4 hónap, 3 hét, 2 nap

4 hónap, 3 hét, 2 nap

Három napja nem tudom kiverni a fejemből ezt a filmet.

Már a poszt címén is sokat gondolkodtam, hiszen sokaknál kiverhette volna a biztosítékot és bevallom, én is úgy gondoltam, hogy furán festene, ha mondjuk ezt írtam volna: "Egy abortusz története". Hát, pedig ez az.

2007-ben az Európai Filmakadémia úgy döntött, hogy a "4 hónap, 3 hét, 2 nap" című román film a legjobb, sőt az Arany Pálma díját is ez az alkotás hódította el. Egy film, mely egy abortusz történetét meséli el. Irtó nyomasztó és egyben tökéletes film, mely eléri célját. Mondom, három napja...

Ritkán írok olyan filmajánló posztot, melyben csak egy film van. Ez most nem véletlen. Nem mondom, hogy mindenkinek ajánlom ezt a filmet, mindenki maga döntse el, hogy vállalja-e a megrázkódtatást.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr953191663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öntelt radírpók 2011.08.31. 13:46:12

teljesen megérdemelt az Arany Pálma, ami valljuk be, ritka eset

a főszereplő pedig akkorát alakít, hogy a fala adja a másikat

ez a film (minimál pénzből) egymaga kenterbe veri az elmúlt 20 év magyar filmgyártását (kivéve talán Pálfi György filmjeit)

Flankerr 2011.08.31. 15:35:56

Brutálisan földbe döngöl, agyoncsap, letaglóz.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása