25 éve járt itt a Queen

25 éve járt itt a Queen

1986. július 27. 1 hónap és kimondható, a Queen 25 éve lépett fel Budapesten. Én 6 éves voltam és csak annyira emlékszem az egészből, hogy az balatoni egyik rokonunk német barátaival a nappalinkban aludtak és ott voltak a koncerten. Aztán nekem csak a VHS, majd a szamizdat módon keringő mind a 16 kameraképet egy képernyőn tartalmazó verzió maradt (mely egyébként már torrent oldalakon is elérhető és érdekességét az adja, hogy az összes játszott dalt tartalmazza). Brian May egyik nemrég elejtett mondata szerint gondolkodnak egy 3D anyag kiadásán és az egyik lehetőség pont a budapesti koncert 3D formátumba való ültetése lehetne.

A történelmi esemény a 86-os turné egyik legjobb koncertje lett, a zenekar a legjobb formáját hozta, hiszen pályájuk csúcsán voltak, Kelet-Európa pedig "csak" egy újabb meghódított terület lett számukra. Ha a Queen eredeti formájában jelenleg is létezne, valószínűleg már a Marson is játszottak volna, ebben biztos vagyok. (Kérdés, hogy Mars-kompatibilis-e John Deacon rövidnadrágja?)

Szerencsére a magyar Queen rajongói klub nem feledkezett a jeles eseményről, így őket támogatva én is elmondom nektek, milyen programok várják az érdeklődőket, július 27-29. között.

  • A nyitónapon a Puskás Ferenc Stadion VIP termében exkluzív fogadással, kiállítással, könyvbemutatóval, emlékműsorral kezdődik a program

  • A második napon a Queen által 1986-ban használt Vöcsök II. szárnyashajón 71 szerencsés rajongó tehet kirándulást Visegrádra. Útközben '86-os emlékeikről, élményeikről sztoriznak meghívott vendégek.

  • A harmadik napon A Queen nyomában Budapesten címmel ingyenes városnézést vezet a Queen Klub, délután a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon emlékkiállítás nyílik és Queen vásár kezdődik, este pedig bemutatásra kerül az Egy bohém rapszódiája című Freddie Mercury emlékkoncert
     
  • A háromnapos rendezvénysorozat zárásaként, közvetlenül az emlékkoncert után afterparty a Queen Unplugged Project zenekarral.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr113014996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CernaGeza 2011.07.12. 20:28:31

jó volt ez a képanyag. Freddie meg milyen kis piszke vékony gyerek volt akkoriban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása