Katy Perry koncert: a valóra vált álom

Katy Perry koncert: a valóra vált álom

2010.10.02. | foronghy

Hatalmas felhajtás övezte Katy Perry személyét és koncertjét, szereplőket keresett a most készülő videokliphez, nyilatkozott ujságokban, rádióban, tévében és tele volt vele plakátolva a város is. Minderre csak legyinthetnénk de az érem másik oldala az hogy ő nem a régi hírnevét lovagolja meg hanem a jelen egyik legsikeresebb női énekese akinek új lemeze és az azokon lévő számok most listavezetőek a világ számos országában.

A megjelentek életkorára utal az a tény is hogy a Sportaréna bejárata előtt illedelmesen kettes sorokba rendeződtek mely egészen a metrókijáratig ért. Hogy senki se maradjon kétségek közt elárulom hogy a 10-20 év közöttiek adták a látogatók 95%-át, idősebbeket csak kisérőként lehetett látni. Ízig vérig tinédzserzene amit hallani fogunk mint ahogy legújabb albumának címe is ez: Teenage Dream.

Belépés után egyből álomban is érezhettük magunkat mert rózsaszín hajú hostessek osztogattak szivecskés nyalókát nagy fonott kosarakból. Boldog is volt aki kapott belőle és büszkén nyalogatta mert aki későn érkezett annak már nem jutott. Megvolt tehát az alaphangulat, rágcsáltuk az amerikai édességeket és bámultuk a színpadot amely szintén tele volt habcsókokkal, tortákkal és egyéb nyalánkságokkal.

Mindennek a jókedvnek újabb hullámot próbált meg adni DJ Szeifert aki a bemelegítést volt hivatott ellátni kevés sikerrel. Két apró bökkenő is volt, az első hogy a közönség nem őt szerette volna látni a másik pedig hogy tízévesen elég kevesen járnak diszkóba és ropják a parketten David Guetta számaira. Nagyobb tapsot csak félórás műsora befejeztével kapott de legalább nem vette a szivére, meghajolt integetett majd elegánsan távozott.

Kétféle jegyet is lehetett venni, ülőt és állót ráadásul mindkettő ugyanannyiba került így igazán nem értem a biztonsági őröket és jegyszedőket akik komolyan véve magukat mindekit oda küldtek ahova a jegye szólt. Ha egyszer ugyanannyi és nincs telt ház nem mindegy ki hova megy ? Én ezt nem értem, volt aki elfáradt és le akart ülni, mások meg nem bírták ülve hallgatni az előadást és a nézőtérre kivánkoztak de nem lehetett. A szabály az szabály de lehet ma egy kicsit jobb lett volna lazítani és szabadabbra engedni a sok tizenévest.

A szokásonál picit hosszabb szünet után egyszercsak kialudtak a nézőtéren fények, csak a dobot világította meg egy lila fényszóró és színpadra lépett Katy Perry. Erős kezdés volt, a HotnCold után az I Kissed a Girl majd a Waking Up Vegas, dübörgött a színpad, sikoltozott a sok tini. Katy gyönyörű ezüstszínű ruhában volt mely egy kicsit talán kissebb volt a kelleténél egész idő alatt fel akart csúszni a derekára és a szünetekben nem győzte igazgatni. Megcsodálhattuk még gyönyörű alakját és csodás dekoltázsát is de téved aki azt hiszi csak ezzel akarta eladni a showt. Hatalmas energiával kezdett, ugrált, szaladgált a színpadon, flörtölt a csinos gitáros fiúval, szóval tele volt energiával és örült neki itt lehet. Ennek hangot is adott, a szünetekben rengeteget beszélt, kiderült kedvező benyomást tettünk rá mert budapestet nagyon romantikus városnak tartja és sok fele járt de ez a kedvenc városa. Azt is megtudtuk (erre lehetett jelentkezni is) hogy már 5 napja nálunk van és a Teenage Dream Firework nevű dalához itt forgatja a videoklipet és egy szereplőt feltétlenül a magyarok közül szeretne kiválasztani. Még egy viccet is kaptunk tőle az angolban nagyon hasolnó hungry-hungary szójátékkal élve kérdezte nem kérünk-e a mögötte lévő rengeteg édességből. Számomra furcsa volt de lehet ezt is viccnek szánta de az E:T előtt még be is mutatkozott mintha nem tudnánk ki is ő.

Érdekes volt figyelni hogy a közönség hogy fogadta a számokat mert az első pár szám kezdéskor kicsit meg volt csavarva a ritmus. Ilyenkor figyelt mindenki és próbálta kitalálni vajon ez most mi is de amint az első felismerhető verszakok elhangzottak már együtt énekelték vele.Csápolásban, integetésben és ugrálásban nem volt hiány, most szabadon kitombolhatta a színpad előtt mindenki magát. Ebben nem is volt hiány, aki ott volt mindenki jól érezte magát annak ellenére hogy rövidre sikeredett a koncert. Mindössze 12 számot hallhattunk tőle (setlist a cikk végén) de ezek a legnagyobb, legismertebb dalai voltak, nem voltak helyet kitöltő gyengébb számok. A Peacock-ot például teljesen sötétben adta elő mindössze egy hatalmas világító pávatollazatot viselt a derekán, az I Kissed a Girl első felében pedig megvillantotta hangja sokkal képzettebb annál amit felőle gondoltunk.

Az előadás végig profi volt, szinte hibátlan, az utolsó számnál csúszott csak be egy kis baki, a Thinking of You előtt Katy nem kapta meg a gitárját így percekig szórakoztatta a közönséget míg végül felhozták neki. Cserébe hatalmas konfettiesőt kaptunk, szedte is fel mindenki a földről, volt olyan aki púposra dagadt a zsebéből még a kijáratnál is potyogtatta, valószinűleg ő úgy fog jövőre idetalálni hogy visszafelé követi a saját nyomát.

Rövid de nagyon jó koncertet hallhattunk Katy Perrytől, aki nagyobb lélegzetű produkcióra vágyik annak már csak jövő év tavaszáig kell kibírnia hogy ujra láthassa az idei év tinibálványát.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr522340158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.10.02. 20:36:41

Én az új album címét a "Teenage Dream"-et első ránézésre Tangerine Dreamnek olvastam :) Illetve régi hírnév. :-D Gyönyörű.

A megfejtés a biztonsági őrökhöz: ha nem ugyanannyian akarnak épp leülni, mint felállni, akkor az 1ik szektorban túl sokan lesznek. Persze lehet számolni is a cserélődő embereket, mint ahogy a dugig tömött ZP-be mindig annyi embert engednek be, amennyi éppen kiment/kijött, és tartják a max. befogadóképesség határát. De szabadrablást nem lehet csinálni.

Nekem ez a paróka-nyalókával kicsit a "cukivagyok" Subba/Puruttya videó mellé sorakozik fel a körítés, de a csaj tehetséges, az alkotók meg ráéreztek, csak lusták kidolgozni.

asdf 2010.10.17. 13:46:23

Hiaba kerul ugyanannyiba a jegy az allohelyre mint az ulore, az allos reszre tuzoltosagilag meghatarozott embermennyiseg kerulhet (asszem 1500-2000 fo a menekuloutak szama es ateresztokepessege miatt), hiaba ferne ott el 2* annyi. Ennek okan akinek nem oda szol a jegye az nem fog az allos reszbe kerulni.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása