Geszti-nap a Szigeten

Geszti-nap a Szigeten

Pár napja már lehet a neten olvasni a még nem megerősített hírt, miszerint a Sziget mínusz egyedik napján Geszti Péter csapatai, az Első Emelet, a Rapülök és a Jazz+Az lép színpadra.

Eme posztot már tegnap meg akartam írni, nyilván első felindulásból lehet más hangvétele lett volna. A barátaimmal való beszélgetések picit artikulálták bennem a dolgot, több aspektusból próbáltam megközelíteni a Geszti-nap Szigeten való létjogosultságát. Talán mára kicsit lehiggadtam, de az egyértelmű véleményemet szerintem nem fogom így sem véka alá rejteni. Lássuk csak: Geszti Péter, sikeres marketing szakember, szövegíró, a hazai popélet egykori képviselője, talán még a celeb jelzőt is ráaggathatjuk, bár ez most annyira nem fontos. Tulajdonképpen számomra nem antipatikus figura. Mégis azt gondolom, a Szigeten egy Geszti-napnak nincs helye! Kimondtam.

Mikor először olvastam a hírt, elsőre kultúrsznob, vagy fogalmazzunk úgy, underground szemüveget viselve, de mindenképpen csak "mi a faszom van" kezdetű mondatok jöttek ki belőlem. Még egyszer ízlelgetem egy kicsit a mondatot: Geszti-nap a Sziget fesztiválon, 2011-ben.

Gondolkodjunk. LOGIKAI (vagy logikusnak tűnő) szempontok:

  • a mínusz nap egy magyaroknak szóló esemény
  • kimegy olyan is, aki amúgy nem menne ki a Szigetre (például Schobert Norbiék)
  • könnyen fogyasztható pop, „jó buli”, aki csak bulizni akar, annak ideális
  • nyilvánvalóan létezhetnek Geszti-rajongók, akik már tűzik fel a kitűzőket
  • a jegyár valószínűleg elérhető áron lesz a mínusz napra
  • nosztalgia vonal meglovagolása mindig megtérül
  • minimális a kockázat, hiszen több BS is megtelt már Geszti-együttesekkel
  • valószínűleg be lesz jelentve a Jazz+Az újraegyesülés, vagy más új Geszti együttes alakulása, melynél nagyobb promo nem nagyon kell majd
  • ez egy profitorientált rendezvény, nem kultúrmisszió

Bármennyire is rágom ezeket, nehezen vonatkoztatok el a saját, nevezzük ÉRZELMI szempontjaimtól. Hangsúlyozom, nem a Gesztivel van bajom. Sőt, nekem is volt Rapülök kazettám. Sőt, tegnap este az Áj Láv Jút itthon el tudtam rappelni a barátnőmnek az "ágyalááágyaláááz" résztől. Hibátlanul. Ennek ellenére nekem ez az egész dolog nem Sziget-kompatibilis. Nyilván a Szigeten is vannak, voltak és lesznek is kommersz dolgok, igen, ez nem vita. De Geszti-nap??? Dedicated nap?! Nekem ez a Sziget ertéelklubosodása. Kapcsolat-koncert a Szigeten. Felháborodom, mert eddig azért jártam "ilyen" helyekre, hogy ne "ilyennel" találkozzak. Bármennyire is erősen bélyegzek, ez nem ízlésvita, mert tőlem ott lehet a Geszti a nosztalgia sátorban, ott lehet a Magyar Dal Napján 3 dal erejéig és tőlem az összes zenekarával csinálhat bulit a Cora parkolóban, vagy a Duna Plaza születésnapon, vagy természetesen a Papp Laciban, na de ne már a Szigeten, egy külön napon. Talán még a mentoráltjai is ott lesznek, pfff...

Értem én, hogy biztos a profit, meg easy win, de azért van itt egy márka, egy szellemiség, meg egy műfaj (fesztivál) és erre most rátelepszik valami fura íz. Mert ennyi erővel lehetne Kasza Tibi-TNT-Hooligans vonal is, ugyanaz a profit meglenne. A party sátorban pedig Cintula és DJ Dominique. Lesben áll egy cápa. Hangsúlyozom, nem ízlésvitát nyitok. Koncepcionális bajom van. Az ilyen döntésekkel, hogy "Geszti-nap" valahogy eltűnik az a plusz érzés, ami egy ilyen rendezvényt átitat. Magasztos vagyok, de leszarom. Ha dedicated Geszti-nap van, akkor nem kapok újat, egy ilyen döntés egyáltalán nem támogatja a magyar zenét, vagy a fiatal zenekarokat, nem támogatja az elnyomottabb zenei kategóriákat, nem vonz több külföldit, sorolhatnám. Akkor már legyen (lehetőségek szerint) a mínusz nap az egy Bonanza Banzai újraegyesülés, Quimby feloszlás, Eurodance-NAP (!), bármilyen segélykoncert, elektronikus zenei nap, hip-hop / rap nap, egész napos Random Trip, vagy bármi, amivel ha stílusilag még nem is passzolok össze, nincs koncepcionális bajom.

Most akkor lehiggadok, mert talán túlságosan is belehergeltem magam. Vannak szempontjaim, melynek köszöntetően talán megbocsátok, azaz jön a csendes tudomásul vétel. Egy barátom olyan napot vizionált, mely során láblejárás nélkül lehet megőrülni, kicsábítva a dancefloor időszakban ragadt barátaimat, Hilltop fröccsel a kezünkben, miközben félmeztelenül óbégatunk és eközben TELJESEN MINDEGY, mi megy a háttérben. Győznek a gazdasági szempontok és az egész azoknak lesz jó, akiknek tulajdonképpen 'mindegy'?! Nekem meg lesz még 5 napom arra, hogy tápláljam kultúrsznobságom, zenei érdeklődésem igényeit. Meglátjuk, most úgy érzem ez csak mínusz egy nap.

Ja, és nem kell velem egyetérteni, de ha már így megnyitottam a frontot... (PÖTTY majd VOTE-ra KATT!)

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr252842985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.21. 08:03:59

egyúttal a Coke-on MTV Ikonná avatják Bencsik Tamara bal mellét, zsíír

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.21. 08:36:57

Tudom, hogy az Emeletet ingyen meg lehet nézni mostanában falunapokon (meg is nézem), és nekem 1000x jobban bejönnek, mint a Tankcsapda :) persze pénzt ettől még nem ér meg a 0. nap, de sokaknak biztos meg fogja.

Rálf atya 2011.04.21. 09:03:03

Egyetértek veled. De egyúttal el kell fogadni, hogy ez van, nem rosszul lenni kell, hanem a Random Trip meg Nirvana emlékkoncert féle dolgokat támogatni. Ez a legtöbb, amit tenni tudunk.
A Sziget meg azzal tudná a hozzánk hasonlók számára egálba hozni a dolgot, ha a Világzenein rendeznének egy tematikus napot, ha jól emlékszem tavaly ska-reggae volt. Lehetne most roma, klezmer, rockabilly, jazz őrület, akármi, csak alternatívája legyen a Péter napnak.
Amúgy Geszti valószínűleg tényleg jó arc lehet, de az Első emelet szövegíráson kívül más produkciója nem férkőzött a szívembe.

johevi 2011.04.21. 09:15:00

Jogos a felvetés, már csak egy Dzsungel könyve musical kellene a kisszinpadra...
Egyébként nem elképzelhetetlen ( hiszen marketinges ) hogy ez egyfajta bartel dolog. Ki tudja mit csinál a Szigetnek, milyen kapcsolatban vannak minek az ellentételezése ez a jutalom nap... Veri a Sziget lécét, de sokan lesznek rajta. A -1 nap érkező külföldiek meg inkább állítják a sátrat, mert őket abszolút hidegen fogja hagyni.

Zozi79 2011.04.21. 09:15:33

Bonanzára most akkor nem lehet szavazni?

zoli vagyok · http://zolivagyok.freeblog.hu 2011.04.21. 09:18:26

Szívemből, köszönöm, pont így.

Csak a szóvicceket hagytad ki, pedig lesz az is.

homoscepticus 2011.04.21. 09:24:17

A Sziget már régóta olyan, mint egy nagy plaza, és ne a Geszti testidegen, hanem az Interpol.

lógás Hugó 2011.04.21. 09:24:29

Gondolom az SZDSZ eltűnésével igencsak megcsappant Geszti lehetőségei. Valamivel kompenzálni kell.
Mellesleg amióta sátrakban vannak a koncertek nem járok a szigetre.

EMU 2011.04.21. 09:27:07

A vérciki az lesz, amikor a már helyszínen bulizó külföldiek ezt a zenei szemetet, ezt a már megjelenésekor is lejárt lemezt, ezt az ízléstelenül jopofáskodó ripacs, végtelenül kommersz szart fogják majd látni, hallani, ezzel is remek ízelítőt kapva, hogy miféle ország ez, miféle igényekkel és arcokkal. De egyre príma lesz, végre helyénvaló módon beárazza a szigetet és a gründolóját, pontosan helyére teszi azt az ostoba módon elüzletiesedett BTL rendezvényt, azt a teljességgel karaktert vesztett vidámparkot, amivé a sziget vált, ehhez tökéletes a magyar popzene legrosszabb korszakának emblematikus figuráját táncba hívni, mindent elmond a szigetről, az országról, a szervezőkről, a hazai közönségről.

Városi Farkas · http://neveletlen.blog.hu 2011.04.21. 09:32:40

Sokáig el voltam keseredve a hazai zenei sajtóval kapcsolatban, de az elmúlt pár év, az olyan blogok, mint ez, LG vagy a Recorder visszaadtátok a hitemet. Vannak még idealista, a zenét valóban szerető és értő bloggerek. Ez a poszt is ennek a bizonyítéka. Riszpekt és Nirvana emlékkoncert.

Winston Smith 2011.04.21. 09:34:46

Egy Kispál-életmű megérdemel egy napot a Szigeten, na de a Geszti életmű????????

Gyárottak pár kellemes egynyári slágert és ennyi, ez nem érdemel külön napot, ilyen erővel tényleg lehetne TNT-nap is.

qpqp 2011.04.21. 09:39:56

...1et ertek az elejetol a vegeig(a cikkel)...es azzal is hogy valami bartel van a hatterben, es ezzel fizetnek a szigetesek...1biztos, Geszti ur jol fog keresni rajta...!

johevi 2011.04.21. 09:40:01

Az Első Emelet ott és akkor a 80-as években volt érdekes egy rétegnek. A Rapülők vicces volt de csak akkor és ott. A Jazz+Az már kicsit értékesebb, ellenben szemben áll az első kettővel. Együtt a három ( csak mert egy személy a kapcsolódási pont ) óriási katyvasz lesz, értelmezhetetlen koncertek sorozata. Az átszerelés alatt meg Mézga Aladár kalandjai a kivetítőn...

MrFülig 2011.04.21. 09:43:18

Nem érzem a feszültséget, a Sziget (Pepsi sziget, Pannon sziget stb. Ez nem zavar?) egy kaotikus és koncepciótlan, sok unalmas fellépőt felvonultató drága és színvonaltalan szórakozás, már hosszú évek óta. Ebbe a trendbe simán belefér. Van benne nosztalgia vonal is, mi kell még egy nulladik napra? Gesztiék bármelyik zenekarát a TNT vonalhoz sorolni nem csak túlzás, hanem igazságtalan is, annak ellenére, hogy egyik formációja sem mondható számomra különösebben attraktívnak.
Nem értem hogy hogy kerül a csizma az asztalra, veled van a baj, hogy valamiféle furcsa képet táplálsz a Szigetről, v.i.p. blokkostul, pall mall vagy más partyarénástól és még sorolhatnám azokat a dolgokat, amik e szerint tökéletesen "idegenek" a Szigettől, mégis hosszú évek óta szerves részei. Lehet, hogy nem is a Geszti tévedt el, hanem te. :)

para_noir 2011.04.21. 09:57:03

Legyen csak Geszti nap, de akkor legyen hozzá komplett kissebbségi falunap, rozsdás körhintával, sokpálcás céllövöldével, Gino-val, az illik hozzá. A külföldiek hadd lássák, mi az igazi magyar folklór. A fellépők fellépései között legyen Harsányi Levente a hangulatfelelős műsorvezető, a háttérben a dodzsemestől üvöltsön végtelenítve a La Bouche-tól a Be my lover és a Piros bicikli. Minden sarokra vattacukorárust, sőt a tótújfalusi Előre TSZ rendezzen traktorkiállítást. Egy kisebb színpadon reggeltől estig a kiscsillagok és a kis X-ek szórakoztassák az egybegyűlteket. A tömegben rejtsék el Benkő Dánielt, Fekete Pákót, Gyhőizikhéét és Karda Beát, aki megtalálja őket Ördög Nóra autentikus használt bugyiját kapják ajándékba. Hajrá Sziget!

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.04.21. 09:57:40

Ha jól értem, lesz Első Emelet, amely egyike volt a nyolcvanas évek meghatározó zenekarainak.
Meg Rapülők, amely a kilencvenes évek elején volt nagy durranás...
A Jazz+Az nem volt akkora durranás, de azért "kis jóindulattal" elfogadható egy ilyen koncepció, elvégre volt már LGT nap is...
(Azért azt szeretném jelezni, hogy eléggé "belevauzok", összesen egyszer voltam a Szigeten, még 1998-ban...)

blah 2011.04.21. 10:11:52

nem akarom itt Geszti érdemeit elvitatni, de tényleg azt hittem, hogy egy szintnél nem adja alább a sziget. az elkurvulás már 6-8 vagy ki tudja hány éve elindult, kb amióta családok járnak ki gyerekkel meg ilyenek azóta nem igazán érezni a sziget feelinget. már esküszöm hiányoznak a lejmolós punkok... ma már csak egy nagy 1 hétig tartó majális lett az egészből.

@MrFülig: nem tudom mikor látogattál ki először a szigetre, de számomra ezek miatt korcsosult el a sziget amiket leírtál...

csorsza 2011.04.21. 10:17:18

Geszti-nap a Szigeten? Zsák a foltját.

Mitya Ivanov 2011.04.21. 10:17:27

@Modor Tibi:
itt is milyen jó anyaggyűjtést lehet végezni, nem?:)

GGG77 2011.04.21. 10:19:55

Első emelet-napnak, Rapülők napnak, vagy Jazz+Az napnak lenne értelme. Így, hogy Geszti-nap kissé súlyos.

Mondjuk én is csak ugatok, 2004-ben és 2005-ben voltam a Szigeten (akkor majdnem egész héten), de azóta nem, és nem is tervezem.

Ja, meg 2002-ben Dave Clarke... :)

karlinnyó 2011.04.21. 10:20:22

jó ötlet a geszti nap, legyen ott sok sok celebvendég, legyen vele egyidőben roma-klezmer nap, és mikor a hangulat a tetőfokára hág robbantsák fel az egész szigetet .

mangorlo 2011.04.21. 10:22:40

ha 10 éve sírnál ezen hogy ki van a szigeten megérteném, de minek 2011 -ben a szigettel foglalkozni?

karlinnyó 2011.04.21. 10:23:18

jó ötlet a geszti nap, legyen ott sok sok celebvendég, és legyen egyidőben roma-klezmer nap, aztán amikor a hangulat a tetőfokára hág, robbantsák fel az egész szigetet.

gregibroki 2011.04.21. 10:24:25

Én utoljára 4 éve voltam kint, előtte majdnem minden évben 98-tól. Nem véletlenül nem járok ki. Az ilyen nulladik napok meg mindig hulladékok voltak, szerintem simán befér a képbe Geszti is.
Azon meg nem kell aggódni, hogy mit szólnak a külföldiek, mert maximálisan leszarják kik lépnek fel, általában szénné isszák magukat olcsóbban, anyu-apu nincs a közelben, könnyűvérü magyar lányokat tudnak boroskólával felszedni...kell enél több?

nem várt fordulat 2011.04.21. 10:24:31

"Nekem ez a Sziget ertéelklubosodása."

Hát, te nagyon fiatal lehetsz, vagy később keztél el kijárni a szigetre.
Ott kúrodott el, amikor pepsi sziget lett.

Will McAvoy 2011.04.21. 10:28:11

Geszti Péter új formációjának neve - megbízható forrásokból tudom -, hogy Gringo Star. És ez komoly.

EMU 2011.04.21. 10:31:38

@jacint70: Amiről beszélsz az úgy hangzik, hogy a nyolcvanas évek meghatározója volt azok közül, amit a rendszer arra alkalmasnak vélt és engedett, a kilencvenes években meghatározója volt a könnyűzene romjain profitot remélő zenei kiadók kockázatmentes kommerszáradatának, a j+a pedig a marketing alapon szerveződő, médiajelenlétet megvásárolni és/vagy intézni képes befektetési trendnek volt meghatározója. Mindegyiknek meg lehet találni a semmivel nem sikertelenebb kortársát, a nyolcvanas évekből Zoltán Erikát, kilencvenesből Lagzi Lajost, j+a időkből akár a Fásy mulatós világot. Rendkívül sikeres és meghatározó szereplői a maguk könnyűzenei korszakának úgyszintén, ezek szerint nekik is helyük volna a szigeten, mert olyan meghatározók, ugye?

Pávor Jál 2011.04.21. 10:32:58

@shitgun2: Tökéletesen egyetértek veled, a Sziget egyre jobban hasonlít egy falusi búcsúhoz. A különbség lassan már csak méretben lesz.

johevi 2011.04.21. 10:34:43

Álljon meg a menet. Itt most mindenki keveri a -1 és 0. napot. A cikk a -1ről szól. Akkor várható valami 0-napi rendezvény is? vagy a kettő ugyanaz, csak más számozással? Esetleg a0.ra még beeshet egy Hungária - Dolly Roll - Nova kulturzenekar kombó?

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.04.21. 10:41:06

@EMU: Inkább fordítva... ;-) Nem azt írtam, hogy okvetlenül ott a helyük, hanem azt, hogy "kis jóindulattal" elfogadható a dolog... Amiket írtál, az az LGT-ra is igaz, mármint a "rendszer arra alkalmasnak vélt és engedett"....

CernaGeza 2011.04.21. 10:47:51

@shitgun2:

ne felejtsük el a cukorka és ezoterikus-gagyi-árusokat valamint a "lengetem-lóbálom" rasztasrácok tömegeit. Ördögbot készítő mozgóbüfé!

catshannon 2011.04.21. 10:49:33

nahát idén is csak azért kell kimenni, beleszarni mindenki sátrába:D

aFx 2011.04.21. 10:49:52

Roskildjében pl a minusznapokon semmi nincs, mármint vendéglátóipari egységeken kívül.

hogy legyen, vagy ne legyen valami a nagyszínpadon... eddig nem sokszor fordult elő, hogy el kellett távolodnunk a nagyszínpadtól, mert kezdődött egy koncert, de előfordult. bár én 08ban voltam kint utoljára és valszeg idén se megyek (repülni kéne Budapestre, már nincs szállásom, összességében meg pl egy UrbanArtFforms olcsóbb lenne). más kérdés, hogy 08ban a magyar dal napjára se mentünk ki a hetijegyünk ellenére.

szóval így nézve szerintem kb tökmind1, hogy mi megy a -1. napon, max a koncert idején a kék zónában kell sörözni.

not 2rule 2011.04.21. 10:54:24

Az első pár Sziget hangulatát visszasírni = NEM MENŐ. Geszti zenéi kapcsán eszdéeszezni, szintén nem az. Mondom ezt úgy, hogy erre tuti ki nem megyek, mert a _zenék_ nem jönnek be.
Én valamiért egy Hungária koncertet vártam volna....biztos ez is gáz egyeseknek, de jelezném, hogy a nagy Rolling koncerten nem telt meg annyira a népstaidon mint anno a Hungárián

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.21. 10:57:00

A hetijegyesek 80%-a külföldi.

Ők mi a faszt fognak arra mondani, amikor a törpe Berkes felmegy a színpadra a nyakában lógó szintijével?

Geci csóró ez a Sziget, nincs pénz meghívni normális bandákat, pl,. simán el tudnám viselni a 0, napon egy System of a Down koncertet, most éledtek újra.

brekkk 2011.04.21. 11:04:04

nincs állami megrendelés, így kap lóvét...ennyi

Kupa Troopa 2011.04.21. 11:14:15

@EMU: Alapvetően nem nekik szól...

IP-címvadászok kedvence 2011.04.21. 11:18:42

Az egész sziget gagyi és nem értem, hogy - főleg 2011-ben - hogy lehet egyáltalán egy cikkben megemlíteni a sziget kapcsán azt a szót, hogy UNDERGROUND....?!?!?!?!?!?

Na ne vicceljünk már, ezt senki nem gondolhatja komolyan...

Geszti egy iszonyatosan irritáló fasz, egyetlen embert nem ismerek, aki ELVISELNÉ, nem, hogy olyat, aki szeretné is... az összes húzása idegesítő, nevetséges és szánalmas. A rap-nek csúfolt szutyok dollyroll-szintű gagyi, a plakátkiállításon sunyin megfogalmazott nemzetkritikái, a nemzeti vágtának nevezett, hihetetlenül erőltetett project és még sorolhatnám... ez az ember kifejezetten illik a szigethez mostanra, hogy a sziget már sok éve csak és kizárólag a keselyűkről szól.

Pont ilyen Geszti-féle alakokról :(

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.04.21. 11:26:43

@IP-címvadászok kedvence: a szemüvegre írtam a jelzőt, nem a Szigetre. amúgy nyilvánvalóan nehéz egy nemzetközi fesztiválra underground előadókat hozni, ezért inkább fogalmazzunk így: "kevésbé ismert". Mert olyanból mindig van, hiszen millió fellépő van a szigeten, és én mindig találok olyat, ami SZÁMOMRA kevésbé ismert. MEhet az Interpol, vagy az REM a nagyszínpadon, engem nem nem zavar ha valaki szereti.

de szeritnem te sem lehetsz annyira nagyképű, hogy azt állítod, neked a szigeten minden ismert...

Szőrök 2011.04.21. 11:32:51

@homoscepticus:
A Sziget már régóta olyan, mint egy nagy plaza, és ne a Geszti testidegen, hanem az Interpol.

ÍÍGY VAN. A SZIGET MÁR KB. EZER ÉVE NEM UNDERGROUND, NEM PROGRESSZÍV, CSAK A PÍZRŐL SZÓL.

DE MI A BAJ GESZTIVEL?
-1-IK NAP (MÉG CSAK NEM IS NULLADIK). MÁR A NEVÉBEN IS BENNE VAN
AZ IGÉNYSZINT.

Hattory Hanzo 2011.04.21. 12:17:21

Viszont ha idén Geszti Péter, akkor jövőre csakis Fásy Ádám és kedves lánya köré szabad felépíteni a -1. nap programját, és akkor lesz egy íve az egésznek.

johevi 2011.04.21. 12:41:29

@Interstellar Overdrive:
Lehet valaki akármekkora spíler, olyat nem mondjon, hogy mindenkit ismer. Még egy profi is max 30%-át ismeri a fellépőknek. Én kimondottan az általam teljesen ismeretlen zenékre megyek rá, és rengeteg kurvajó zenét találtam, sosemhallott együttesektől. Nagyszinpad naponta max 1 előadó.

GeoThrasher 2011.04.21. 12:54:02

Speciel a nulladik napos Iron Maiden-Somewhere Back In Time koncert után egy Geszti-összes elég-hogyanmondjamfinoman-gáz...
Én el tudnék képzelni egy Fekete Bárányok reuniont. Az tuti ütne! Vagy egy tematikus Metal napot a legkirályabb magyar bandákkal: Pokolgép(régi felállással), Ossian(egy napra elviselhető), Moby Dick, Akela, Tankcsapda...
Szerintem lenne rá igény.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.04.21. 12:55:33

Mennék én, ha megígérik hogy tényleg lesz Mézga-vetítés.

Esetleg a Köbüki hívását jelző 29 mp-es pszichodelikus trip végtelenítve? :)

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2011.04.21. 12:58:58

Egy ilyen sokszínpados eseményen mint a Sziget, egy helyen nem fér el Geszti és csapata? Egyszerre úgysem tudnak az összes helyen fellépni, akinek nem tetszik átvonul egy másik sátorba és kész. Mi értelme van amúgy ennek a cikknek?

Nadasurf (törölt) 2011.04.21. 12:59:55

Meg amugy is mi ez a faszság hogy -1. nap meg nulladik nap?:O:O Miért nem 1., 2. stb... ez a legnagyobb marhaság....

Hajas Balázs 2011.04.21. 13:00:36

Mi lesz a nulladik napon? Gesztesi? Az meg ki?

Celtic 2011.04.21. 13:01:22

@Rálf atya: Tavaly a Vilagzenein Cseh Tamas-emlekkoncert volt, a nagyszinpadon volt Reggae-Ska.
En meg rohangasztam mar azon a napon is...Szerencsere a 0. napon "csak" a Kispal-bucsu, igy akkor csak alltam par orat, nem rohantam.

Na, ez lesz az elso nulladik nap, amikor nem megyek ki...Nem mintha mindig erdekelt volna, de azert elvoltam. Ez viszont direkt idegesitene.

Motorhead 2011.04.21. 13:11:31

Röhej ez a belterjes (havernak-komának)programkiosztás.Ráadásul valószínű hogy egy 100-as listából sem ezt választották volna az emberek.Egyéb tevékenységei miatt GP-t olyan sok támadás érte , hogy elhomályosította egykori-tán sosemvolt-de mára mindenképpen kifakult - sztárságát. Ez olyan mintha egy 15 éve verset nem író költőt a Költészet napja alkalmából odahívnának a megnyitó fő attrakciójának. Egy ma is küzdő zenekar jobban megérdemelte volna ezt az amúgyis előre eladott figyelmet. Vagy úgytűnik az egykor lázadó sziget ezzel a punnyadó műsorral akarja folytatni .

Ernoke 2011.04.21. 13:19:16

a szigetet sok éve semmi nem itatja át, csak a fogyasztás mindenáron, semmi magasztos nincs benne. igen, van underground is (cökxpon sátorban pl.), de a fő jelleg mégsem ez. ezért érzem kicsit álságosnak a gesztin való felháborodást. ahol a nagyszínpadon ilyenek is fellépnek, h good charlotte meg amy winehouse, ott miért baj még egy popzenész?
(plusz, a b-oldal is egy mainstream zenei blog ugyebár.)

hurmazs 2011.04.21. 13:26:14

Mindenkinek igaza van.Én viszont kimegyek és jól fogom érezni magam egész héten.Ti meg izzadtok a 30 fokban a számítógép előtt és köpködtök.

hurmazs 2011.04.21. 13:27:50

és semmi magasztos nem lesz benne...

agatsu 2011.04.21. 13:44:33

Akkor menjünk vissza oda , mikor Müller Sziámi azért szervezte meg ezt az egészet, hogy a médiából kiszorult, és/vagy média által nem létezőnek tartott zenkaroknak, és zenei stílusoknak is legyen egy komolyabb megjelenési lehetősége... én valamikor '99-2000 körül utáltam meg az egészet...ez már régesrégen nem az undergroundról szól...Tankcsapda ?0.000.000 ft? az amatőr zenekart meg átbasszák és a beígért 10.000-TÍZEZER- forint helyett " háát figyu nyolcat tudunk adni, nem gond?"...

agatsu 2011.04.21. 13:48:29

@hurmazs: Sajnállak, hogy az életben ezt a két lehetőséget látod...sziget betépve bebaszva vs.kockulás a 30fokban.

Anphalas 2011.04.21. 14:32:31

Azért még mindig rettentő vicces olvasni az olyan véleményeket, amik azt feszegetik egy alapvetően profitorientált vállalkozásról, hogy micsoda szarszemét-mocskoskaptalista-zsidóeszdéeszes bagázs az egész, hogy pénzt akarnak keresni. A másik meg a kisnyugdíjas módjára a régi szép idők nemlétező tejjel-mézzel folyó Kánaánját felidéző okosságok végtelen folyama minden fórumon.

Biztos vagyok benne, hogy aki nagyon ándergráund akar lenni, az megtalálja a maga szórakozási lehetőségét, de abban is, hogy az itt kommentelők tengereket felduzzasztó könnyáradata nem sok embert fog meghatni. Akkor sem, ha Ti nem mentek ki a gesztinapra, mert lesz másik ötven, aki meg igen, és jól érzi majd magát.

agatsu 2011.04.21. 19:09:21

@Anphalas: Azért a prfitmaximalizálás elég gusztustalan jelenség, akárhol is bukkan fel-azt meg leszarom, hogy milyen származású a cégtulajdon-de a sziget alapvetően pont ez ellen született meg...az azért már ne legyen gáz, ha valaki szóváteszi, ha elkurvulnak a dolgok.

Az ándergráund meg köszöni jól van, de csak hogy eloszlassuk a homályt, nem a petőfirádió által erőltetett alterindierock bandákról beszélek, hanem az igazi undergroundról...

ladislaus 2011.04.21. 22:24:18

13ezer forint napi jegyért? qrva anyjukat....

mikka 2011.08.09. 00:48:21

Geszti a ketezres evek Fenyo Mikije.. uvolt a parhuzam de Fenyo legalabb zenesz volt es ha a kesobbi benasagai nem is, azert a Hungaria odabaszott.. Konyorgom valaki irjon mar a koncertrol.. Ugye bukas volt? :)

rettentó 2011.08.09. 12:09:53

Én sem vagyok oda Geszti zenei teljesítményéért (hangsúlyoznám, hogy nem az emberről van szó, hanem a produkcióiról - szerintem sokan irigylik a sikereit), de biztos, hogy a b-oldal a fikázásról szól? Nem lehetne arról írni, ami tetszik? Mintha ez ilyen célkitűzés lett volna az elején... :-) Ne cimkézzünk már, hogy mi illik a Szigetre meg mi nem, ki az igazi punk, a true metalos stb. - engem ez fáraszt, bocs.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.08.09. 15:00:45

@rettentó: Véleményről is szól. Sajnos néha nehéz pozitívnak maradni :) Bocsásd meg nekem.

lanyaholdrol 2011.08.16. 10:04:59

"-1. nap" - micsoda baromság már.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása