Tegnapi Shigeto

Tegnapi Shigeto

2011.06.17. | Horváth Oszkár

A reggel említett A38 eseménynél, a Random Trip reppünnepnél valamivel nagyobb baj, hogy tegnap (csüt) pedig Shigeto volt a hajón. Esélyem nem volt elmenni és megnézni. Ha valaki szeretne földbe döngölni egy élménybeszámolóval, hogy még szarabbul érezzem magam (vagy jobban), könyörgöm, tegye, elviselem. Soha nem kaptok el. Na jó ezt a Shigeto videót azért inkább beágyazom ide, mert annyira muszáj megnézni. Gyakorlatilag azt csinálja, amit én tudnék 5 éven keresztül napi 12 órában egyfolytában.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr412990854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirk Diggler 2011.06.17. 13:01:36

gyújts meg egy gyertyát, hogy nem voltál ott...csalódás volt, mint általában a hirtelen jött, széthájpolt előadók mindig. egyenként jó számokat tolt, iszonyatosan jól szólt, de ez a zene, ebben az előadás módban nem bír el egy szettet. még egy órásat sem. nem volt dramaturgia, nem voltak csúcspontok, nem volt ív, borzalmasan unalmas, egy síkon haladó ügy volt, amit még nevetségessé is tett a felétől kezdődő dobolással. általad is ismert dobos úr véleménye tömör képet ad a dobbal feldobott (lehúzott) részről "ez annyira kínos, hogy kimegyek pisálni, pedig nem is kell". ez a freejazz felől érkező dobtechnika egyszerűen lepattan erről a zenéről, néha rendesen azt éreztem, hogy "úristen, mi ez már?" a zenék a végtelenségig túl voltak bonyolítva, szétszabdalva, ami egy pontig izgalmas, aztán amikor 10 perc múlva sem tudod rárakni magad semmire, csak kapkodod a fejed, akkor már fárasztó és unalmas lesz. amúgy tanulságos ügy, hogy mivel lehet az embereket 2011-ben teljesen behülyíteni (köztük engem is, az év egyik legvártabb produkciója volt számomra), és mi számít most trendinek, izgalmasnak. africa hitec-ről pedig szót sem ejtenék, már amikor berlinben láttam őket, akkor kiröhögtem az egészet. szomorú, mert megint csak arra jöttem rá, hogy esélytelen innen bármivel is befutni, hiába csinálsz kategóriákkal jobb produkciót, mint ezek. kelet-európa=süllyesztő, ahonnan nem lehet kimászni.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.06.17. 14:38:46

@Dirk Diggler: köszi! Nem sok exportlehetőségünk meg csatornánk van... kéne csinálni egy európai hálózatot, egy márka alatt koncertszervezés, 5-10 zenekar, de azok aztán egymás között szétturnézhatnák magukat a hálózatban. Mindenhol vannak koncertszervezésre hajlandó emberek, ők kapnának egy központi arculatot, segítséget a munkájukhoz, weboldalt, 1-2 grafikust aki flyert gyárt meg weboldalakat készít a zenekaraiknak, olcsón nyom CD-t, képvisel egy erőt, ők meg beletennék a kapcsolatrendszerüket az adott városban, amit 20 év alatt begyűjtöttek. Lenne forgás. 1000 ötletem van, időm-pénzem nincs most erre, úgyhogy kispadról ugatok meg pislogok szomorúan.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása