Interjú a Magashegyi Underground Bíborkájával

Interjú a Magashegyi Underground Bíborkájával

B-oldal: Kérlek, mutasd be a Magashegyi Undergroundot úgy, ahogy te látod a zenekart, lássuk úgy mi is!

Bocskor Bíborka: A Magashegyi Underground kitűzött maga elé egy célt és ezt a célt két ellentétes pólus alkotja és köztük, az elektromágneses mezőben sétál a zenekar. Érdekes egy közösség, mindig meglepnek, ennyi furcsa embert ilyen kis helyen még nem láttam, talán csak otthon a falunkban... Mindenki egy külön karakter... Vagyunk, akik több is, nem akarom cukrozni a dolgot, de olyan, mint egy új kis család, tele hibákkal és szépségekkel és hangokkal. 

B-oldal: Mi a helyzet a zenekar háza táján, hogyan készültök a fesztiválszezonra?

Bocskor Bíborka: Ha már a család anyagi hátterére is rákérdeztél, a zenekarnak még nincs háza, csak próbaterme, ahol készülünk az erdélyi turnénkra, a nagylemezre, koncertekre, új dalokra, a meglepetésekre és tovább ismerkedünk egymással. Most készítettük el új videoklipünket, Péterfy Bori és Love Bandnek feldolgoztuk a Szembogár című dalát, amely a 3. születésnapjukra készült. Májusban készítünk egy rendhagyó dalfilmet a Metropol stúdióval, honlapot cserélünk, szóval van baj elég. :)

B-oldal: Mostanában ismét elterjedtek az akusztikus koncertek, köszönhetően például az MR2 kezdeményezésének is, ahol ti is felléptetek. Április 29-én az Eklektikában léptek fel, akusztikus műsorral. Mit várhat a közönség és egyáltalán hogyan készültök az előadásra?

Bocskor Bíborka: Az MR2 Akusztiknak köszönhetően a zenekar kipróbált egy csomó akusztikus hangszert, volt, amibe bele is szerettünk. A partizánkoncerteken, az aluljáróturné alkalmával is ezt a hangzásvilágot próbálgattuk, ennek a továbbgondolását hallhatja a nagyérdemű az Eklektikában. Az előadás nem lesz szokványos, a hely sajátságos jellegéből adódóan.

B-oldal: A Magashegyi Undergroundon kívül mit csinál mostanában Bocskor Bíborka, aki nem akar celeb lenni (szerencsére)? Kivel csinálnál valami közös projektet?


Bocskor Bíborka: Hát... Bíborkát eléggé lefoglalja a Magashegyi Underground, alig jut egy kis időm átkarikázni Pálfy Zsolt barátomhoz, akivel egy interaktív zenés gyerekműsorra készülünk. Ezen kívül van egy neo-sanzon projektcsíra a fejemben már évek óta, ezt öntözgetem, hátha kikel.

B-oldal: Mondjál egy igazi TOP3 kedvenc dalt, és nem ér azt mondani, hogy ez nehéz kérdés!!

Bocskor Bíborka: Nem nehéz kérdés. Minden nap, vagy héten más zenei preferenciáim vannak, olyan vagyok, mint a rádiók. Leírom a mostanit:

0. Magashegyi Underground: Szembogár feldolgozása
1. Kraftwerk: The Man Machine
2. Massive Attack: Splitting the atom
3. Fehér Kígyó: Amerre mész, amerre jársz

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr291928300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyláz 2010.04.22. 18:27:20

Kedvelem őket, kíváncsian várom az új lemezt.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása