TOP10 dancefloor dal EVÖR

TOP10 dancefloor dal EVÖR

2010.05.19. | B-vendégszerző

A B-oldal történelmében már több eurodance cikk volt és úgy tűnik sose mondhatjuk ki, hogy megvolt az utolsó. Vendégszerzők ismét elővette a témát - mottója: "Amit 18 év után 300-szor meghallgatva se unsz meg, az rossz zene nem lehet és örök életedre elkísér." - pedig a dancefloort már többször visszaszuszakoltuk a kétkazettás magnóba, amiből kivettük az elemet... Na, most ismét visszatettük és a B-oldal Diszkópatkányok zakóba öltözött. Overdrive

Eurodance (ED) avagy Dancefloor (DF). Imádott és gyűlölt stílus, mely 1993-1996 között élte fénykorát, és üstökösként lángolva rajzolta át a mainstream/pop/dance/disco zene történelmét. Ezer fokon égett és égette rajnogóit is, aminek eredményeként gyorsan ki is hült, pontosabban utat nyitott más stílusoknak, és több ágra szakadva, továbbfejlődve élt tovább. Ezt objektívan bizonyítják a sokmilliós nézettségű videóklippek és a hozzájuk kapcsolódó gyakran többezres hozzászólások, ahol a világ minden nyelvén istenítik vagy hordják le a sárga földig. A csúcs 1994 tavasza és nyara volt, ekkor nem tudott az ember úgy rádiót hallgatni (az akkori Juventusban szinte csak ez szólt), vagy zenecsatornát nézni, hogy ne botlott volna bele egy 125-145 Bpm körül pulzáló, alapvetően női vokálból, férfi (általában afro-európai) „rap” betétből, és (jobb esetben) fülbemászó, gyakran a pattintott kőbalta bonyolultságát idéző szintetizátor dallamból álló ED számba, slágerbe.
 
A szerző tinédzserkora a fenti időszakra esett, ezért bevallottan és reménytelenül, szubjektívan és objektívan (elismerve rajongása tárgyának egyszerűségét, és hogy sok „selejtes” tucattermék is készült) bele van zúgva a műfajba.

Overdrive - a nyári táborok hangulatát is megidéző - TOP20-as dolgozata után, következzen az én TOP10 Dancefloor/Eurodance számom EVÖR, nagyjából időbeli sorrendben.

1. Snap – Rhythm Is A Dancer

Az egyik legelső, a LEGJOBB, az egyik legtöbbet feldolgozott, az egyik legnagyobb sikert arató, örök szerelem. Azon kevés DF számok egyike, amit a stílust gyűlölők is gyakran kedvenc, vagy legalábbis hallgatható számként emlegetnek. És mindenki ismeri.
Miből is keverték össze (ha hinni lehet a Wikipédiának, már 1991-ben) ezt a pusztítóan sikeres (6 hétig volt UK Nr. 1, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban, Svájcban, Írországban szintén listavezető, legalább 1.500.000! eladott példány) mixet?
Amerikából importált pergő nyelvű rapper, avagy Turbo B (született Durron Maurice Butler, heavy metál dobos és tűzszerész). Az élet különös vicce, hogy Turbo B utálta a számot, ki is lépett a Snapből, hogy később ő maga is a DF vizeire evezzen a Centoryval. A Snapet sokan (jogosan) Niki vagy Jackie Harrissal azonosítják, de a Rhythm Is A Dancert Thea Austin énekelte fel, a klipben is ő látható. Ők ketten, és a csapat mögött álló két angolnak álcázott német producer Benito Benites (Michael Münzing) és John "Virgo" Garrett III (Luca Anzilotti) a 7 millió példányban eladott World Power album sikere után emelték a tétet, és a The Madman’s Return nagyágyújának szánva túlléptve a rap orientált stíluson émegalkották ezt a korai mesterművet. Érezhetjük túlzásnak ezt a titulust, de a szám sikere és utóélete önmagáért beszél. (Gitárcentrikus/akusztikus olvasók ezzel a verzióval próbálkozzanak.)

2. Captain Hollywood Project – More and More

Tony Dawson Harrison, vagyis Captain Hollywood nem zöldfülűként robbant be 1992-ben a dancefloor világába. Breakdances (ez látszik a klipben, saját The Crew Lock nevű táncstílusban előadva) , Twenty4Sevenes (ez a „kiforrt” stíluson, jól megválasztott szerzőtársakon) és C.C. Catch-es (mindkettő) múltját kombinálva dobta össze eme jól ismert klasszikus dancefloor slágert (Németországban 8 hétig első, csak itt 300.000 eladott példány). A fülbemászó vokál (Nina Gerhard) és dallam mellett érdemes (sok más ED rapperrel ellentétben) Tony dörmögő hangját is figyelni, mert az első Love Is Not Sex albumának szövegei magasan igényesebbek a konkurenciánál, olykor már filozófikus magasságokba emelkedve. Például az Impossible című szám más hangszereléssel simán elmenne lassú, szerelmes zenének is.

3. Dj Bobo – Somebody Dance With Me

Peter René Cipiriano Baumann talán az egyik legmegosztóbb személyisége Svájc zeneexportjának és a eurodance érának. 1997 utáni tevékenysége minősíthetetlenül kataszrófális borzalom, de előtte 5 évig megkerülhetetlen volt, nem érdemtelenül. René 1985 óta készült lemezlovasként és táncosként a világsikerre. Állítólag első két lemezét 500 példányban sikerült eladnia, amire azért ráhúzott még 14 milliót később.:) 1992 novemberében adta ki első és talán legjobb kislemezét. Ehhez nem szégyellte magától a Királytól (nem Jimmy-től, Jacko-tól) kölcsönvenni a refrén dallamát (lásd Rockwell – Somebody’s Watching Me). Emel Aykanat vokálja, a korai Bobora oly jellemző pörgő dob, feszes groove és a zongorára hajazó főtéma együttese rázta meg Európát, és többedmagával megágyazott saját és mások még nagyobb sikerének.

4. Culture Beat - Mr. Vain

Noha a Culture Beat 1989 óta tevékenykedett, nevük 1993 nyarán égett bele minden zenehallgató fülébe Európában és a világon. A Mr. Vain a nyár megaslágere, és az év egyik legsikeresebb kislemeze lett. 12 orzágban listavezető (Németországban 9 hétig), így érthető a négy és fél millió (!) eladott példány. A jamaicai származású angol Tania Evans és az amerikai (de Captain Hollywoodhoz hasonlóan katonai szolgálata után Európában ragadó) Jay Supreme duója, megtámogatva az egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb producer és szövegíróval Jürgen Katzmann-nal a eurodance elkövetkezendő német dominanciájának előhirnőke lett. (Még a Pet Shop Boys se tudta őket megkerülni, íme a bizonyíték...)

5. Masterboy – I Got To Give It Up

Ritka, mint fehér rapper sikeres eurodance csapatban, tartja a közismert mondás. Ilyen holló a Masterboy, mely 2 német, Thomas Schleh és Enrico Zabler csapata, kiegészülve a gyönyörű és karizmatikus Trixi (Beatrix, mily meglepő..:) Delgadoval. 1994 első felére a „piac” már „telített”, de a srácokat se kell félteni, már 1990 óta űzték az ipart. Harmadik, Different Dreams albumukra alkották meg legjobb számukat. Hollywoodi magasságba emelkedő trükköt bevetve a szám nem a szerelemről szól hanem.. kapaszkodjunk meg erősen.. a szakításról..:) Persze valójában a dallam és Trixi vokálja viszi a hátán a nótát. A hangzás már teljesen tipikus eurodance (bár sokan Hi-NRG bandaként utalnak a Masterboyra, ami ugyanaz kockásban), a jellegzetes „kopogós” basszusütemmel, tipikus főtéma-refrén-(főtéma)-rap-refrén (főtéma)-rap-refrén főtéma tagolással.

6. Magic Affair – Omen III

Mike Stabb producer 1989-ben már megjárta a német slágerlisták élét a Mysterous Arttal (emiatt 3 a III), majd 1994-ben A.K.-S.W.I.F.T.-tel és Franca Morganoval újra berobban számos európai (köztük természetesen germánia) toplistájának élére az Omen III-mal. Megkülönböztető jegyként, (mert ekkor már ez is kellett.:) a misztériumot, ezoterikát, és az alacsony énekesnőt választja. Valljuk be, amit az albumon (Omen, the story continues, 4 kislemez büszke apukája) Wagner szférák zenéje vezet fel, az rossz nem lehet..:) Pörgős ritmus és dallam, a rap betét alatt is húzós téma, ütős vokál, mi kell még? Aki erre nem rázta 94 tavaszán, az már eddig is sok időt pazarolt drága szabadidejéből e cikk olvasására..:)

7. Cappella – U&Me

Természetesen a hatalmas sikert arató műfaj üzleti tortájához az italodisco feltalálói, az olaszok is hozzá akartak férni. Ezt a veterán producerre Gianfranco Fisichellára Bortolottire (és a név mögött állókra, pl. Mauro Picotto), bízták, aki nem cicózott. 1993-ban felbérelt egy londoni rappert, Rodney Bishopot és a valószínűtlenül raszta hajú ipswichi Kelly Overett énekesnőt, és a siker nem maradt el. 1993 őszén csak Meatloaf nyálmetálja akadályozta meg a I Got 2 Let The Music (persze Alphaville-t nyúlva nem nehéz..:)-t a UK Single Chart meghódításában. A később kiadott U Got 2 Know album (mely az egyik legjobb DF lemez) 5 maxit is adott a világnak, melyekből nem a U&Me lett a legsikeresebb és legismertebb, de szerény személyem szerint a legjobb. Persze ez is kétesélyes: vagy beránt az egyszerű de hatékony főtéma, vagy a hideg ráz ki tőle..:)

8. Intermission – Six Days

A jó dancefloor producer (Jürgen Katzmann, ki más) több vasat tart a tűzben, ehhez osztódással szaporítja a bandákat, bennük látszólag random módon váltogatva a tagokat, énekesnőket. Erre kiváló példa az Intermission, melyben szűk 1 év alatt 3 vokalista is megfordult. Listánk 8. helyezettjét a szép hangú, és ezért több csapatnak is segédkező amerikai ex-gospel vokalista (többek között Lionel Richi, Steve Wonder, Barry White és Cameo háttérénekese) Lori Hölzel énekelte fel, kivételesen férfi rap betét nélkül. A néhány számmal feljebb pörgetett BMP számláló, és a szinte az egész szám alatt zúzó főtéma már egy enyhén „továbbfejlesztett” eurodance stílus prototipusa.

9. Comic – I Surrender To Your Love

A surranópályán befutó ismeretlen (no videóklip, alig pár tízezres, YouTube nézőszám) gyöngyszem, mely mögött valódi német szuperprodukció áll. A rapbetétet Turbo B szolgáltatja, a vokalista mikrofonista pedig az egyik legszebb hangú eurodance énekesnő, Melanie Janene Thornton, aki később La Bouche-sal ért fel a csúcsra. A zenét többek között az a Giora Schein szerezte, aki listánk 2. és 8. helyezettjénél is közreműködött, bedolgozva például Captain Hollywoodnak, az Intermissionnek vagy a Loftnak.
Ez a szám a stílus eszenciája, alfája és omegája, jingje és jangja. Minden ott van ahol kell, ott és úgy szól ahogy azt készítői legszebb álmaikban kigondolták. A számos jól-rosszabbul sikerült próbálkozás után tökéletesre csiszolt mestermű iskolapéldája. Talán pont ezért tünt 1994 dance zuhatagában és (ha tényleg szuperprodukciónak szánták, ahogy azt a közreműködők listája, és a maxi boritóján felrobbanó földgolyó sejteti) bukott nagyobbat mint a Waterworld..:)

10. Soho Party – Gyere Táncolj!

6 év szaxofon és 12 év zongora. Gondoltuk volta, hogy a Soho Party két alapítója, Náksi Attila és Dömötör Sándor pont ennyit és ezeken a hangszereken tanult Kovács Magda zeneiskolájában? Betty Love-val kiegészülve lehet épp ezért lett a csapat a 90.-s években kis hazánk legsikeresebb és talán legjobb dance bandája. Pizza nevű első albumuk zenei anyaga az erős nemzetközi mezőnyben is megállta volna a helyét. Mint oly sok alkalommal, náluk is az első kislemez lett a legjobb. Kell-e jobb bizonyíték a sikerre, mint hogy a videóklippet a Nóta TV-ből vették fel?..:D

333 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr71918377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2010.05.19. 08:17:07

Nagyon jó cikk, de ne feledjük azt sem, hogy a Viva TéFaun a fénykor után is mindig újabb és újabb csillagok tűntek fel.
www.youtube.com/watch?v=qhKUJrsFX5I

Én mindig is rocker voltam, de ellenállhatatlan volt a számok ritmusa, nagyon ki lett találva az egész.
"Ez a szám a stílus eszenciája, alfája és omegája, jingje és jangja."
Ehhez képest sosem hallottam, úgyhogy jó, hogy itt van. Egyébként jin, nem jing! De azt hiszem, mindegy. :-)

Flankerr 2010.05.19. 08:38:12

@rettentó: Köszönöm a dicséretet, sok-sok óra munka és ujjlerágás (ki legyen benne, ki nem) van a listában..:)
A linkelt Blümchen kiváló példa a "továbbfejlődésre" hisz a eurodance-szel nagyjából egy időben a maminstreambe kilépő techno/rave/hardcore scéna, és a ED keresztezéséből kialakuló (soft) happy rave jeles képviselője, lásd még Das Modul például.
Örülök hogy rokkerként is meg tudta hódítani kicsit a lelked az ED..:) Pontosan ahogy írod, a ritmus és dallam, ez a kulcs.
Tényleg, jin, jogos a kritika. A Comic számban épp ez a poén: a két közreműködő, a producer mind-mind "A listás" minőségű volt, a szám szerintem rettenetesen jó lett, mégse lett sláger. Szerintem 2 okból: 1. Nem lett hozzá videoklip (vagy ha mégis, én nem találtam). 2. mikorra kiadták (emlékeim szerint 1994 második fele, 1995 eleje), brutálisan túltelített lett a piac.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2010.05.19. 08:54:10

nekem akkor se, most e tetszettek

hol marad dr alban, klf, army of lovers
- utobbi kettot meg hallgattam is-
vagy ok mas stilus?

Flankerr 2010.05.19. 09:01:29

@pingwin: Fair enough, a konstans, nem változó ízlés fontos jellemvonás..:)
KLF és Army of Lovers inkább még a 80-s évek vége, 90-s évek eleje stílusa.
Dr. Alban az egyik legnagyobb hiányzó a listáról. Ő sokszínű egyéniség, az albumain többféle dallamvilág (afrikai vonásk, reggae, groove, eurodance, stb) keveredik fogyaszthatóan. De pl. a cikkben is ábrázolt Look Who's Talking albuma már erősen eurodance alapú, és a címadó dal (vagy még inkább a Let The Beat Go On) egy 15-s lista biztos szereplője lenne. Az utóbbi szám érdekessége, hogy a rapbetét első mondata: "Choosing BPM is a big problem..", és ezt meg is ismétli..:)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2010.05.19. 09:31:46

@Flankerr: thx, ennyire nem mélyedtem el ebben a zenei világban, nálam kb egy 'stílus' alás sorolodtak :]

csak onnan ismerem őket, hogy kikerülhetetlenek voltak

ami nem jelenti azt, hogy egy-egy buliban nem ugribugriztunk rá

rettentó 2010.05.19. 10:52:05

@Flankerr: És a magyar piacról említsük meg az Álomhajót is. A magyar dancefloor érdekessége, hogy a dalokat néha mások énekelték és játszották fel, mint akik az együttes tagjai voltak.
Ez még rendben is volna, ha ugyanezek az igen böcsületes kiadók (pl. a Warner) ezalatt nem viseltek volna hadjáratot a hamisított (főként lengyel TaKt márkájú) kazetták ellen, ma meg a letöltések ellen.
velvet.hu/celeb/popzeneszek1/

"a eurodance-szel nagyjából egy időben a maminstreambe kilépő techno/rave/hardcore scéna, és a ED keresztezéséből kialakuló (soft) happy rave jeles képviselője"

Látom, tényleg komoly kutatásokat folytattál. Ez azért volt jó rokkerként, mert már nem kellett annyira szégyellni, rá lehetett fogni, hogy ez is "progresszív techno", mint a Prodigy vagy az Apollo 440, akik meg szerepeltek a Metal Hammerben is, szóval teljesen kóser :-))

rettentó 2010.05.19. 11:00:17

A Mágikus Ügy Omen III című dala beleégett a memóriámba.
Például olyankor jön elő, amikor munka után még lógnék valahova, de haza is jó lenne menni, és nem tudom, mit tegyek. Az a rész szólal meg ilyenkor a fejemben, hogy "Do what you want, but think about the omen". Komolyan.

Flankerr 2010.05.19. 11:12:56

@rettentó: Köszi a linket. A "néha mások énekelték" szerves része volt a külföldi (főleg német) eurodance érának is. A 8. helyezettnél valóban éneklő Lori Hölzel rengeteg helyen tűnik fel, külön fórumok vannak arról, mikor kit "helyettesített". itthon ugye a Carpe Diem Álomhajója és "énekesnője" kapott nagy nyilvánosságot egy Fókusz riport nyomán, persze akkor amikor a Carpe Diem már rég nem létezett.

A kutatás főleg a cikkre vonatkozik, de mivel intenzíven megéltem és átéltem 1993-tól szinte napjainkig, a kazetta korszaktól az mp3-ig, az átlagosnál tájékozottabb vagyok, so kaz emlékem ,néha rámjön az ötperc és olvasgatok a témában, persze komoly lukak így is akadnak bőven..:)
Progresszív techno, de szép szó.. jelentése:halvány lila segéd fogalmunk sincs róla hogy milyen stílus, és még nem alkottunk rá "szakkifejezést", de ez jól hangzik.. De ez a progresszív rock szófordulatra is igaz..:) A Prodigy kiváló példa, a No Good kemény techno nótának számított 1993-ban, amire a klip is bőven rájátszott. Ma már persze jobban be lehetne sorolni a "Music For The Jilted Generation" albumot, de a hangzása akkor relatíve egyedi (még ha sok hangmintát, smaple-t vettek kölcsön már akkor is), Prodigys volt.
A lengyel Takt kazetták a korszak szerves részei voltak..:) Nekem is volt 2 Unlimited és Culture Beat, utóbbi még meg is van.

Flankerr 2010.05.19. 11:15:05

@Interstellar Overdrive: Én köszönöm a lehetőséget, és a szép illusztrációkat. Jelentkezni fogok majd a folytatásokkal, a megbeszélt tematika szerint..:)

Flankerr 2010.05.19. 11:22:07

@rettentó: Azon a házibulin, ahol az Omen III-t először hallottam (1994 április), legalább 5x lejátszottuk (én kezeltem a kazettás decket főleg), elsöprő volt a siker. Pár ütemmel gyorsabb volt mint az addigi slágerek, a rapbetét alatt se ült le a szám, fülbemászó refrén.. Iskolapéldája a rettenetesen jó eltalált számnak. Nem véletlen hogy az akkora már komolyan bejáratott nevek (2 Unlimited, Dr. Alban, Cappella, Masterboy, hogy csak párat említsem) között, a stílus legintenzívebb és legszebb időszakában (1994 tavasza és nyara) ért el óriási sikereket.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 12:11:02

Tetszik a cikk, sok hasznos infot megtudtam belőle :)! Szerintem elég nehéz a sok-sok eurodance (house és stílusai) elődaót/dalt rangsorolni, de jól összeszedted a "lényeget". Én csak a 2 Unlimited-et hiányolom a 10es listáról, de ez azért van, mert nekem ők az abszolút kedvenceim :). Az első eurodance kazim a The Real Thing volt, agyonhallgatva, de a mai napig becsben tartva! Jah és az első dal, amit ebből a stílusból hallottam az a No Limit volt.

Flankerr 2010.05.19. 12:38:58

@Viola1984: A Real Thing kazi barátomnál (akivel együtt "zenéltünk", és másoltuk, gyüjtöttük a számokat ezerrel) figyel műsorosan, Pestről rendelte.
A 2 Unlimited No limitjén órákat filóztam, hogy beférjen-e, végül is az itteni, őket bemutató cikk miatt maradtak ki, pedig a számaik, különösen a No Limit elsöprő sikere (18 országban lett Nr.1), és a "történelmi" szerepük miatt indokolt lenne a jelenlétük (én lobbiztam egy 15-s, sőt 20-s listáért..:D).
Sokan hozzájuk kötik a dancefloor korszakot, kicsit jogosan. Lehet fogok egy Top5/10 ismeretlen 2 Unlimited szám cikket írni.::)
A No Limitről, mint számról szerintem külön posztot lehetne írni. Gyors (v.ö. a lista első 4 helyezettjével, a "kortársaival"), ütemes, húzós, korszaknyitó nóta. A techno és a dancefloor határán egyensúlyoz (jó pár rapbetét nélküli verziója van, én évekkel később hallottam csak rappel), ide is - oda is lehetne tenni.
Az meg külön hab a tortán, hogy jó pár olyan kalóz kazetta kiadás volt, ahol a No limits remixei keveredtek a Get Ready, később a No limits album számaival. Szóval megérne egy külön misét..:)

AiRLAC 2010.05.19. 13:11:13

Soho Party: Gyere és táncolj klip a lopott Future Crew: Second Relity demóval a háttérben, erre emlékszik még valaki? :/

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2010.05.19. 13:13:57

@Flankerr: a no limit a depeche mode question of time fő dallamának a nyúlása?

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.05.19. 13:27:12

"Azon kevés DF számok egyike, amit a stílust gyűlölők is gyakran kedvenc, vagy legalábbis hallgatható számként emlegetnek." Ezzel egyet kell, hogy értsek. :) Rettenetesen utáltam a stílust már a maga idejében is, de a Snap cuccok közül többet kifejezetten szerettem (az Exterminate különösen nagy kedvenc volt)
Ellenben egészen biztosan vagytok benne, hogy a müfaj neve dancefloor..? Mert én eddig mindenhol eurodance-ként találkoztam vele.
en.wikipedia.org/wiki/Eurodance

Eric_Cartman 2010.05.19. 13:40:15

A Culture Beatnek minden száma jobb, mint a Mr. Vain. Sokkal. Anything, Inside out, bármi. Csak akkor ezt dobta a gép ügyeletes kokodzsambónak.

Flankerr 2010.05.19. 13:41:07

@Case: "Eurodance (ED) avagy Dancefloor (DF)." A két szó gyakorlatilag egymás szinonimája. A linkelt wiki cikkből: "in Europe it was often called "Dancefloor"
Persze rengeteg az átmenet, a hasonlóság, és az eltérés, lehet definíciókat hozni (nem bántásként írom), besorolni számokat, de az olvasók 99%-t valószínűleg kevésbé érdekli..:) Én is hol egyiekt, hol másikat használom.

KirschAndrás 2010.05.19. 13:41:14

Intermission helyett Marky Mark - Prince Ital Joe, DJ Bobótól szigorúan Love Is All Around, amúgy maximálisan egyetértek.

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.05.19. 13:41:58

Oks, bocs, azon a mondaton az elején valahogy átsiklottam. :)

Flankerr 2010.05.19. 13:43:57

@saggi: Telitalálat, ő is a 15/20-s listára ráfért volna nálam, a Think About The Way-yel, vagy a Take Away Te Colour-ral..:)

AgentO 2010.05.19. 13:44:51

Pharaoh: I show you secrets
La Bouche: I love to love
2Unlimited: Twilight zone
BG the prince of rap: Colour of my love
Masterboy: Feel the heat of the night

JA, ez kihagyhatatlan:
Usura: Drive me crazy

xlac 2010.05.19. 13:47:45

@Case:
Én is dancefloornak ismerem.:)
És a Soho Party legjobb száma szerintem a Szállj!:D

Flankerr 2010.05.19. 13:48:40

@nausea: örülök hogy alapvetően egyezünk ízlésileg..:) Marky Markék nekem picit a (power/dance?) reggae felé billennek, de akár vehetjük őket Eurodance-nek is. Csak a "konkurencia" túl erős volt nálam..:)

Flankerr 2010.05.19. 13:50:50

@Jester: Simán felkerülhetett volna, hisz a stílus és az időszak egyik nagy slágere és szinonímája, és a Diszkópatkányok*/Jim Carey epikus jelentei miatt újra felkapták. Nekem kevésbé jön be, a listán szereplő számokhoz képest. Egy 20-s listán vsz. rajta lett volna.

Mitya Ivanov 2010.05.19. 13:53:20

most olvastam ezt a posztot, és rájöttem, hogy még sosem hallottam ezeket az előadó neveket (Dr alban és a SNap kivételével), számcímeket sem, a német producerneveket meg végképp nem, de a dallamokat, ritmusokat mindet ismertem.

Flankerr 2010.05.19. 13:55:43

@Grisha: Ők nálam picit a ED/DF előtti (1989-1991) kevert, igazi eklektikus (rap, 80-s, new wave, pre-house/techno, pre-eurodance) időszakba tartoznak. jó pár stílusjegy kiérezhető egy-két számukból.

Flankerr 2010.05.19. 13:57:24

@Mitya Ivanov: Pont az ilyen tájékoztatás/információmegosztás (is) volt a poszt megírásának egyik célja..:) De komolyan..:) Főleg mert amikor "élőben" hallottam őket, én se tudtam a fentebb leírtak 90%-t.
A 9. helyezettet is ismerted?

Flankerr 2010.05.19. 14:02:16

@pingwin: Most (már nem először) meghallgattam a DM számot.. Értem hogy miért merült fel a dolog nálad, de véleméynem szerint legfeljebb inspiráció lehetett, de semmiképp se direkt vagy féldirekt nyúlás/lopás. Amire azért bőven van példa a DF/ED világában, de szerintem a No Limits nem az.

Hümüzhümümüz 2010.05.19. 14:03:08

Jó a lista! Nekem mind meg van ilyen retro mp3 lemezen, mit úgy válogattam össze. :) Mr. President - 4 on the floor, vagy a Take me to the limit című eposz még belefért volna, meg Brooklyn Bounce - The theme, bár utóbbi talán már nem sorolható dancefloor kategóriába. Vagy Ace of base - Beautiful life nagy kedvenc. :P Úúúú, sorolhatnám. Este meg is hallgatom Őket. :D

Hümüzhümümüz 2010.05.19. 14:04:50

Ja meg La Bouche!!! Csóri énekesnő azóta meg is hat :(

a Bloom 2010.05.19. 14:06:41

Csak en hiszem azt, hogy a dancefloor volt a nemetek harmadik vilaghaborus kiserlete? :)

Flankerr 2010.05.19. 14:10:15

@Eric_Cartman: Az utolsó mondatod telitalálat, a Mr. Vain 1993 Coco Jumboja, ahogy a Coco Jambo 1996 Mr. Vainje.::)
Az Anything nekem is bejön (Okay: Lets Do It.::), már csak azért mert a szövege picit túllép a sablonokon. Az Inside Out nekem picit "lassú", akkor inkább Crying In The Rain, vagy Take Me Away a 1996-s albumukról.
Elfogadom hogy neked nem jön be/unszimpatikus/agyonjátszott a MR. Vain. Nálam pont a poszt mottójának egyik zászlóvivője: 17 éve hallgatom ,számtalan remixben és feldolgozásban, de még mindig tetszik, a főtéma megvett kilóra, ez van..:D

rexter 2010.05.19. 14:10:38

Unlimited - No limiet nagyon hianyzik errol a listarol!

Flankerr 2010.05.19. 14:11:12

@a Bloom: Akkor az olaszok, a svédek, angolok, és hollandok is nyakig benne voltak..:)

Flankerr 2010.05.19. 14:16:14

@sunblind: Jó választás, az I Show You Secrets ráférhetett volna egy nagyobb listára, vagy a Gold In a Pyramid. Ők klasszikusan a 2. generáció nálam, amikor a németek rájöttek, hogy ezzel la ED/DF izével pénzt is lehet keresni, és ezerszám kezdtek bandákat létrehozni..:)

Flankerr 2010.05.19. 14:19:45

@AgentO: A Twilight Zone talán picit "technosabb" hangzású (de nem az), igazi hibrid, egyben egy nagyon jó szám. A többi tipikus DF szám, megemlítésük teljesen indokolt
Ha már Usura, akkor Open Your Mind, de az meg nem ED/DF a zene alapján, hanem igaz "útkereső", csápjait a techno/house felé nyújtogató minimálsláger..:)

Flankerr 2010.05.19. 14:20:30

@rexter: Lásd ezt a hozzászólásom: @Flankerr:

a Bloom 2010.05.19. 14:21:21

@Flankerr: Pontosan ezert bukott el. :)

Flankerr 2010.05.19. 14:23:48

@AiRLAC: Erre gondolsz?
www.youtube.com/watch?v=8G_aUxbbqWU
Simán el tudom képzelni, hogy innen vették le a főtéma hangzását is. A képi egyezés tagadhatatlan, igazi magyaros megoldás..:) Persze ne legyünk rosszindulatúak, feltételezzük hogy megvették a jogokat..:)

Flankerr 2010.05.19. 14:27:04

@a Bloom: Akkor próbálkozhatnának újra, hiányoznak a friss, jó, dallamos/ritmusos dance/disco/electronic/bármiegyéb zenék..:)

Penya666 2010.05.19. 14:32:25

@AiRLAC:

Igen igen a Second Reality, meg mas demobol is van lopas abban a klipben, osszesen asszem 2-3 demo van benne.

Flankerr 2010.05.19. 14:34:52

@pingwin: Az inspiráció tagadhatatlan, miként az is hogy a Depeshe Mode komoly építőmunkát végzett a DF/ED-hez vezető ösvény elkészültekor, megkerülhetetlenek. Jópár 80-s évekbeli számuk iskolapélda lehetne.
Tőlük ezt www.youtube.com/watch?v=KZvGWINoW98 1994-ben hallottam először, (az "album" verziót) és simán elhittem hogy akkori, friss szám. Letettem a hajam amikor megtudtam hogy 1980, 81-s szám..

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.05.19. 14:35:47

@AgentO:

BG the prince of rap: Colour of my love

Colour of my dreams az szvsz....

Flankerr 2010.05.19. 14:36:22

@Penya666: Végül is akkori, kurrens alkotásokról van szó, biztos mondták a rendezőnek hogy legyen friss, fiatalos, arra bukik a nép..:)

Penya666 2010.05.19. 14:36:42

@Hümüzhümümüz:
Prince Ital Joe sincs az elok soraban mar 2001 ota.

Lehetne errol is poszt. Captain Jack Scatman stb...

teddyde 2010.05.19. 14:39:05

Váááááááááááááááá! Mekkora zenék! Emlékszem, a 96-os Total Dance Fesztiválon nyomtuk a Kozmixra, meg a többiekre (Haddaway, Ice MC, akinek meghalt éppen valakije, ezért csak egy számot tolt, basszus a többiekre már nem is emlékszem...)

Igény lenne Magyarországon is egy I love 90's partyra! A belgák nem kicsi bulit csináltak! www.youtube.com/watch?v=yW_NUn49cIU

Brawn1 2010.05.19. 14:40:22

Basszuskulcs, micsoda szép évek voltak azok, mikor még csak a Juventus és a Danubius volt és egész nap ilyen zenék mentek. Akkor még jó rádióműsorok is voltak, nem ilyen gagyi, híg fosok, mint most. De sajnos a zenék színvonala is rendesen lement.

Iron 2010.05.19. 14:41:12

+
Loft - Hold On
www.youtube.com/watch?v=sv0HoBkmEUw

Double You & Alexia - Dancing With An Angel
www.youtube.com/watch?v=qxpl6tuNu1g

:D

ebedli 2010.05.19. 14:41:37

Sylver:

www.youtube.com/watch?v=QenqTgnRkrA (Forever In Love)

www.youtube.com/watch?v=7KbGJcxenDc (Turn the Tide)

www.youtube.com/watch?v=otRnb4DJQXI (Forgiven)

---

Soundlovers (még a régi énekessel):

www.youtube.com/watch?v=gb0sCE7leEg (Run-away)

www.youtube.com/watch?v=BzHx5W7f8b4 (People)

Pedig nem szerettem a popzenét...

Iron 2010.05.19. 14:44:13

@Iron:
Alexia helyett Sandy Chambers

Flankerr 2010.05.19. 14:46:09

@Iron: Corona nekem nem jött be (Kivéve a rhythm of the night ICE MC-s verziója: www.youtube.com/watch?v=JDbTHNlATtc ), nagyon egykaptafa, fantáziátlan voltak a számai.
Real McCoy az Another Nighttal a 15-s listára ráfért volna. A Run away említésének örülök, mert kevésbé ismert száma, viszont nagyon jó, hangulatos mjúzik.

AgentO 2010.05.19. 14:46:28

@Flankerr: jaja, keményebb hangzásban azért még ott volt azokban az időkben az U96 is, mondjuk rögtön a Das Boot-al, szárnyát bontogatta később a The Prodigy az "Out of Space"-el és a "One Love"-al, ott volt még érdekes hangzásnak az Urban Cookie Collective (The Key, the Secret), nem beszélve a The Goodmen: Give it Up klasszikusáról - ennek a dobjait később sikeresen nyúlta a Simply Red:)

AgentO 2010.05.19. 14:47:37

@Brawn1: Danubius eleinte németül, a balatonnál..alap, este rámoccanás a slágerlistára - rec gomb nyomás a magnóg, imádkozás, hogy műsorvezető nem belepofázás.

Flankerr 2010.05.19. 14:49:15

@Iron: A Loft a Love Is Magic-cal majdnem felkerült, a holdo On pedig a legismertebb, legnagyobb sikerű számok, teljesen jogos a kérdés.
Alexia a eurodance Italo vonalának (Cappella, Corona pl.) jeles képviselője, tehát ismét telibe a közepét.::)

Penya666 2010.05.19. 14:49:29

@AgentO:
De musorvezeto megis belepofazas, szentsegeles. Valami a radiot zavaras, sugas, anyazas. Attol retteges hogy tdk d60 kazetta ido elott lejaras.

AgentO 2010.05.19. 14:49:41

És máris áteveztem a Jam&Spoon: One Love vizekre, az ütött nagyon

AgentO 2010.05.19. 14:50:16

dehogy one love: The Age of Love

Flankerr 2010.05.19. 14:51:07

@teddyde: @Brawn1: Örülök hogy felidéztem a hangulatot, azegyik fő cél ez volt..:)

Iron 2010.05.19. 14:51:15

@Flankerr:
egykaptafát említeni eurodance-nél úgy egyáltalán elég vicces :D
részeg házibulikon én imádom őket ;)

Double You-nak meg persze ott volt még a Plízdongó is :)
www.youtube.com/watch?v=YIAnkrPgTvY

Flankerr 2010.05.19. 14:52:33

@AgentO: @Penya666: Juventus kívánságműsor (a Danubius sercegett nagyon), TDK helyett Sony kazetta, pontosan ahogy írjátok..:)

AgentO 2010.05.19. 14:52:48

ú, Maxx nem volt még? Get Away! Na és Mc Sar and the Real Mccoy?Run Away!

Iron 2010.05.19. 14:54:01

@AgentO:
U96-nak a dance-esebb Heavenje volt kedvenc
www.youtube.com/watch?v=uRG0sqGn00E

AgentO 2010.05.19. 14:55:00

@Flankerr: Ja, volt, hogy előre mondta a műsorvezető, hogy "magnósok figyelem, a következő szám elejétől a végéig fog menni", ekkor általában elkezdett fúrni a szomszéd az árnyékolatlan fúrójával - anyáád:)

Flankerr 2010.05.19. 14:55:25

@ebedli: A Soundlovers a az 1998-2000-s DF/ED újravirágzásának (Aqua, Eiffel 65 pl.) kiváló példája, a Walking és a Surrender a fentiek mellett nálam klasszikus. És végülis Sylver is ide vehető, csak már a hangzás modernebb.

Flankerr 2010.05.19. 14:56:51

@Iron: A Heaven gyönyörű szám (és a refrénje állítólag feldolgozás, csak nem találtam meg még az eredetijét), stílusra, hangzásra tipikus ED/DF.

1hurka 2010.05.19. 14:57:36

amikor ráklikkeltem a Prince Ital Joe-s képre a post elején akkor sokkot kaptam attól ami ott feljött. Dj BoBo úristen de fos plussz még le is nyúlta a Rockwell - Somebody's Watching Me örökzöldet.

AgentO 2010.05.19. 14:58:33

Hehh, eszembe jutottak az akkori "dídzsézések", igen jól lehetett takarítani a "denszflórt", pl. egy Westbam: Celebration Generation-nel, vagy Wizards of the Sonic-el:):):)Dídzsézés kazettáról, odabaszott, számkereső funkcióval istennek levés:)

Flankerr 2010.05.19. 14:58:38

@AgentO: A Get-A-Way csak egy paraszthajszállal csúszott le a listáról, 1994 megkerülhetetlen száma, az önmásolós No More-ral együtt.

CernaGeza 2010.05.19. 15:02:53

@AgentO:

- Nekünk a tesómmal piros színű "universum" magnónk volt, azzal vettük fel a slágerlistákat. Persze belepofázás az volt szinte mindig.

Flankerr 2010.05.19. 15:02:58

@AgentO: Pont ez csináltuk mi is iskolabulikon. 2 magnó a "keveréshez" (BEAG hangoszlopok mint hangforrás, monó keverőpulttal, jack-5tű átalakítóval..) Én pedig a 3. magnón fülhallgatón kerestem/állítottam be.
A Celebration Generation nem takarítot jól, "túl dallamos" volt..:) Egyébként nagyon kedvelem mint zenét
Takarításhoz mi ezt használtuk:
www.youtube.com/watch?v=r_C37Nx8X0M
De ha 1:19-ig eljutottunk, akkor visszajöttek tombolni, az alsósok is..:D
Vagy Ultra-Sonic Make That Move, 1,23,4, Charlie Lownoise& Menthal Theo ..:)

CernaGeza 2010.05.19. 15:03:44

Ja, ezeket a számokat itt feljebb már akkor is utáltam. :)

Penya666 2010.05.19. 15:05:19

Nalunk is voltak sulibuli djzesek haverral. Ketten voltunk a studiosok:)
Ott volt egy ketkazis technics tr-333 meg egy egykazis valami aiwa deck, utobbi volt a kereso fulessel az elobbirol meg ment a muzsikaszo. Meg mar volt cd is(!!!) 1996ot irunk kb. De szep idok is voltak. Kuldtem enis a labusst.

Flankerr 2010.05.19. 15:06:01

@1hurka: A Rockwelles dolog benne is van a szövegben..:)
"Ehhez nem szégyellte magától a Királytól (nem Jimmy-től, Jacko-tól) kölcsönvenni a refrén dallamát (lásd Rockwell – Somebody’s Watching Me)."
A szám: www.youtube.com/watch?v=7YvAYIJSSZY

Outlier 2010.05.19. 15:06:12

@Flankerr: Nem nyomtam realoadot a hozzaszolas megirasa elott. ;)

1hurka 2010.05.19. 15:09:28

szerintem a korszak 3 legfaszábbja:

-2Unlimited - No Limit
-Real McCoy - Another Nigh
-La Bouche - Be My Lover

Ja és igazi gyöngyszemek még a Maxx - Getaway
meg az U96 - Das Boot

Flankerr 2010.05.19. 15:09:34

@Penya666: Samsung levehető hangszórós magnón kerestem, a kezdetek után egy Philips Rádió/erősítő/lemezjátszó kétkazettás részéről ment a zene (és ezzel vettük át a számokat). Utána 1996-tóll ugyanehhez jött a CD lejátszó része.. Később a kezdeti mp3-k 1997-től, még DOS-os IT tracker lejátszóval, utána Winamp évekig (2 futóval már keverni lehetett), 2002-től Atomix/VirtualDJ..::)

Flankerr 2010.05.19. 15:11:33

@1hurka: Jó számok,"csak" a Das Boot, ahogy @AgentO: írta, igazi "ős-techno", hangzásilag. Persze ettől még egy nagyon jó szám, sőt, klasszikus. A másik 3 felsorolt számmal együtt.

Flankerr 2010.05.19. 15:14:11

@CernaGeza: Semmi gond, engem pl. death metállal, vagy magyar nótával lehet a világból kikergetni.::)

Flankerr 2010.05.19. 15:16:11

@Penya666: Ezt annó hallottam, de nem tudtam hogy ez is Double You, mint a plízdongó..:D Hangzásra tipikus italo dancefloor vonal.

webmestar 2010.05.19. 15:18:00

Eurodance 2000 elején is menő volt, bár akkor már kezdett gagyinak számítani. Most Hands Up stílusként éldegél, persze ez inkább a 2000-es ED-hez hasonlít (rocco, groove coverage stb lopott számai :D)
de ez a 90-es évek zenéi áááh nagyon jók voltak:) Kár h pici voltam akkor

1hurka 2010.05.19. 15:18:59

A post nagyon jó kis összefoglaló, a Rockwell-es részt meg csak utánna láttam bocsi. Lesz még ilyen cikk más műfajokról/korszekokról is?

Flankerr 2010.05.19. 15:21:39

@webmestar: Szebben nem is írhattam volna. Groove Coverage vagy Cascada teljesen jó, Rocco inkább house/disco sabb hangzás olykor.
És akkor még nem említettük, hogy 2002-2003 körül elővették a listán szereplő zenéket, és újrakeverték. Snap, Culture Beat, Maxx, mindmind feldolgozták, több-kevesebb sikerrel.

Flankerr 2010.05.19. 15:23:45

@1hurka: Örülök hogy tetszett. Nem történt semmi ,én se mindíg veszek észre leírt szavakat..:)
"Lesz még ilyen cikk más műfajokról/korszakokról is? " Ezt a blog szerkesztőitől kell megkérdezni, de ha minden jól megy, nálam tervbe van véve még néhány írás, csak győzzem kivárni mire megírom őket.::)

Flankerr 2010.05.19. 15:25:44

@AgentO: Erre gondolsz?
www.youtube.com/watch?v=MT9pH9C7Oew
Nem rossz zene, persze hangzásra már korai trance.::) Igaz, írtad is hogy áteveztél..:D

DiliQtya 2010.05.19. 15:27:09

Azért nagyon sok jó zene volt abban az időben. Én a mai napig hallagtom őket. Volt dallamuk, hangulatuk, magukkal ragadtak. Nagy kár hogy elfújta az idő szele ezt a stílust. A mostani trend valahogy nem tetszik.

wiener 2010.05.19. 15:28:36

dj bobo komolytalanná teszi az egész cikket

Flankerr 2010.05.19. 15:31:25

@saggi: Pharaoh: @Flankerr:
Istenem, a Love Message, igazi ED/DF túltengés, E-rotictól a Scooterig.::)
JK: a kisasszonyt eddig nem ismertem, a zeneírói/hangszerelői kicsit sok Corona-t hallgattak.::) A My Radio "zongorája" szinte egy az egyben dr alban its my life nyúlás.::)
A You and I már egy fokkal jobb, egész hallgatható nóta.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.05.19. 15:31:54

@1hurka: A címkék közt tudsz kutakodni és találsz sok-sok cikket akár az eurodance, akár a metal vonalon!

Flankerr 2010.05.19. 15:33:35

@Mókár: Milyen igazad van.. Nekem se jön be a mai "helyettesítő" számok (disco/house/trance/techno, you name it) 98%-a, pedig hallgatom őket becsülettel.. A két kulcsszavad, a dallam és a HANGULAT hiányzik belőlük a legjobban.. Sajnos..

Mitya Ivanov 2010.05.19. 15:34:57

@Flankerr: nem, megfogtál, azt nem is ismerhettem, mert nincs videoklipje.
Összekevertem egy másik klasszikussal, és annak is tudom a nevét: Jam& Spoon: right in the night

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.05.19. 15:41:12

Black Machine - How Gee!!
Ez senkinek nem mond semmit?

Flankerr 2010.05.19. 15:48:45

@wiener: Idézek magamtól: "1997 utáni tevékenysége minősíthetetlenül kataszrófális borzalom, de előtte 5 évig megkerülhetetlen volt, nem érdemtelenül."
Ehhez én tartom magam..:) A keep on dancing, let the dream come true, love is all around, freedom.. mind mind kiváló ED/DF zenék Bobo-tól.. Utána csend és hullaszag, fekete fellegek..

p4t 2010.05.19. 15:50:50

Ezek voltak ám a szép idők! :D
És egy a részemről ajánlott a listára. Mondjuk a TOP 20-be biztos beférne.

www.youtube.com/watch?v=lbQCf8F1JsE

Flankerr 2010.05.19. 15:51:37

@Mitya Ivanov: Sejtettem hogy nem ismered, ezért kérdeztem rá..:)
A fél postot a Comic számért írtam, mert egy iszonyat jó szám, neves közreműködőkkel, amit senki se ismer. A klip fontos, de nem elengedhetetlen.::) Én kazettán kaptam valakitől még 1994 végén, azóta hallgatom. tök véletlenül tudtam meg ki az előadó, és szereztem be mp3-ba, kétféle verzióba.::)

Flankerr 2010.05.19. 15:54:30

@p4t: Beleférne, csak hangzásra, zeneileg nem ED/DF, szerintem.::) Jó kis minimálzene, kiváló példa a "klip adja el a zenét" kaptafára, lásd még Benny Benassari Satisfaction (hogy száradjon le annak a keze aki azt hangszerelte..)

- SunDisc - 2010.05.19. 15:56:11

Lehet, h nem jó helyen jár, amit írok, de nekem ezek maradtak meg :

Sash! - Ecuador
www.youtube.com/watch?v=P86fPsC_cCQ

SM Trax - Got the Groove
www.youtube.com/watch?v=_O75FYaz4V8

Scatman John: Scatman
www.youtube.com/watch?v=mpHLEm9-0bg

Fiocco - The Spirit
www.youtube.com/watch?v=dNUZt4fwncA

:)

Flankerr 2010.05.19. 15:57:07

@Noname Cowboy: A Black Machine nekem inkább funkysabb, soulos, reggae jellegű zene. Persze ettől még nem rossz, és a How Gee világsláger.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.05.19. 15:57:39

az én listámond Dr. Alban, KLF és Haddaway is fenn lenne

AgentO 2010.05.19. 16:00:51

Visszakanyarodva a "dídzsézésekhez", több suliba is meghívtak minket, hogy toljuk a talp alá valót, az sem volt semmi, amikor a "helyi viszonyoknak" megfelelően kellett rögtönözni a technikát, forrasztópáka/ón, átalakítók, csatlakozók alapértelmezetten bent voltak a táskában, néha pont a kezdés percére tudtuk összeapplikálni a "rendszert", szerencsére soha nem volt komoly "elfüstőlésünk", ami a buli végét jelentette volna, de sok magassugárzót kiégettünk az tuti. Volt, hogy az iskolapadból applikált dj pultra voltak rögzítve a vezetékek és az alkalmi forrasztások/átkötések(szigeteletlenül) - szigetelőszalaggal (ne löködd az asztalt bazmeg:):)Illetve sokat kihoztunk azért pár cuccból, amit az adott suli "hangtechnikai" szertárában lehetett találni, álom volt, amikor olyan helyre mentünk, ahol óriási szovjet végfok és zsír új reflex hangfalak álltak rendelkezésre, a gyász meg az volt, amikor az intézmény csak egy Videoton nagy hifiből származó rádiós erősítőt és két pár nagy Videoton hangfalat tudott adni, persze megoldottuk, párhuzamosra kötve a két/két hangfalat, meg torzításig megtolva - végfokként használva - a szerencsétlen erősítőt, jó bulit toltunk, igaz, hogy az erősítőn tojást lehetett volna sütni, tehát burkolat le, ventilátorral fújat, kibírta:)

AgentO 2010.05.19. 16:02:35

Bocsi a duplázásért, de hosszú percekig benyelte a blogmotor a hozzászólást:)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.05.19. 16:02:35

@Flankerr: Hááát most, hogy újra meghallgattam van benne valami. A rap betétes rész tévesztett meg :)

AgentO 2010.05.19. 16:04:22

Persze ez azt is jelentte, hogy az öt tűs "domino" csatlakozó - jack dugó - RCA csatlakozó átalakítók készítése oda-vissza, bekötött szemmel, bármely kombinációban ment:):)

Flankerr 2010.05.19. 16:04:25

@Noname Cowboy: Akkor ebben megegyeztünk..:)

Penya666 2010.05.19. 16:07:42

@AgentO:

Ohh a regi szep idok. Miis hasznaltunk meg ket BEAG APX-100at is mert ezek 100w-os mono csoves vegfokok voltak. Egyszer egyikben elolvadt egyik cso.

Jah es az E-roticrol keves szo esett pedig azis ED a javabol. A love message meg ED suritmeny :)

Flankerr 2010.05.19. 16:08:43

@AgentO: Irigykedem, nálunk a jack-rca (magnóból az erősítőbe) átalakító kincset ért, és kellett egy öt tűs dominó-RCA is, az szerencsére volt egy. A forrasztáshoz én béna voltam és vagyok..:)
Viszont vettem fel Vénusz tévé öttűs kimenetéből a kiváló aluminium designú Polska Unitra erősítőm öttű bemenetére videókazettáról magnókazettára klippek zeneanyagát.. A hangminőséget inkább ne firtassuk.::)

Flankerr 2010.05.19. 16:13:10

@Penya666: Pontosan ilyenről zenéltünk mi is.. 5 db 20W-s hangszóró volt a hangoszlopokban. Az erősítő melegedett tisztességgel, de nálunk bírta becsülettel. Hogy hogyan szólt, azt inkább fedje jótékony homály..:)
E-rotic Max Dont Have Sex With Yor Ex című opusza éppenhogy lemaradt.. És hát róluk Overdrive kolléga egész posztban emlékezett meg, csak most hirtelen nem találom.

Flankerr 2010.05.19. 16:16:57

@- SunDisc -: Jó helyen jársz.
Az Ecuador egy nagyon jó eltalált, gyönyörűen hangszerelt hangulatos megasláger, amit nem tudok megunni. Stílusilag a DF/ED egyik továbbfejlesztésének tekintem, lásd még a későbbi Sash számok, vagy a Brooklyn Bounce. A SM-Trax ugyanide illik stílusra, a 90-s évek végére jellemző house-s hangzásvilág, mint pl. a AKdoc Night Trainje.
Scatman viszont tökéletes példa, ő belevitte az egyéniségét a stílusba, ettől volt jó, ettől volt más.

Penya666 2010.05.19. 16:17:58

@Flankerr:
Nekem itt figyel a Sex Affairs cd toluk eredetiben :) Azon kivul meg Das modul cdim is vannak. Azokat is de szerettem. Meg Alacsonyzaj Karolyekat is. Na meg Viragocska.

Flankerr 2010.05.19. 16:21:16

@Penya666: Ez nem rossz ötlet, kiegészítve pl. Falcoval, vagy a Hümüz által említett Melanie Thortonnal..

- SunDisc - 2010.05.19. 16:29:24

@Flankerr:

Emlékszem Belgiumban ahol éltünk, '96-ban Sash-nak a top 20-ban volt 3 száma...eszméletlen :)

Flankerr 2010.05.19. 16:31:36

@Penya666: Das Modul, őket nagyon szerettem, főleg a számomra kimondhatatlan és kiejthetetlen számcímekkel, számítógépes szám és albumcímekkel mint a Urlaub auf der M.S. Dos vagy a Frühlingsgefühle..:) Persze a Kleine Maus, Roby Roboter, vagy az 1100101 most is megy..:) De hát ők már germán (happy) rave/hardcore csapat.
Alacsonyzaj Karcsiék Charlottenburg című albumának egyszer külön posztot szándékozok írni, akár ide is, mert megérdemlik. Az On Air se rossz, eredeti kazettán meg is van, a Charlottenburg az igazi..::)
Ez a világ egyik legjobb happy hardcore száma: www.youtube.com/watch?v=olSduPej-RE
de szigorúan ez a verzió.

Flankerr 2010.05.19. 16:33:29

@- SunDisc -: Ecuador, Stay, Mysterious Times?
Megérdemelték, mert ezek jó számok voltak, akkor még egyedi hangzással. De szerintem az 1997 volt, nem 1996, és ez biztos..:D

Penya666 2010.05.19. 16:38:25

@Flankerr:
Banyek.
"Ez a világ egyik legjobb happy hardcore száma: www.youtube.com/watch?v=olSduPej-RE de szigorúan ez a verzió."

Es szerintem is!
Apropo magyarok!
Heliumot is imadtam, nagyon jo volt. Sajna az csak kazin van meg, az origi cdrol lecsusztam. Meg persze mp3ban ugye.
Dj maci, bar az egy vicc. De anno nyertem a kazit betelefonalos jatekon.
Ja es igaz kicsit kesobb de MESSAGE! Agnes Vanillaval. Mekkora jo volt mar!!

Penya666 2010.05.19. 16:44:42

Penya plays: Captain Jack - Drill Instructor (Short Mix) ([------|---] 2:37/4:12 flac@982kbps) Jéá!

Flankerr 2010.05.19. 16:48:03

@Penya666: Örülök hogy egy húrra táncolunk.::)
Hélium albumot nemrég hallgattam végig. Kicsit se DAs Modul ráhatás, vidámabbra hangolva.. Több számuk nálam a majdnem kategória.. nem rossz de valami hiányzik.
Dj Maci ha jól tudom Náksi-ék side-projektje volt.. Vicces, de hallgatható..:)
Message-t én élőben láttam fellépni a püspökhatvani Sixty disco születésnapi partiján, 1997 v 1998 nyarán, többek között az UFO-val, 4F Clubbal, Carpe Diemmel együtt.

Flankerr 2010.05.19. 16:50:29

@Penya666: Istenem, a klipekben az a rengeteg bombázó csaj..:)
Ha már Captain Jack, akkor a Captain Jack, vagy ez a klasszikus:
www.youtube.com/watch?v=DUImtXLWsGs

Penya666 2010.05.19. 16:55:16

@Flankerr:

Möhöhöhö. Amugy most epp a captain jack szol.
A mostani itthoni hifim is retro :)
Egy 26 eves technics erosito. De mar ppl szintezeres tunerrel, meg egy par videoton dc2550 :) Meg persze eq cdlejacco stb.

teddyde 2010.05.19. 17:13:16

A 97-es Total Dance Fesztiválon tűnt fel a "méltán népszerű" Bestiák, akik annyira rosszak voltak, hogy az első sorokból azt ajánlották nekik, hogy inkább vetkőzzenek, avval nagyobb sikerük lesz :) De szép is volt...

teddyde 2010.05.19. 17:20:13

Ne felejtsük el a népszerű Fun Factory Celebration című opuszát! www.youtube.com/watch?v=r4U1EHoNfO0

Bellagio 2010.05.19. 17:36:47

Ajandek a sok retro dancefloor rajongonak:

chisinau.ch/forum/32-10039-1

mind ott figyel az iPod-omon :)

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 17:48:08

@AgentO: Tényleg Maxx, húú ők nagyon jók voltak :)! Get away, No more, Move your body, etc.
@1hurka: Ha az eurodanceről szeretnél többet olvasni, akkor katt a blogomra, több cikk is van fent ezzel kapcsolatban! retro80s90s.blog.hu/tags/r%3Aeurodance_%26_house
Jut eszembe, hogy a 2 Unlimited mellett a Fun Factoryt szerettem még nagyon. Nekem a Pain volt tőlük a kedvencem, de a Doh Wah Diddy is ütös dancefloor dal volt! Reel 2 Real - I like to move it :)...na rendesen jutnak eszembe a jobbnál jobb dalok! Jó lenne egy olyan Retro Party ahol csak eurodance zene menne :))) (Sajnos elég kevés ilyen dal megy le egy-egy buli alkalmával)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.19. 17:58:52

hoooooooool vaaaaaaaaaan a:

Haddaway - What Is Love

naaaa hoooool ?
ez nincs rajta egy illön listáán ??? he !!

en.wikipedia.org/wiki/What_Is_Love_%28song%29

blitzkrieg 2010.05.19. 18:03:28

köszi a postot, kegyetlen nosztalgia fogott el :)

itt jobb a hangminőség:
www.indavideo.hu/video/Snap_-_Rhythm_Is_A_Dancer_3

Basszus ez lassan majdnem 20 éves szám...mtv-n néztem anno, de öreg vagyok :(

blitzkrieg 2010.05.19. 18:05:57

a feka rap-betétek qrva nagyot ütnek,...aki ezt kitalálta annak idején zseni volt

céerem 2010.05.19. 18:06:14

Mr. President: Up'n'away
2 brothers on the 4th floor: Dreams
:-)))

AgentO 2010.05.19. 18:08:48

@Flankerr: báűű, mindenki ugyanazt az utat járta akkoriban úgy látom.
Anyámék távollétében családi kincs tévé szétszedés, krokodilcsipesszel hangszóróra rácsatlakozás (mivel TV-n csak antenna be és két db. RCA video/audio be csati volt), titkos kivezetés csinálás, azt magnó mikrofon bemenetéhez hozzáapplikálás, viva téfaúról számokat felvevés, szar minőség, mono ofkorsz, de kit érdekelt, mígnem szép fényjelenség mellett egy napon valami szökőáram miatt ez a hack elszállította a tv hang végfokját, ezt ráfogtam arra, hogy vihar volt és becsapott a villám, szülők bevették:) persze a TV szerelő kiérkezése előtt még igazi kihívás volt újra szétkapni a tv-t és kivenni a csatlakozást, nehogy bukjak vele, sikerült:):)

AgentO 2010.05.19. 18:11:37

Ja, volt akkoriban a viva TV-n ilyen rév pardej sorozat, mint pl. az air-rave (repülőn csapatás), vagy a rave'n'cruise (hajón csapatás - ez ihlette Marusha:Deep című számát), szóval ilyen nyeremény parti volt nyáron ibizán: Summer of Love, ennek volt egy azonos című zenéje, nem tudom ki az előadó, de youtubeon nem találom az istennek sem.

Flankerr 2010.05.19. 18:31:03

@blitzkrieg: Így igaz zseni volt, ez vitathatatlan. Valamint a "valódi" rappereket és rajongóikat örökre a diszkósok ellen fordította..:D

dover 2010.05.19. 18:32:18

Captain Hollywood Projecttől nekem nagyobb hit volt a Flying High:
www.youtube.com/watch?v=IXleaYiGgaA

Flankerr 2010.05.19. 18:33:25

@teddyde: A másik két spájz görlsz másolathoz képest (Fresh, és még valami) a Bestiák voltak zeneileg a "legjobbak".. Úgy tudom Berkes Gábor állt mögöttük zeneileg egy ideig.

lacek55 2010.05.19. 18:34:40

Igeeen, more and more, mekkora kedvencem volt ez a szám 13 éves koromban, te jó ég! Ma is szeretem és nem kizárólag a nosztalgia miatt - jól mondja a blogger, bizony itt igényesség van, főleg ha az átlagos eurodance slágerek színvonalát vesszük alapul.

Flankerr 2010.05.19. 18:37:40

@teddyde: @Viola1984: A Fun Factory tényleg kimaradt eddig, pedig ők is sokat tettek le az asztalra. A Take Your Chance, de főleg a Pain egy 20-s listára felfért volna.
Viola blogját én is csak ajánlani tudom tiszta szívből, élvezettel olvasom részletes, klipekkel dúsan illusztrált írásait. És már nagyon várom, mikor ér az írásaival 1992, 1993, 1994, 1995 magasságába..:)

Flankerr 2010.05.19. 18:38:49

@lacek55: Jól esik olvasni az egyetértésről..:) Bár lehet az is segít, hogy korban max. 1-2 év eltérés van közöttünk..:)

Mindfield 2010.05.19. 18:39:21

"Intermission – Six Days "

Vazeeee! MIóta kereteeem! Köszönöm!!!!

Mitya Ivanov 2010.05.19. 18:40:05

jönnek vissza az emlékek... furcsa hogy senki nem írta a C-Block nevű együttest. amikor megtudtam, hogy németek, akkor igen meglepődtem, 16 évesen azt hittem, hogy ez az igazi kemény fekete amerikai rapzene, pedig nem, ők is a német eurodance gyár termékei. És nem tartottam cikinek, hogy halandzsaangollal nyomom a rapet és a női vokált egyszerre.
Most hogy újrahallgatom, rájöttem, hogy még mindig bejön:

www.youtube.com/watch?v=zk7zPgzsmdw&feature=related

www.youtube.com/watch?v=eHRVcYNebXI&feature=related

Flankerr 2010.05.19. 18:42:45

@dover: Jó választás. Ez már "második generációs" dancefloor az 1995-s Animals or Human albumról, sokkal "szabványosabb, gyorsabb mint az 1993-s Love Is No Sex. Ha már ez az album, akkor nálam a Find Another Way üt még nagyot: www.youtube.com/watch?v=LGdspVLP9js

lacek55 2010.05.19. 18:42:49

Nosztalgiázni vágyó, MTV-n felnövő, 30 körüli magamfajtáknak igazi aranybánya az alábbi oldal: ki.informatik.uni-wuerzburg.de/~topsi/mtvtop20.html
Az összes heti MTV Top 20 lista megtalálható, 1989-től napjainkig. Nekem egy csomó, már rég elfeledett korabeli kedvencemet segített megtalálni :))

Flankerr 2010.05.19. 18:45:38

@Mitya Ivanov: És még ez is jó tőlük:www.youtube.com/watch?v=3TKXmACNo5I&feature=related
Gondolom azért nem írták őket, mert ők inkább rap. Euredance befolyás érződik erősen, ez igaz. Nagyon jó számokat tettek le az asztalra, én is szeretem hallgatni őket.

Flankerr 2010.05.19. 18:48:27

@lacek55: Istenem, mióta keresek egy hasonló oldalt! Régebben volt egy hasonló, a német top20-szal, de sajnos már nem találom.. De ez is tökéletes, köszönöm szépen.

Flankerr 2010.05.19. 18:49:37

@Mindfield: Nagyon szívesen, már megérte megírnom a posztot.. De tényleg. Tippem szerint 1994 nyara/ősze óta keresheted..:)

Flankerr 2010.05.19. 18:52:47

@AgentO: Nem is tudom melyik volt a nagyobb mák: Hogy voltak így friss zenéid, vagy hogy megúsztad ép bőrrel és tévével a kalandot..:)

Flankerr 2010.05.19. 18:54:52

@céerem: 2 Brothers: A Dreams egy Top13 biztos tagja lett volna, nagyon jó szám. És játszik még a Never Alone, let me be free.. A holland vonal jeles képviselői.

Mindfield 2010.05.19. 18:58:43

Ha már a nagydarab feketéknél tartunk:

www.youtube.com/watch?v=18kzcRoSrEI

Egyébként meg...Nem is tudom hol kellene kezdeni.

www.youtube.com/watch?v=SjJwqDa1QVI
www.youtube.com/watch?v=4e-VtxFOAQ0
www.youtube.com/watch?v=4xwJJ3OLQhE

Nagyon randomban.

Flankerr 2010.05.19. 18:59:08

@blitzkrieg: Nem csak te vagy az..:) Tényleg hihetetlen, hogy pár hét és 18 éves, tehát nagykorú lesz. Örök klasszikus, nem véletlenül szerepel a listám élén, nálam örök TOP1-s szám lesz. Meg lehet nézni, hányféle (amatőr) remixe van csak a YouTube-n..
Nem túlzás azt állítanom, hogy a remixeivel együtt (legalább 20-t táraztam be az évek alatt) minimum 1000! -szer hallgattam már
meg.. ÉS nem unom.. és még mindig libabőrös tőle a hátam/kezem..

csz0 (törölt) 2010.05.19. 18:59:59

Bezzeg azok a szép idők, amikor ezek a nóták még újnak számítottak s én még élveztem az új számokat... Mára vagy én vénültem meg, vagy a zenével történt valami, de csak nyávogó homárokat hallok, ha új dalokra fáj a fogam...
A dancefloor kihalása után úgy 2004-ig még jó volt a trance is, bár ezekhez képest "underground", főleg a progresszív vonal, de attól még zene a javából.

akos147 2010.05.19. 19:00:49

ez a lista egy fosh

Flankerr 2010.05.19. 19:06:42

@Mindfield: Nana - Lonely az egyik legjobb rap szám amit ismerek. Iszonyatosan jó atmoszférája van, ami árad minden másodpercéből. A 6 perces verzióját évekik játszottuk lassúnak, mindenki imádta.
Dr. Alban: Lásd @Flankerr:
Ace Of Base: Ők akár külön bejegyzést érdemelnének, sokféle stílust megjártak, közelebb vagy épp távolabb a ED/DF-től
Jambo Jambo Jambo. Jó ki szám ez, ezt kapjuk ha keresztezzük a "power"? reggaet a dancefloorral. Kár hogy több hasonló jó számra már nem futotta nekik..

3 Gee 2010.05.19. 19:09:32

what about this people?!

www.youtube.com/watch?v=hYDemDKgsX8

cut'n'move - Give It Up

Penya666 2010.05.19. 19:12:30

Fun factoryt akartam enis mondani. Mert elvoltam kocsival aztan ott a telomrol szol a zene amin 8 giga oldschool mp3 talalhato. Epp a fun factory dont go away ment :) Azan meg Mark oh anothery way. Azert asse rossz. Valljuk be :)

Penya666 2010.05.19. 19:13:31

@3 Gee:
Ahh igen, alap zene. Meg jo toluk az I'm alive is.

3 Gee 2010.05.19. 19:14:16

@saggi: nagyon yo! ez volt az igazi német dancefloor vonal. úristen... de jó volt...és még mindig!

Flankerr 2010.05.19. 19:20:37

@csz0: Sajnos főleg a zenével történt valami, kb. pont 2004-2005 óta a mainstreamnek szánt elektronikus alapú zenék, legyen az power dance, house, happy bármi.. szóval rettenetesek, tisztelet a ritka kivételnek..:(

3 Gee 2010.05.19. 19:21:04

Néha a DJ még betolja ezt hajnali 3 körül a creol-ban. Klippel együtt! Érdemes egyszer lenézni, már csak emiatt is... :-)

www.youtube.com/watch?v=dUxDAl1qI9c

dj bobo - there's a party

3 Gee 2010.05.19. 19:22:45

dj bobo nevjork-ban! az egész világ őt akarta, a svájcit! :-)

www.youtube.com/watch?v=2lsT-80QMWA

odamondó 2010.05.19. 19:23:23

A lista azokban az időkben menő számokat de mai napra azért már 80%-ban hallgathatatlan címeket tartalmaz.

A snap - rhytm is a dancer tény hogy örök. Dj bobo - somebody dance with me refrénje oké de a többi vérgáz.

Szerintem egy U96, Dune, RMB, Scooter zenéi közüli válogatás sokkal relevánsabb lenne.

Flankerr 2010.05.19. 19:23:27

@3 Gee: Alap sláger, kiváló Bee Gees feldolgozás, de ez nem von le semmit az értékéből..::)

Mindfield 2010.05.19. 19:24:39

És egy kis különlegesség, '92, nyári tábor, Balaton:

www.youtube.com/watch?v=tvLDm8821jQ

3 Gee 2010.05.19. 19:27:58

Nekem erről a mágikus tinidiszkók hangulata jött vissza, havonta egyszer pénteke 5 és 10 között hakniztunk szerte a városban. Kossuth Zsuzsa szakközép, Kőrösi Csoma Filatorigát. Fél literes barack pálinka összekeverve egy literes almalével...szigorúan 1,5 l-es PET palackba. Buli kezdetéig lenyomni, a banda fele off-olt is haza, ahogy kell...:-) És persze mindenki zöld malizia uomo-val volt befújva! Aztahétszázát! :-)

Penya666 2010.05.19. 19:28:46

@Flankerr:
Igen pontosan akkor halt meg minden vagy meg kicsit hamarabb. Ami azota van vallalhatatlan. Legalabb is nekem.

Flankerr 2010.05.19. 19:29:02

@odamondó: Szép felvetés, mindjárt kifejtem, de előre jelzem hogy ezek a kiváló előadók nem a dancefloor/eurodance vonalon haladtak.. A lista pedig erről szól...:)
RMB This World Is Yours című zseniális albumának külön posztot szánok.
Azért a Scooter is termelt szépet és selejtet is rendesen..:) Tervben van egy kevésbé ismert, de jó Scooter számokat bemutató posztom, főleg az Act 1 albumairól.
U96-t én is kedvelem, a Das Boot és a Love Sees No Colour örök kedvencem marad.
Dune: dettó, bár 1-2 számuk cipőskanállal dancefloornak mondható.. mondjuk happy tranceraveeurodance..:D
Örülök hogy a Snap rhythm is a dancer-rel egy lovon ülünk..:)

Flankerr 2010.05.19. 19:29:58

@Penya666: Eddig azt hittem csak én vagyok így ezzel, de látom mégse..:(

Penya666 2010.05.19. 19:31:34

@Flankerr:
Sajnos akkor megszakadt valami. De NAGYON MEG. Azota csak mindenfele remixek meg feldolgozasok a 80as evekbol meg mar a mi kedvenceinkbol is. De egyik szarabb mint a masik. Es ami meg szomoru hogy a Scooter is hova jutott. Merthat mindig csak azt nyomtak amire igeny volt.

Flankerr 2010.05.19. 19:32:54

@Mindfield: Nem akarlak kijavítani, de 1994 nyara..:)
www.discogs.com/artist/Doop
Kiváló crossover szám, (lásd még the grid - swamp thing a bendzsóval), ami 1x működött. Nem is volt több számuk..:)

Flankerr 2010.05.19. 19:37:50

@Penya666: Rengeteg fost termeltek a producerek. azért akad még 1-2 jó szám, pl. kiváló lengyel zenéket találtam itt-ott, majd linkelek egyszer párat.
A Scooter utóbbi 5-6 albumáról nagyon nehéz indulatok nélkül beszélni.. pedig az 1995-2000 közti albumaikat nagyon szerettem.. Mondjuk a legfrissebb már valami reményt felcsillantott, akadt már rajta több hallgatható szám, a Ti Sento feldolgozás pedig nagyon jó lett, igaz vsz. a zenei alapokat is lelopták mástól.. De az mekkora poén, hogy a klipben az operaénekesnőt az "játssza", aki a 80-s években az eredeti olasz szám vokalistája volt..:D

lacek55 2010.05.19. 19:44:10

@Flankerr: Szívesen, én meg az Intermission számot köszönöm,ez még hiányzott a gyűjteményemből, pedig anno ismertem és szerettem is. Ezzel így 522 darabosra bővült az 1991 - 1996 közötti számokból álló kollekcióm :))

maestro1 2010.05.19. 19:46:28

Hú, nagyon nagyon köszi ezt a posztot, egyik videót nézem a másik után, azt hiszem ma csapok magamnak egy 90's partyt :D

Flankerr 2010.05.19. 19:55:07

@lacek55: nálam valahol 250 körül lehet, de az már a megszűrt, válogatott lista. Ha mindent összeszednék, lehet én is hasonló magasságban járnék.:)
Az Intermissionnal nekem szerencsém volt, olyan kazettán kaptam, amire rá volt írva a cím, előadó.

Flankerr 2010.05.19. 19:55:46

@maestro1: Nagyon nagyon szívesen, mindig öröm elégedett vevőt, olvasót látni..:)

lacek55 2010.05.19. 20:02:50

@Flankerr: Utólagos engedelmeddel küldtem egy privát mailt neked, "listacsere" ügyében, lécci olvasd el és válaszolj! ;)
Amúgy mindent én sem gyűjtök, csak amit akkoriban hallgattam és emlékszem rá (már legalábbis "újrameghallás" után - sokat ugyanis simán elfelejtettem már, de ha hallom, akkor egyből jön a "basszus, erre emlékszem":D - mint pl. pár napja ennél a számnál: www.youtube.com/watch?v=U3LHRqB5ENk )

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 20:05:33

@Flankerr: Lassan, de biztosan haladok a munkálatokkal :), épp most is azon dolgozok, hogy hamarosan megjelenjen a 1990/2 cikk. Hát 1992 még odébb van, de június végére talán meglesz :)!
Tényleg, ha már '92, akkor Felix - Don't you want me/It will make me crazy - imádom mindkettőt!!!

Flankerr 2010.05.19. 20:13:25

@lacek55: Atya.. Úr.. Isten!! Még ilyet, még ilyet..:) Szlovák banda lenne?

Flankerr 2010.05.19. 20:18:14

@Viola1984: Türelemmel kivárom, ez a tieidhez képest rövid poszt is sok hét munkája volt nálam..:)
Ha nincs a Rhythm Is A Dancer, a Felix - Don't you want me nálam 1992 dala. Brutálisan lendületes, friss, útkereső technojellegű megasláger, amire mindig megmozdul a lábam, mert nagyon jó szám.

Flankerr 2010.05.19. 20:27:43

@lacek55: Megkaptam a listát, át fogom nézni, és küldök majd neked pár számcímet, youtube linket olyanokról, ami érdekelhet téged. Nem ma, és lehet nem a héten, de nem fogom elfelejteni.
Én is keresek pár zenét, illetve egyet biztosan. 1994 nyara, ősze, tipikus eurodance hangzás, leginkább ICE MC-hez hasonlítanám, de igen nagy valószínűséggel nem az. Jó kis groove-os "power" hangzású a főtémája. A refrénjében a női vokál kb. így hangzik:
I wanna
I wanna dance all night"
és ez 2x..
Ha valaki ennyiből megmondja mi ez, örök hálámat nyeri meg..:)
És nem ez: www.youtube.com/watch?v=16nykM1SnoI
és nem ez: www.youtube.com/watch?v=6Ho0n-7FrRA&feature=related

AgentO 2010.05.19. 20:37:46

Leila K: Open Sesame? Jáúú!

AgentO 2010.05.19. 20:39:26

Stella Getz: Dr. Love? Váháhá

AgentO 2010.05.19. 20:41:56

RMB-től pedig a legistenkirályabb a Redemption - egyből utána pedig a Love is an Ocean, illetve a Widescreen album egy az egyben odabasz, olyan klasszikusokkal, mint a pl. Spring ZÚZÓS!

lacek55 2010.05.19. 20:42:39

@Flankerr: Oké, előre is köszi. De akkor inkább az e-mail címemre küldjed, ha lehet (mindjárt megadom priviben)

A kért dal pedig...
dobpergés...
tádámm:
www.youtube.com/watch?v=60ULUKStjms

(remélem ez lesz az, sztem 99 %)

Flankerr 2010.05.19. 20:44:52

@lacek55: Bazzzzeggggg... Minden elismerésem hogy ennyiből meglett, ezt kerestem 16 éve. szerintem rohad jó szám, zúzós, de még ED/DF.

Flankerr 2010.05.19. 20:45:30

@alapitya: Klasszikus Snap, de nem dancefloor..:)

AgentO 2010.05.19. 20:45:33

És hogy hazai pálya is legyen, ne feledkezzünk meg a Robert Miles farvizén evező hazai BIONIC nevű csapatról, akiknek az "Út a fénybe" című albumát rongyosra hallgattam, sokkal népszerűbbnek kellett volna lenniük, mint amilyenek voltak. Ez vonatkozik a zúzosabb stílust nyomató Liquid Limbs-re is.

Flankerr 2010.05.19. 20:50:07

@thunderstorm88: Masterboy és Erotic az alap, ahogy már tárgyaltuk...:)
De rég hallottam ez a Mark-Oh számot..:) ne mrossz ,de inkább happy rave/bármi, mint ED/DF, bár közel áll hozzá.
@AgentO: és thunder: Ha a Springet stílusilag (különösen a 6 perces album verziót) belövitek nekem..:) Igazi RMB eklektikus klasszikus, 1996 egyik legjobb száma.

Flankerr 2010.05.19. 20:51:11

@AgentO: Na ez már az, bár nem sablon, de besorolható, jó kis zene 1994 nyaráról..:)

Flankerr 2010.05.19. 20:55:04

@saggi: Nana, Johhny B jó számok ,csak hát ugye nem erre a listára..:)
Mr. President. Ők is teljes jogú tagjai a ED/DF érának, a 4 on the floor a kedvencem tőlük. A follow the sun nekem lassú és érdektelen, nem hoz lázba.
Dr. Alban: nem rossz reggaes nóta a doktortól, de nem erre a listára..:)
Nem kötözködni akarok ezeknél a számoknál, de ha már a ED/DF-ről szól a poszt..:)

Flankerr 2010.05.19. 20:56:21

@AgentO: Nálam az Experience és a Spring ül megosztva az RMB trónján, előbbi zongoradallamait 15 éve csodálom és imádom feltétel nélkül. Passport To Heaven, AL Pacino-val?

Flankerr 2010.05.19. 20:57:14

@AgentO: Róluk még nem hallottam: Linkelni tudsz tőlük számokat? Meghallgatnám.

Fideszman 2010.05.19. 20:59:56

@Flankerr: Korábban volt szó Nana-ról azért tettem be, nem ED/DF de igazi 90es évek!

AgentO 2010.05.19. 21:00:31

@Flankerr:
www.youtube.com/watch?v=z1Mh8bqKgdY
www.youtube.com/watch?v=lx1b9x8bJpo&feature=related
JEAH! A Liquid Limbs-ből Suta egyébként Skyland néven nyomta tovább, immár a jóval kommerszebb vonalat.

Flankerr 2010.05.19. 21:00:32

@alapitya: 1995-s alapmű, róluk említést a 9.-s számnál teszek. Melanie meg a Le Click nevű formációban is vokálozott a La Bouche előtt.

lacek55 2010.05.19. 21:02:03

@Flankerr: Örülök hogy meglett. Ha esetleg viszonozni tudnád, vagy valaki...
Szóval nekem is van egy ilyen "de-jó-lenne-már-megtalálni-végre" régi kedvencem. 1994-ben, nyári táborban hallottam párszor, és kizárólag a refrénre emlékszem, ami főleg azért gáz, mert abban nem volt szöveg :D
Egy nő énekel, tipikus eurodance stílus, fülbemászó refrén:

tüpp-tüpp-tüpp - tá-rápp ["ápp"-nál hang felvisz]
tüpp-tüpp-tüpp - tá-rápp-tá-rápp["ápp-nál hang levisz]

Ha valakinek erről beugrik BÁRMI, kérem hogy azonnal replyzzen a kommentemre!

Flankerr 2010.05.19. 21:04:49

@saggi: Világos, igazi 90-s évek ez kétségtelen, és jó számok.

AgentO 2010.05.19. 21:05:17

Ja, és még persze klasszikusok: Gala: Freed From Desire
www.youtube.com/watch?v=vcpEPib8HQQ&feature=fvst
20 Fingers feat. Gillette - Short Dick Man
www.youtube.com/watch?v=IX380vS_Mzs

Flankerr 2010.05.19. 21:05:49

@AgentO: Vazzeg, az elsőt ki merték így adni? Megáll az eszem...

AgentO 2010.05.19. 21:07:29

Meg ne feledkezzünk a két hölgyről:
Me & My: Dup I Dup
www.youtube.com/watch?v=KH2UE6ufER8

Flankerr 2010.05.19. 21:08:35

@AgentO: Kicsit túl sok Das Bootot hallgattak a srácok..::)

Fideszman 2010.05.19. 21:09:42

Flankerr legyen valamikor 80as évek, italo disco meg hasonlók is!!

az a mozgás az elején!! :D
www.youtube.com/watch?v=UQUpDRGEYNM

Flankerr 2010.05.19. 21:10:08

@AgentO: Ők és a Me & My a "továbbfejlődött" stílusok egyikét, a rapbetét/férfi nélküli eurodance-t képviselik, nem is rosszul, bár a 20 Fingers nekem túl primitív, sose tetszett.

Flankerr 2010.05.19. 21:12:45

@saggi: Asztakeservit..:) Tervezek 80-s éveket is, de főleg a zenére koncentrálva, ne ma mozgásra..:) CSak az megint sokhét "munka" lesz, rengeteg irányba el lehet menni, és 4x ennyi komment jönne, hogy ez vagy az miért maradt ki..::) De majd nekiugrok egyszer.. vagy akár te is megteheted, ha jól csinálod, szerintem a blog nem fog elzárkózni. Akár lehetne egy megacikk sorozat, több szerző párhuzamos toplistájával.

Flankerr 2010.05.19. 21:13:45

@AgentO: Telibe, ők talán már a 3. (német) generáció, felpörgetett számokkal, jók is voltak azok nagyon..:)

AgentO 2010.05.19. 21:21:39

Ó, meg amikor a Snap - Rythm is a dancer "rappere" - Turbo-B próbálkozott kihasználni a hirtelen jött népszerűséget:
Centory feat. Turbo B - point of no return
www.youtube.com/watch?v=6Vs1VSAlhaU

lacek55 2010.05.19. 21:23:12

@Flankerr: Szerintem a Reality is üt, nem kicsit, kiváló vokálbetéttel és parádés klippel :))
www.youtube.com/watch?v=znCRuX0ZlL8

AgentO 2010.05.19. 21:23:22

Szintén német újabb hullám:
X-perience: A neverending dream.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 21:24:11

@Flankerr: Az RMB-nek is nagyon jó számai voltak. '96 nyara Spring :) A Passport-ot nem sokszor hallottam eddig, de ez is elég jó!

Flankerr 2010.05.19. 21:25:53

@AgentO: Pontosan, pedig a Snapből pont a Rhythm Is A Dancer miatt lépett ki, lásd: "Az élet különös vicce, hogy Turbo B utálta a számot, ki is lépett a Snapből, hogy később ő maga is a DF vizeire evezzen a Centoryval." A producerem már 1991 végén ki akarták hozni a Rhythm-t.. helyette Turbo B belobbizta a Colour of Love-t.

Flankerr 2010.05.19. 21:27:24

@lacek55: Igaz, de a hardcore-ok a Reality 7 perces verzióját szeretik..:)
www.youtube.com/watch?v=EMgEyifVIcs

mertcsak 2010.05.19. 21:30:08

a b7-ben szombat estenkent atelheto a 90-es evek :)

Flankerr 2010.05.19. 21:31:30

@AgentO: Telitalálat, iskolapéldája az új hullámnak. Nevezhetjük így is akár..:)

Flankerr 2010.05.19. 21:32:48

@lacek55: Akkor most ezzel: @Flankerr: eltaláltam vagy nem találtam?..:)

lacek55 2010.05.19. 21:35:25

@Flankerr: sajnos nem, de azért köszi :(

Yo! Maaan! 2010.05.19. 21:37:38

Bingoboys - How to dance; 2 brothers on 4th floor - Can't help myself; Technotronic - Pump up the jam, Get up, Hey yoh here we go; Click - Duri duri; CeCe Peniston - Finally; 2 in a room - Wiggle it; Jungle brothers - What you waiting for; Mark oh - Tell me; Dana - Be my lover; csak hogy párat még hozzátegyek. :)

Yo! Maaan! 2010.05.19. 21:38:28

Ja, meg Judy - Vad tangó...

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.05.19. 21:39:51

Aszta. Hát ez egy időutazás volt, most bele fog telni legalább fél órába, hogy magamhoz térjek :-D Köszi.

Penya666 2010.05.19. 21:39:55

@AgentO:

Hajajj en emlekszem a bionicra is meg a liquid limbsre is, jok voltak mindketten. Bar a bioinc jatek a fenyben(?) c szama nagyon csildrenes volt

AgentO 2010.05.19. 21:40:37

Na, meg ez a két kretén.
the outhere brothers: boom-boom-boom

Penya666 2010.05.19. 21:41:11

@Flankerr:
Hajj a passport to heaven! "Tits!"

AgentO 2010.05.19. 21:42:01

Óhhó, ez is beugrott:
Alex Party - Don't Give Me Your Life
www.youtube.com/watch?v=5-1d_PQrLmQ&feature=related

lacek55 2010.05.19. 21:44:21

@Flankerr: Majd biztos meglesz, csak keresni kell. Mindenesetre élmény volt a poszt, több ilyet, az Intermission számért meg főleg érdemes volt idetévedni :))
Búcsuzóúl még egy eurodance adatbázis, itt még szöveg alapján is lehet keresni: www.eurokdj.com/search/search_song.php
Az emailt meg ne feledd! Üdv. Lacek

Penya666 2010.05.19. 21:44:53

@AgentO:

Ez is mekkora alap zene. Ezis valamelyik tdk d60 kazimon terpeszkedik :)

Emlekszik valaki az alvajarokra? Vagy a Techno-cool -rapidre?:)

Flankerr 2010.05.19. 21:47:17

@lacek55: Nem felejtem el, csak későbbre teszem..:)

AgentO 2010.05.19. 21:48:38

Alvajárók, óje, Kozsó, meg a Csonti, meg az énekes maca, atom jó hangja volt, ő énekelt a bionic második albumán is.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 21:48:41

@Flankerr: A Reality valamiért nem jött be már akkoriban sem. Szerintem a klipje miatt, kissé idegesítő volt. Bár a Paffendorf ezt is überelte a Smile-lal:))))

Flankerr 2010.05.19. 21:48:55

@Penya666: Big ones, litte ones..:) Újra kellene néznem a filmet..:)

Yo! Maaan! 2010.05.19. 21:49:22

'97 környékén volt valami dizsi, csak annyira emlékszem belőle fonetikusan, hogy heeey wayanaa, valami ilyesmi volt a refrénben és azóta nem tudtam megfejteni, hogy kinek a mije ez. De nem latinos, hanem olyan eurodiszkós zeneszerűség.

AgentO 2010.05.19. 21:50:00

Éáurgh, na amikor ez felhangzott, megtelt a denszflór:):)
Afrika Bambaataa: Feel the Vibe
www.youtube.com/watch?v=k5IHNbk3nds&feature=related

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 21:50:39

@Penya666: Az Alvajárok kazi még meg is van valahol. Crazy Dance tombolj velem :)

Flankerr 2010.05.19. 21:51:15

@Penya666: @AgentO: Techno-Cool Rapid albumot leszedtem nemrég, ne mfogott meg, semmi fantázia, semmi ötlet.
Alvajárók..:) Kozsóval, amjd nélküle. Az Induljon a Tánc a legjobb számuk. Az énekescsaj, asszem Tanita néven futott, a top of the pop magyar kiadását vezette egy időben a tv2-n vagy az rtl-n..

Flankerr 2010.05.19. 21:56:18

@AgentO: Ha General Base, akkor nálam ez a nyerő: www.youtube.com/watch?v=kjjh0HJBwUI&feature=related
Még a Digital Screames DJ Yano is egy az egyben lemásolta, majd előkotrom valahonnan.
Magic Kefir? www.indavideo.hu/video/Magic_Kefir_-_Tancolj_1994

Flankerr 2010.05.19. 21:57:30

@AgentO: Ez hatalmas zene, egy 20-s listán simán elférne.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 21:58:27

@Flankerr: Ez jajj de U96 :)! A Club Bizarre kazin vannak hasonló dalok - azt is mennyit hallgattam, Love Religion Daisy Dee-vel :)
Az Alvajároknak szerintem is az Induljon a tánc volt a legjobb dala, emlékszem a Mahasz Top40 állandó résztvevője volt 1995-ben.

AgentO 2010.05.19. 21:59:59

Digital Scream mindent és mindenkit másolt, rendkívül kínos szövegekkel és persze azzal az orrhanggal amivel fel voltak "énekelve":)

Flankerr 2010.05.19. 22:00:35

@Theremin: Mc Hammer rap, nem ED/DF.
a Technotronic már határeset, ős ED/DF-nek megteszi
Dr. Alban helyhiány miatt maradt ki, lásd egy (jóval) korábbi kommentem.

Flankerr 2010.05.19. 22:02:20

@Viola1984: Sok minden beugrott már az No Obedience-ről, de a U96 még nem.::)
Házi feladat: melyik filmből van idézet a szám elején és végén?..::)

Flankerr 2010.05.19. 22:03:33

@Theremin: Nem te vagy az első aki hiányolod: Lásd @Flankerr:

Penya666 2010.05.19. 22:07:21

@Flankerr:
Jaj en szerettem a teknokol rapidet. Ado alap rap meg tedd szet. Meg volt a tombhazas szamuk is.

De hamar itt tartunk
CHERRY EGYUTTES? Valaki?
(tom ez mar nagyon off)

AgentO 2010.05.19. 22:08:32

Megérne egy misét még az is, amikor a sikeres "csapatok" producerei a brand előnyeit kihasználva megpróbáltak még elpattintani egy-egy maxit tök más arcokkal, persze egyis sem lett sikeres, így járt szegény 2 Unlimited a két csajjal, RETTENETES:
2 Unlimited - Edge Of Heaven
www.youtube.com/watch?v=ubtumLXzx04&feature=related
Illetve szegény Magic Affair is, szintén két csajjal:
Magic affair - Energy of light
www.youtube.com/watch?v=6XZmcbodmuo
Mondjuk ez a szám egészen jó lett, megvolt anno bakeliten is.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.05.19. 22:09:16

@Flankerr: Hát a Youtube komment szerint az 1992es Drakula filmből :) Puskáznom kellett, mert a filmet még sosem láttam. Amúgy maga a szám tényleg jó :)!

Penya666 2010.05.19. 22:11:38

www.youtube.com/watch?v=WVhS_X7PMCw

Na errol beszeltem. Aki volt baka annak plusz feleing :)

AgentO 2010.05.19. 22:11:44

Ó, hogy is feledkezhettünk meg Mo-Do-ról...Eins-Zwei_Polizei....

Flankerr 2010.05.19. 22:12:51

@AgentO: Tanulságos történet mind a kettő, főleg a 2 unlimitedé.. nekik a legfrissebb, 2010-s újra összeállt, autotune-s számuk is megérne egy misét.. (borzalmas..)
Az Energy of Light főtémája egész jó, energikus...:)

Flankerr 2010.05.19. 22:13:46

@Penya666: EZ FÁJT..:D és tényleg nagyon OFF..:D borzalmas.::)

Flankerr 2010.05.19. 22:14:21

@Viola1984: Pontosan, és örülök hogy teszik a szám..:)

Flankerr 2010.05.19. 22:15:50

@AgentO: SOSE fogom elfelejteni..:) Csak zeneileg picit kilóg a a DF/ED-ből.. túl primitív.. De attól még JÓ..:)
Istenem ezt is leírtam, hogy egy zene túl primitív ahhoz hogy ED/DF-nek vegyük...:D

Penya666 2010.05.19. 22:16:10

@Flankerr:
En kerek elnezest! :)
Mo-do!
Gemma tanzen meg super gut! :)) hogy ne csak az 1-2 rendorseg legyen.
Aztan hogy megint offoljak, myceramre emlekszik valaki?
Amugy meg az zoltan erika is nyomott hhct.
www.youtube.com/watch?v=liYIFoONgRo
magyarul meg egy szo egy ertes tombol a sotetben!

Flankerr 2010.05.19. 22:17:57

@Theremin: Át kéne rágnod magad a kommenteken..:) Lásd @Flankerr:

AgentO 2010.05.19. 22:18:07

Ütöttek ezek is:
The Course - Ready or Not
www.youtube.com/watch?v=sLKfXluVlwE
The Course - Ain't nobody
www.youtube.com/watch?v=rcm9gwinug4

Persze feldolgozások.
2Unlimited Anita&Ray felállással haknizott nemrég Hollandiában:
Érdemes megnézni:
www.youtube.com/watch?v=uDA9vf-kyGU&feature=related
Azért páran kíváncsiak voltak rájuk:)

Flankerr 2010.05.19. 22:20:08

@Penya666: Ez a Zoltán Erika nem volt meg, de nem is hiányzott..:)
Ha a My Cream nevű zseniális paródia együttesre gondolsz, az simán megvan, imádom az első két albumukat.
"Zenész egy szál se és mégis csuda
Hogy fér el csárdában két ekkora duda?"....:D

Flankerr 2010.05.19. 22:22:15

@AgentO: A Ready or Not remix baromira bejött annó, kazettán meg is van valahol.
Ezen a Reunionon én is ott tomboltam volna..:)

AgentO 2010.05.19. 22:23:50

Mondjuk ezen a csajon nem látszik az idő vasfoga, persze biztosan máshogy néz ki reggel másnaposan, de akkor is:)

Flankerr 2010.05.19. 22:24:53

@AgentO: Igen.. Én maradtam volna a régi stílusnál...:(

Flankerr 2010.05.19. 22:26:21

@AgentO: Hát nagyon nem, így érettebben még jobban is néz ki..:)

AgentO 2010.05.19. 22:29:08

Hja, szóval a másik téma meg a "jócsaj" énekesnők, részemről ez volt a legbaróbb csaj, főleg ebben a klippben a fekete-fehér részeknél basszus:
twenty 4 seven - Is it love
www.youtube.com/watch?v=JKuRn8gjMhs&feature=related

Persze klasszikus volt a már említett Anita Doth ugye, főleg az egyik utolsó, de egyben legjobb számukban:
www.youtube.com/watch?v=Im4njDajtos
Meg persze ebben...argh!
www.youtube.com/watch?v=_kuMwVbO5EA

AgentO 2010.05.19. 22:32:37

A vaddisznó jó hang ellenére ennek a csajnak a feje soha nem jött be:
www.youtube.com/watch?v=i0cjGVpKLd4&feature=related

Theremin 2010.05.19. 22:37:46

@AgentO: kár h az alapriff egy alaphaville szám

Flankerr 2010.05.19. 22:38:11

@AgentO: A 2047-s (figyeled, twenty 4 seven..:) csaj nem rossz..:)
Nekem a Jump for Joy nem jön be, sorri..:)
Viszont a No One igen, na de miért? Csak nekem tűnik a főtéma orcátlan Felix - Dont You Want Me nyúlásnak?

Flankerr 2010.05.19. 22:42:18

@Theremin: Oké hogy lustoid, de legalább a poszot olvasd át..:)
Idézet tőlem: "1993 őszén csak Meatloaf nyálmetálja akadályozta meg a I Got 2 Let The Music (persze Alphaville-t nyúlva nem nehéz..:)-t a UK Single Chart meghódításában. "
Tehát igen, lenyúlták a dallamot.
@AgentO: Én sose a fejet néztem, sehol se. Ha már nő, akkor nálam a szőke hölgy nyert:
www.youtube.com/watch?v=VrAAqUr5kMg
Bár a zene se rossz, kivételesen. Mondjuk a My Cream paródiája mindent visz..:D

Theremin 2010.05.19. 22:43:16

@Flankerr:
remélem erre nem tett senki utalást előttem
www.youtube.com/watch?v=SlbFgFnzRwM
ha igen akkor sorry igérem többet nem írok

erre a számra amúgy egy egész házibuli épült anno
a végén már minden come to... volt

Flankerr 2010.05.19. 22:43:43

@AgentO: Egy másik példa a Magic Affair és Franca Morgano: Ronda, alacsony nő.. De a hangjától leesik a fejed, akkorát üt..:)

Theremin 2010.05.19. 22:45:10

@Flankerr: :D :D ezer bocs
okoskodok vagtában :D

Flankerr 2010.05.19. 22:46:43

@Theremin: Szorri, de többször is volt E-rotic: @Flankerr:
De ez ne törjön le, nyugodtan írjál be olyan idepasszoló zenéket, ami szerinted hiányzik, megtárgyaljuk, demokrácia van..:)

AgentO 2010.05.19. 22:56:48

Ez pedig Melanie Thorton emlékére, elképesztő hangja volt, R.I.P.
La Bouche - In Your Life
www.youtube.com/watch?v=prHR8NAt630

Flankerr 2010.05.19. 23:01:02

@AgentO: Teljesen jogos, nem véletlenül tudott az énekesnői pályán maradni sikeresen a La Bouche kifulladása után.
Máig beleborzongok a Comic - I Surrender refrénjébe, főleg a hajlításba...
Eleve egy tökéletes szám nálam, de ő még hozzátett hangjával.. rengeteget..

Flankerr 2010.05.19. 23:01:38

@Flankerr: És méltó az emlékéhez a tény, hogy ez volt a 300.-adik hozzászólás.

Nyuszix 2010.05.19. 23:11:35

@lacek55: Talán ez?
www.youtube.com/watch?v=AnxA0_Wns0k&feature=related
0:42-től van a reflén.
Alább volt belinkelve. General Base: I see you

Yo! Maaan! 2010.05.20. 00:46:34

@Flankerr: A Technotronic house, hiphop, rap és ős-techno keverék.

Flankerr 2010.05.20. 00:54:47

@bloodmn: köszi a segítséget, tényleg valahogy így lehet körülírni.

Leeroy of SMV Design 2010.05.20. 06:10:13

@Flankerr: Persze, hogy rettenetesek. Minden mainstream számban csak vocoderrel agyontorzított emberi hangot hallasz, szörnyű az egész. Jó iskolapéldája ennek (hogy mit ne hallgass) a Roxy és Rádió1 állomásokon játszott zenék döntő többsége. A visszamaradó kisebbség meg a f*s "R&B", aminek már a neve is hazudik: mi köze van a ritmushoz, főleg a blueshoz??!!

rettentó 2010.05.20. 07:58:50

@Yann Le Pentrec: Ha már itt tartunk: én is utálom az R&B elnevezést, ahogy ma használják. De ez már az 50-es, 60-as években is egy gumikategória volt, a "race music" helyett kezdték használni mindenféle "fekete zenére".

rettentó 2010.05.20. 08:01:24

Örvendetes, hogy a 300. poszton túl végre a lényegre, a kinézetre terelődött a hangsúly :-))

Flankerr 2010.05.20. 09:27:54

@Yann Le Pentrec: A vocoder már történelem, az autotune az igazi aduász..:)
@rettentó: az R&B ugyanolyan gumi gyűjtőszó, mint a rock, pop, metál, vagy a techno. Ezer felé bontható valamennyi, és 3-4-5-10 évenként mást mást értettek, értenek, fognak érteni alatta.

Flankerr 2010.05.20. 09:32:22

@rettentó: Hát akkor rövid posztot írtam volna:
Sabrina Salerno - Boys:
www.youtube.com/watch?v=eiuHdUkuRi0
Aki ezt a nőt, és főleg a klipet űbereli..:) A 10.362.000 néző is csak véletlen egybeesés.::) Utóbbit minden heteroszexuális férfinek legalább egyszer látnia kell. Az már csak hab a tortán, hogy nekem a zene is bejön.::)

Flankerr 2010.05.20. 09:33:58

@rettentó: Egyébként ez hálás téma lenne, valaki aki jobban benne van a a videóklipekbe, összeszedhetne dögös csajokat, akár a dancefloor/eurodance szcénából is.::) tuti siker lenne az írás.:)

Alkaline 2010.05.20. 13:18:17

Tudom nem ED de Alice Deejay - Better of alone-ról se feledkezzünk meg. Hatalmas volt :)

Flankerr 2010.05.20. 13:21:25

@Alkaline: Igen, ő nem rossz..:) És valóban nem ED, de annak egyik továbbfejlesztett változata annál inkább. Evolúciós fejlődés..:)

Alkaline 2010.05.20. 13:37:26

@Flankerr: Hát igen. És már ugye 98-99nél járunk. :) Lassan jöhetnek a jók kis 2000-es zenék, és az italo dance nr1. L'Amour Toujours :)

Leeroy of SMV Design 2010.05.20. 17:20:50

@Flankerr: Nem vágom ezt az autotune dolgot, egy mindenesetre tuti: utálom. :)

Alkaline 2010.05.21. 15:02:30

Music Instructor-ról mindenki megfeledkezett? Vagy csak én szerettem... :)

Alkaline 2010.05.21. 15:07:46

Ja meg Red 5, huh mik jutnak eszembe

Flankerr 2010.05.21. 15:13:28

@Alkaline: Mindkét említett előadó már egy "továbbfejlesztett", house/rave-re hajazó, általában rapbetét nélküli stílusban nyomultak, ami az ED/DF egyik "utódja" lett. Ez különösen a Music Instructorra igaz, lásd mondjuk a Hymn.
A Red 5 határeset (érdekesség, hogy a General Base alapítójának újabb formációja volt), de ők is inkább nem DF/ED mint az. Viszt wegy a 90-s évek második felét felölelő listában helyett kaphatnak mindketten.

Alkaline 2010.05.21. 22:21:46

@Flankerr: Ismét tanultam valamit :)

Leeroy of SMV Design 2010.05.22. 10:34:49

Ja, érdekes. Meg voltam győződve arról, hogy a videoban is mutatott Cher-számban is vocoderezve van a hang. (Mondjuk utáltam azt is.) Tehát akkor a No.1 ellenségem neve: autotune. :)

Vadorzó Őzike 2010.05.25. 13:41:46

@Flankerr: az eredeti szerintem a Time after time (Cindy Lauper)

Flankerr 2010.05.25. 13:56:14

@Vadorzó Őzike: A refrén ritmikája kifejezetten hasonlít, szinte egyezik, tehát akár igazad is lehet.
Töredelmesen bevallom, egy 1996-s Bravo végén, a kislemez elemzéseknél olvastam hogy feldolgozás, és oda volt írva egy együttes és/vagy számcím. Sajnos az újság nem az enyém volt, így nem tudom visszakeresni. Tény hogy szöveg oldalakon (lyrics) próbáltam a Heaven szövegét megkeresni "régebbi" számokban, de nem sikerült. Tehát visszatérve az első mondatomba, akár igazad is lehet..:D

elistvan 2010.05.28. 20:12:58

Istenem, könnyek szöktek a szemembe, ezeken a számokon nőttem fel.
Mindíg is akartam egy hatalmas válogatás cd-t csinálni összeszedni mind magyar mind külföldi vonalon ezeket a ED nótákat ha valaki éves lebontásban számcímekkel együtt tudna küldeni egy hatalmas listát amiben szinte minden valamire való szám benne van azt megköszönném.
elistvan@xitromail.hu

elistvan 2010.05.28. 20:31:32

Remélem jön a 90-es évek második fele: Charlie Lownise & Mental Theo, Brooklyn Bounce, Blümchen, Vengaboys (a barna rasztahajú nagy didkós csajjal) aminek későbbi magyar megfelelője a Bubble Gum lett, The Real McCoy, Mr. President és a többiek.

elistvan 2010.05.28. 20:36:57

és a mostaniból pl: a Dune (I cant stop raving...) kimaradt.

Flankerr 2010.05.28. 21:07:28

@elistvan: Nekem van egy saját gyűjtésem, de az erősen szűrt részemről. Ha lesz időm majd átdobom.
A 90-s évek második fele már közel se olyan egységes zeneileg, a dancefloor és a mainstream techno leszármazottak (rave, hardcore, trance, house) érdekes egyvelegeket szültek, lásd a listád..:) Majd valamikor tervezek cikkeket erről az időszakról is, de az nem ma lesz. Charlie Lownise & Mental Theo (Charlottenburg) és RMB (this World Is Yours) albumkritikát viszont feltétlenül írni fogok.
Dune önmagában nem ED/DF lásd Hardcore vibes, Are You Ready To Fly, Million Miles From Home.. A cant stop raving és a Hand in Hand már határeset lehetne, de az első pörgősebb ("ravesebb"), a második pedig "lassabb" és kellemesebb hangzású ahhoz hogy ""klasszikus"" eurodance legyen. Persze ettől még mind a kettő veszett jó szám.

elistvan 2010.05.30. 10:09:30

@Flankerr: Köszi előre is, remélem mihamarabb átküldöd és akkor összeszedegetem őket. Ha jól emlékszem a Queen- Who wants to live forever-t is feldolgozta a Dune szinfónikus zenekari kísérettel.

Flankerr 2010.06.07. 21:34:54

@elistvan: Az énekesnő később egész albumot adott ki szimfonikus zenekarral.

elistvan 2010.06.13. 13:59:36

@Flankerr: Azóta is várom azt a listát a mailcímemre.

Flankerr 2010.06.13. 16:55:12

@elistvan: Nem felejtettem el, csak a dvd van kölcsönbe, már a múlt hétre ígérték vissza.. elméletileg a héten magam megyek érte.. Türelem listát terem.::)

elistvan 2010.06.16. 10:54:32

@Flankerr: Ezt örömmel hallom. Közbe készül a cikked a 90-es évek második feléről? Vagy esetleg ha nem volt még, ilyen 1 számos előadók akik berobbantak nagyot arattak aztán eltűntek a süllyesztőben.

Flankerr 2010.06.16. 10:58:58

@elistvan: a foci VB erősen redukálja azt a sazbadidőmet amit cikkírásra tudok fordítani.. egyszámos cikk tuti nem lesz általam, a 90-s évek második fele ma még távoli jövő, RMB és Scooter van nálam tervbe, ha a bloggazdák is így gondolják..:)

elistvan 2010.07.06. 11:04:58

@Flankerr: Az oké, de a listát akkor is elküldhetnéd végre.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása