Bágyadt sanzonok: Melanie Pain az A38-on

Bágyadt sanzonok: Melanie Pain az A38-on

Szombaton az A38-ra érkezett a Nouvelle Vague szende énekesnője, Melanie Pain, hogy bemutassa pár dalát, melyek majd a Bye Bye Manchester című, ősszel megjelenő lemezén fognak szerepelni.

Számomra meglepő módon a koncert kezdésre csak összeverődött 600 ember, így Melanie és két fegyverhordozója (billentyű-gitár, valamint dob) szinte telt ház előtt tesztelhette az új nótákat. Csendes, sanzonos estét vártam és be is jött a számításom. Sajnos. Azt kell, hogy mondjam, "sajnos", hiszen valami ezúttal hiányzott. Valahogy a dalok picit üresnek tűntek, úgy szóltak, mintha még nem lennének teljesen meghangszerelve, szóval amolyan dal-kezdeményeknek tűntek még, nem kiforrott nótáknak. Melanie hozta a francia szende-szűz formát, de valahogy most, hogy ő volt az egyetlen frontlány és nem volt mellette Nadeah, meg körülötte a Nouvelle Vague együttes, nekem ez kevésnek tűnt. Végig az volt az érzésem, hogy valami hiányzik, nem robban a dolog és ettől a közönség is olyan bágyadt hangulatúnak tűnt. A dalok jöttek egymás után, szállingóztak a percek, de a hangulat álmoskás maradt. Aztán hazamentünk, aki pedig dedikálni akart, az megtehette.

Hát, negatívnak tűnök, ennek ellenére azért elvoltam, semmi több, nem voltam letaglózva. Most ez elég volt, hiszen nem kicsapongó estét terveztem, altató szeánsznak jó volt, de máskor ez kevéske lenne.

Valahogy érzem, az április 14-i Nadeah koncert kárpótolni fog...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr414310023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Indie Lui 2012.03.12. 11:36:54

Melanie 2007-ben a Balaton Soundos koncerten még megivott egy üveg bort a koncert alatt. 2009-ben (szintén a Balaton parton) a Nagy Színpadról is lement a nézők közé, és válogatás nélkül ölelgette a félmeztelen férfiakat.
A mostani koncerten az egyik számot a múltnak szánta. Felidézte azt, amikor a Nouvelle Vague-ban Phoebe-vel a koncert közben a közönségben lévő férfiakkal még bátran keresték a kapcsolatot, és beismerte, bizony nedves lett a bugyija amikor kiszúrta Jack White-ot a közönségben.
Vállalta, hogy köszi ennyi elég volt, jó volt, de most már megtalálta az igazit, nem nézelődik. Ásványvizet ivott.

Ezzel együtt eltűnt belőle valami, ami miatt korábban annyira Nő volt a színpadon. Más lett, sanzonos. Nem baj ez, végül is mindenki öregszik.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása