Anneke Van Giersbergen & Agua de Annique - Nov. 29 @ A38

Anneke Van Giersbergen & Agua de Annique - Nov. 29 @ A38

2010.11.27. | Péter Bócsi

A komoly nyelvtörővel felérő nevű banda valójában nem mást takar, mint Anneke-t, aki még a Gathering élén ejtette rabul a rocker társadalom azon rétegét, akik szerint az ember feje többre is alkalmas, mint a headbang. Persze, a Gathering, főleg eleinte nagyon is metal volt, majd fokozatosan alakult át valami mássá, s lett így egyre jobb vagy épp rosszabb, ízléstől függően. Az átalakulás során széles rétegek számára vált emészthetővé a banda zenéje, bár meg kell jegyezni, hogy egy pillanatig sem lehetne őket kommersz jelzővel illetni. A Gathering egészen Anneke 2007-es kiválásáig mindvégig tartotta a nívót, különleges és szép lemezeket készítettek (igazság szerint a már nélküle készült 2009-es album sem lett rossz).

A szakítás oka egyrészt személyes – Anneke több időt szeretett volna a családjával tölteni. Mondjuk szerintem ez kamu, hiszen egy percet sem ül a formás kis seggén, hol az őrült professzor, Devin Townsend oldalán tűnik fel, hol az Anathema-s cimboráit támogatja a turnéjukon. A másik ok nagyobb igazságtartalommal bír, azt gondolom: saját dolgaira és a szóló zenekarára szeretett volna koncentrálni. És így is tesz. Immár három stúdió albummal és egy koncert albummal örvendeztette meg rajongóit az Agua de Annique-kel, amely bár tud szomorú is lenni, összességében azért mégis könnyedebb, könnyebben fogyasztható, mint a Gathering munkái.

A rendkívül bájos, szeretnivaló Annácska utánozhatatlan énekhangját, s szívből jövő, kedves dalait november 29-én, hétfőn te is megcsodálhatod az A38-on! (Közel egy éve láthattuk őt, akkor is nagy élményt jelentett)

Jutalomfalatként előtte megismerkedhetünk a Képzelt Város nevű, számomra nem igazán ismert, de a néhány daluk alapján kíváncsian várt zenekarral, illetve a nemrégiben egy káprázatos új dallal jelentkező, amúgy meg a sokkal nagyobb ismertségre már régen rászolgált Turbo-t!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr512475664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

davidmoyes 2010.11.30. 15:19:22

Fantasztikus volt!!!
..és a Turbó is remekül nyomta.. :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása