A világ legjobb tribute-zenekara Budapesten

A világ legjobb tribute-zenekara Budapesten

Bréking: Magyarországra érkezik a világ első számú tribute-műsora, a The Australian Pink Floyd Show.

Nevéből kifolyólag gondolom mindenki kitalálta, hogy a csapat a legendás Pink Floyd dalait adja elő, méghozzá elképesztő fény- és hangtechnika mellett, effektek, lézerek és kvadrofon technika kíséretében. A képek és a videó felvételek alapján azt állíthatjuk, hogy tulajdonképpen csak tűznyelőket, hobbitokat és kíntornásokat nem hoznak magukkal...

A banda 1988-ban alakult, de 1994-ben már az igazi Pink Floyd backstage-ben is megfordultak, a Division Bell turné alatt. A Daily Mail egyszer azt írta róluk, hogy "jobban játsszák a Pink Floydot, mint maga a Pink Floyd", mely elsőre handabandának tűnhet, de ezt az állítást még David Gilmour is megerősítette. Tehette ezt annál is inkább, mert e bandát hívta meg anno, hogy játszanak az ő 50. születésnapján. 1-2 kép tanulsága szerint az öreg nem is nagyon bírta a modoroskodást az ünnepi asztalnál, hanem felkapta a gitárját és csatlakozott a színpadon lévő tribute bandához.

A zenekar minden tekintetben követi a Pink Floyd trademark-ot, mely megmutatkozik a látványban, a kiegészítő elemekben (repülő disznó...), valamint magában a zenében is, így egy igazi rajongó számára ünnep lesz a koncert napja. Ezen a napon egy pillanatra behunyhatjuk majd a szemünket, azt képzelve, hogy "az igaziak" játszanak. Mivel a Pink Floyd billentyűse 2008-ban tragikus hirtelenséggel távozott közülünk, az eredeti felállásban már nem igen reménykedhetünk, így marad ez az illúzió...

...az illúzió, mely a Greatest Hits World Tour keretében érkezik hazánkba, méghozzá 2011.február 4-én, egyenesen az Arénába becsapódva.

Aki nekem nem hisz, az nézze meg a lenti videón a Time előadását, különös tekinettel a gitárszóló interpretációjára. Riszpektelős! 

Ja, és Shine On mindenkinek!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr362386304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simet 2010.10.28. 10:29:52

Mintha az eredetit hallgatnám.
Nagyon jók a srácok.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.10.28. 10:36:48

@Interstellar Overdrive: én is úgy gondolom. már szerveztem is magam mellé valakit. minél előbb el kell indítani a jegyvásárlási projektet.

2010.10.28. 10:44:52

A faszi hangja nem az igazi (vagy csak nekem furcsa), de azért nagyon rendben van.

dzsefi 2010.10.28. 11:05:55

ha választani kéne, akkor a Waters-vezette tribute-zenekar, vagy ez? :)

Giedi 2010.10.28. 11:37:35

1979 óta vagyok Pink Floyd rajongó, s ki merem jelenteni, nem sok zenekar hagyott hátra ennyi örökérvényű művet.
Az említett gitárszólóval kapcsolatban azért is tartottam mindig nagyra a Pink Floydot, mert véleményem szerint nagyon egyszerű dolgokból tudott hatalmasat alkotni. Szóval, az a gitárszóló technikailag meglehetősen egyszerű, az igazi zsenialitás a létrehozásához kellett, hogy ilyen nagyszerűen illeszkedjen ebbe a nehezen megfogható hangulatú dalba.
(Ez igaz sok más PF műre is, pl. a Hey You-ra is. Kezdő gitárosok gyakorolnak a pengetésén, de a dal ennek ellenére/éppen ezért szenzációs.)
Egy ilyen koncert valóban kihagyhatatlan, mert Pink Floyd dalokat bármikor, bárkitől szívesen hallgatunk (főleg, ha már a Pink Floydtól nem tehetjük meg).

dzsefi 2010.10.28. 11:51:46

@Interstellar Overdrive: én is szívesen megnézném, de valószínűleg egy fog beleférni a keretbe. Személy szerint inkább erre hajlok, a múltkori Waters-koncert számomra kicsit kiábrándító volt a helyenként playback-énekkel és három másik énekes-gitárossal. Gilmourt Közép-Európába!

darabolos pingvin 2010.11.02. 23:57:03

Marketingből 5-ős az Australian Pink Floyd és valószinű tényleg király a show amit csinálnak. (Mindenki ezt mondja). Nekem valahogy mégse érdekes amit játszanak. Biztonsági setlisták, semmi érdekes a Floyd életművéből.

Most öszintén melyiket néznétek meg szivesebben a besf of Pink Floyd műsort vagy inkább a lenti műsorok egyikét?

The Surrogate Band
The Cavern Club
Ann Arbor, Michigan
July 28, 2006

Disc 1:
1. Intro
2. Sheep
3. Pigs On The Wing Part 1
4. Dogs
5. Pigs On The Wing Part 2
6. Pigs (3 Different Ones)

Disc 2:
1. Intro
2. Astronomy Domine
3. Lucifer Sam
4. Matilda Mother
5. Flaming
6. Pow R. Toc H.
7. Take Up Thy Stethoscope and Walk / Interstellar Overdrive
8. The Gnome
9. Chapter 24
10. The Scarecrow
11. Bike

Disc 3:
1. Intro
2. Echoes
3. Speak To Me / Breathe
4. On The Run
5. Money
6. Wish You Were Here
7. Young Lust
8. Comfortably Numb
9. Run Like Hell

ez se volt rossz:

The Surrogate Band -
2005-08-20
GRAND RAPIDS MEADOWS

SET ONE -

1 Astronomy Domine
2 Fearless
3 Let There Be More Light
4 Remember a Day
5 Set The Controls For The Heart Of The Sun
6 Corporal Clegg
7 Atom Heart Mother [dedicated to PinkPudding-thank you Alex!]

SET TWO -

1 Childhood's End
2 Scream Thy Last Scream
3 Summer '68
4 Green is The Colour/Careful With That Axe Eugene
5 A Pillow Of Winds
6 Echoes

SET THREE & ENCORE

ECLIPSE-
1 a] Intro
b] Breathe
c] Travel
d] Time
e] Home Again
f] Religion
2 g] Money
h] Us and Them
i] Scat
j] Lunatic
k] All That

ENCORE
3 A Saucerful of Secrets

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása