Filmek, amiket ajánlok 1.

Filmek, amiket ajánlok 1.

Valahogy télen elkapott a gépszíj és valami eszméletlen mennyiségű filmet néztem meg. Pótoltam pár klasszikust, illetve olyanokat, melyek valahogy kimaradtak. Ötösével, röviden elkezdem bemutatni őket, teljesen random sorrendben. Itt a mai 5:

A nyomozó, 2008

Magyar film, meglepően penge sztorival. Eleve a főhős neve Malkáv Tibor. Most gondolhatjátok. Malkáv Tibor elvállalja, hogy megöl egy vadidegent, majd másnap levelet kap eme személytől, akiről kiderül, hogy... Nem mondom el. Amúgy Malkáv barátunk egy boncmester.

Követés (Following), 1998

Gondoltam, csak ki kéne már pipálni Christopher Nolan-t is, így elővettem 1998-as filmjét. 69 perces fekete-fehér krimi (?) egy íróról, aki imádja az utca emberét követni és megfigyelni. Aztán egy nap egy ürge lefüleli a követést és belerángatja furcsa kis tolvajlásaiba. Itt kezdődik a csavar.

A mások élete (Das Leben der Anderen), 2006

Atya úristen, mekkora film. Ennél a történetnél jobban az állambiztonsági szolgálat és a besúgóhálózat "munkáját" nem lehet bemutatni. A főhős mások életét figyeli, mi pedig őt látjuk, hogyan változik a rendszerbe vetett hite... (A főhős egy igazi német Kevin Spacey!)

A próféta (Un Prophete), 2009

Kötelező film a börtönös filmek kedvelőinek! Mindamellett, hogy a szükséges és elégséges klisétömeget e filmtől is megkapjuk, van egyedi hangvétel és hozzáadott érték. Erőszak, börtönszabályok, hálózatépítés, avagy egy arab származású srác felemelkedése. (Egy jelenet azért még álmaimban is előjön...)

Halál és a lányka (Death and the Maiden), 1994

Roman Polanski kamaradrámája Sigourney Weaver és Ben Kingsley főszereplésével. Egy véres diktatúra leverése után vagyunk, egy nap, mikor Paulina férjét várja haza, aki egy ismeretlen férfivel érkezik meg. A nő az idegen hangja alapján lassan rádöbben, hogy ez az idegen egyike azoknak, akik a diktatúra alatt megkínozták és megerőszakolták. Hujuj, gondolhatjátok, nem szappanopera kezdődik...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr522786059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pioker1933 2011.04.04. 15:58:35

A német Kevin Spacey-t Ulrich Mühe-nek hívták, és sajnos egy évre rá meg is halt. Asszem gyomorrákja volt.

Szörnyű, hogy nem szerepelhet több filmben, mert a mások életében hihetetlenül jól alakított. Nem hiába 57. a film az IMDB-n.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása