Te mit vinnél egy lakatlan szigetre?

Te mit vinnél egy lakatlan szigetre?

2010.08.17. | Horváth Oszkár

Budapest közepén kialakult egy lakatlan Sziget: vége a fesztiválnak. Ilyenkor azok mennek oda nyaralni 2 napra, akik szemétfelszedő botot és zsákokat vinnének magukkal egy lakatlan szigetre, enyhítendő a nem kevés eldobált műanyagpohár mennyiségét. Nagyon reméljük, hogy mind üresen kerültek a földre, különben fájna a szívünk.

De ha valami egzotikusabb úticél kerülne szóba, ami mondjuk nem is egy sziget, de: Szingapúr? A nyeremény blogon hetek óta találgatnak, hogy a Heineken VIP Music Experience keretében vajon milyen programokra kerül sor, ugyanis a plakátokon és a sörösdobozokon ott virít, hogy augusztus 23-án kisorsolnak egy kétfős utat, amelynek nyerteseit a gyártó a tenyerén hordozza Szingapúrban, 2010. november 10-14. között. Erről szól az SWT (Star World Tour), sör, zene. Zene, sör. Azért ha megfigyelitek, a 20 legnagyobb zenei fesztivált itthon is söröknek köszönhetjük.

Amit valószínűleg nem kell vinni: sör. Amit Szingapúrról megtudott információk alapján szintén nem kell vinni: nagyon durva pubok és szórakozóhelyek. A Time Out helyi kiadása pedig az utolsó pillanatban tájékoztat minket a zenei programokról.

Tegyük fel, hogy szereted a sört. Elméletben. De nagyon. Tegyük fel, hogy el mered mondani a barátaidnak, hogy novemberben hol voltál hosszú hétvégézni. Akkor már csak azt kéne tudni, minek kell a hátizsákba kerülnie? Lássuk:

18 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr942218897

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT DÉVÉNYI TIBOR 2010.08.18. 08:38:09

A zenei villágban Michael Jackson halála óta nem tapasztalt döbbenetet váltott ki Dévényi Tibor (†63) DJ váratlan halála.- Nem hiába kezdődnek ezen a helyszínen a megemlékezések – ezekkel a szavakkal kezdte Palotai Zsolt, a DJ szakma nevéb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deny79 2010.08.17. 12:14:11

Így, hogy csak egyet lehet szavazni, elég tré.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.08.18. 01:02:55

nekem ez a poll-r egy éve kb. nem mutatja az eredményt.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2010.08.18. 05:51:56

Szingapúrba vigyen mindenki rágógumit, és jól lesittelik.

A téma kifejtve: usualvisual.egologo.transindex.ro/?p=1575

diktatorikus kleptokrácia 2010.08.18. 06:55:12

@Drótmalac: eisengrau csak ennyit jegyzett meg Szingapúrból? hát szomorú és félrevezető. spanglit nem vinnék (halálbüntetés), piát vinnék (ott legalább négyszer drágább, mint itthon), fényképezőgépet/kamerát meg inkább ott vennék (Singapore: the shopper's paradise).
imádom, király hely.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.18. 07:47:24

@Drótmalac: ez megvan, olvastam a követség honlapján, hogy mit nem lehet bevinni, és különösebb furcsaság nincs (bár a cigi is furcsa), de hogy rágógumiból csak nikotinos és egyéb gyógyrágót lehet, az valami pazar :)) Most vagy amerika-jelkép, vagy pedig náluk gyártják a világ összes rágóját, és szeretnék eladni. Vagy nagyon drága a rágó, ezért nem engedik behozni, hogy jól keressenek. :D Viszont EU polgárnak legalább nem kell vízum.

Azt is írják a cikkben, hogy nem értik, hogy iskolásegyenruhában miért nem lehet bemenni bizonyos helyekre. Én már azt sem értem, és itt megemlíteném a japánokat és az angolokat is, és korábbi önmagunkat, hogy miért kell egyenruhában iskolába járni :D De valószínűleg az adott helyen iskolásegyenruhásokra nézve veszélyes elemek tartózkodnak: perverzek, rivális iskolák ultra szurkolói, vagy uzsonnapénzre vadászó "bully"-k :D

dekás dezső 2010.08.18. 08:03:04

különféle méretű csapágygolyókat, 25 méter háromnegyed collos locsolótömlőt, csomó Luta Cubana részvényt, meg egy pendrájvot

2010.08.18. 08:42:49

@nosferato:
Rágót azért nem lehet bevinni, mert aki rágózik, az kiköpi a földre, amit fel kell takarítani. Tilos a rágó, nem kell takarítani. Ahogy nálunk kinéznek a terek, nem is hülyeség.
Nem érted miért nem kell az iskolai egyenruha? Azért van rá szükség, mert nálunk az iskolákban öltözködési verseny van. Kinek van márkásabb, drágább ruhája, cipője, akinek nem futja rá, azt lenézik, a gyerek sírva könyörög a szülőknek, hogy a legmárkásabb ruhákat vegyék neki. A tanulással pedig nem nagyon foglalkoznak. Sok gyerek azért indul el a bűnözés útján, hogy a meg tudjon felelni a társai elvárásainak. A világ okosabbik, kevésbé liberális részén egyenruhát hordanak, amit sok helyen az állam biztosít a gyerekeknek.

csabióta 2010.08.18. 08:46:16

a helikopter kimaradt..

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.18. 08:47:57

@fuckin frank: a pendrájv önmagában gyönyörű :)))))))) de nagyon átgondoltnak hangzol. lehet, hogy nem bővíthetőre állítottam a szavazást, mert nem tudom ezeket felvenni, de nagyon jó kis tételek az _inventoryba_! :D

Hozzá Szóló 2010.08.18. 09:49:19

@roli101: Ez kőkemény kommunista, mi több, RÁKOSISTA hozzáállás, amikor egy szutyok iskolában elvárják az egyenruhát. De mit egyenruhát... elég, ha köpenyt várnak el. Minek? Mihez? Kémiaóránok sok helyen nem is végeznek kísérletet, tornára amúgy is más cucc kell, nem értem, minek erőszakolják rá a gyerekekre köpenyt vagy bármit.
Ha egy igazán nívós suli, akkor jó egyenruhát csináltatnak, amit SENKI nem érez cikinek fölvenni. (Tudnék példákat mondani)
A nemnívós suliba meg ne akarják már megszabni, mit vegyen föl valaki. A köpeny ellenére is vagánykodhat valaki méregdrága órával, ma meg már mobillal, amit elővehet a suli által csináltatott és közelezővé tett olcsó és ronda szabású köeny zsebéből is, ilyen módon inkább az ilyen kütyüket kellene kitiltani.
És akkor hol is folytassa a Nagy Testvér? Tényleg ilyenen megy a vita 2010-ben? Szánalmas...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.18. 13:10:10

Az a szép, hogy régen a köpeny ellenére is volt, akinek TÖK JÓ textil köpenye volt, és volt, akinek béna nejlon, piros varrással a zsebénél! :) Tornadresszből meg éppen fordítva: műszálas elasztikus = menő, textil kinyúlt kibolyhosodott, fehér passzéval (a passzé szót azért figyeljük meg!) = béna. :D

Ha az állam adja az egyenruhát, az legalább egyforma. De feldobják ing kitűrésekkel, ujjfelhajtásokkal, kiegészítőkkel, kifordítással, angolok és ázsiaiak egyaránt. Egyedül az enélkül is szabálykövető jótanulók hordják rendesen: akik amúgy is tanulnának, és életükben nem lennének bűnözők :D És az elidegeníthetetlen menősködési elemek ekkor is megmaradnak: hátizsák 1 vállon hordás, lépcsőn felfelé kettesével, lefelé csúsztatással menés. Biciklivel farolás, strandón pedig pillangózni tudás (láb ellökéssel persze).

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.18. 19:55:52

Gumicsónakot.
Jó cunami idején. Plusz, ha ott találnának hagyni, simán átevezek egy másik országba, ahonnan már hazajutok.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2010.08.18. 20:59:26

@Hiissaa:
A cikket en irtam egyebkent. A drog egyertelmu, a kornyeken mindenhol halalbuntetest kapnak a dilerek (Malajzia, Indonezia, Thaifold), a cikk nem is erre ment ki.

Pia draga persze, bar vannak cseles boltok, ahol repterrol elkobzott kontrabandat lehet venni jo aron. De ilyen alapon a tejet is meg lehet emliteni, mert egy uveg tej 3-4 euro.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2010.08.18. 21:01:26

@nosferato:
Ragogumit azert nem lehet bevinni, mert az emberek szetkopkodtek az utcan, es az nem mutat jol.

Nekem azonban a kedvencem a TANULNI TILOS tabla volt, alig tudtam lefenykepezni a rohogestol.

Monty H. 2010.08.31. 09:23:24

Ha pedig komolyan kérdeznéd: ponchót, túlélőkést, kulacsot. :-)

Egyébként hadd ajánljam figyelmetekbe az alábbi, kétrészes cikket egyik
blogomról, ami egy olyan fazonról szól, aki tényleg elment egy
lakatlan szigetre. Nézzétek meg, ő miket vitt magával.

vadonszava.blog.hu/2010/06/01/egyedul_egy_szigeten_1
vadonszava.blog.hu/2010/06/08/egyedul_egy_szigeten_2

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.31. 09:32:12

@Monty H.: amire Tom Neale listájából én biztosan nem gondoltam volna:
- 3 ágyékkötő (pareu) - én 2-t vinnék
- 6 pár teniszcipő (Agassit nem láttam a listán)

Illetve vetőmagok... ez nem túlélés, hanem konkvisztádorkodás konkrétan :D A 20kg kávé miatt viszont óvnám nagyon, na AZ tényleg nem kell a túléléshez, a minimum, ha valaki nomádkodik, hogy leszokik a kávéról. Látom, cigit is vitt. Csúcs :) Nem találom a 305 méter UTP kábelt, az univerzális távirányítót és a 2 raklap Bramac cserepet a listán. Kimaradt? :))

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása