Depeche Mode - Best of kiadványok

Depeche Mode - Best of kiadványok

A DM sorlemezek után hallgassuk meg a koca-depesesek szentháromságát, a válogatásalbumokat is!

DepecheMode1983.jpg

8185.jpgDepeche Mode - Singles 81-85 (1985)

A zenekar korai időszakát lezáró kiadvány. Az addig kislemezre másolt, slágernek szánt dalokat megjelenési sorrendjükben másolták fel a lemezre. A komolytalan Dreaming Of Me-től majdnem a Black Celebration albumig tart a kirándulás. Szeretem ezt a korongot, a DM legizgalmasabb időszakának szűrt lenyomata. Egy óra alatt jutunk el rajta az első szárnypróbálgatásoktól az aranykor első felvonásáig. Az ismert slágerek mellett igazi csemege, hogy a dalok az albumostól eltérő, „single” vágatban (ahogyan a kislemezre másolták őket) hallhatóak rajta. Továbbá hogy itt megtalálhatjuk a harmadik albumra fel nem került Get The Balance Right!-ot is. De az igazi rangot az a két vadonatúj dal adja, amelyeket kifejezetten a kiadvány miatt hoztak össze a srácok. Elképesztően jól sikerült mindkettő, a Shake The Disease történetesen a pályafutásuk második (!) legjobb szerzeménye lett, az egyik elképzelhető legdepesmódosabb dal és hangzás valaha. Mellette kissé eltörpül a lendületes és sodró It’s Called a Heart, pedig ma a fél kezünket adnánk, ha 3 ilyen szintű dal felkerült volna a Sounds Of The Universe-re. Amikor hallgatom ezeket, mindig arra gondolok, hogy mekkora hiba, hogy 1985-ben csak ezt a válogatásalbumot jelentették meg!

Hallgassuk is meg a fantasztikus Shake-et! (Valaki esetleg tudja, hogy korabeli technikával hogy vették fel a tagok „borulását”? Több DM fórumon volt már ez téma, de még senki sem tudta rá a megoldást.)

 

singles-86-98.jpgDepeche Mode - Singles 86-98 (1998)

Az előző kiadvány egyenes folytatása. Na ez az, amire minden rádióhallgató depeses vágyik! Csak a slágerek, de szinte mind!
Az igazi aranykor, már túl a kezdeti bukdácsolásokon de még nem merít a sokat kárhoztatott, hanyatlónak gondolt DM albumairól. Minden nagy és ismert sláger itt hallható, hibátlan válogatás, az igazi „best of” összeállítás. Ha valakit rá akarsz kattintani a DM zenéjére, akkor ezt a lemezt kell neki odaadni.

Értékei: a dalok itt is kislemezes vágatban hallhatóak, ez például különösen az Enjoy The Silence esetében érdekes, sokkal jobban kezdődik, mint az albumos. Vagy a Useless, ami jelentősen eltér a sima ULTRA változattól, szinte már egy új dal lett!
Valamint a kifejezetten erre a válogatásalbumra készített, csakugyan jól sikerült Only When I Lose Myself.

 

best.jpgThe Best Of Depeche Mode Volume 1 (2006)

Valahol várható volt egy ilyen lemez is, hiszen hosszú pályafutása alatt, gyakorlatilag a DM nem adott ki BEST OF című válogatásalbumot!

Mi más indokolhatta volna, hogy egy lemezre másolják a See You-t és a Walking In My Shoes-t? Egy „világsikerek pánsípra és okarinára” (Reál élelmiszer 499 forint) színvonalú albumborító alatt?

Sántikál a Best Of cím is, hiszen a korongon a Singles lemezekhez hasonlóan, itt is csak Single dalok találhatóak.

Legjobb daloknak ez így túl vegyes, a teljes pályafutást igyekszik alapul venni, és már bezavar az Exciter és Angel korszak is. Sokat markol, de keveset fog. A zenekar által agyonimádott Black Celebration-ről pl egyetlen dal sem került rá. Lényegesen fókuszáltabb kiadvány a Singles 86-98, továbbra is az az igazi best of, nem ez.

Egyetlen értéke a Martyr c. dal, amit az Angel albumról tartalékolt ide a zenekar. Olyan is… Régen b-oldalnak (khrrm…) is gyenge lett volna, nem hogy single! Szinte „leesik” az album slágerei mellől, annyira gyenge próbálkozás. Csak rárakták, mint fára a díszt. Egy kérdés a végére: a „volume 1”-et valaha követi-e „volume 2”, vagy valóban csak egy Martin féle poénról van szó? Mutatom róla a Suffer Well-t, a klip mókás karikatúra saját magukról. Az utolsó video (ki tudja meddig még…) amit Anton Corbijn rendezett nekik, illetve Dave Gahan (mint dalszerző) első DM slágere. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr195308142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kérdő101 2014.10.03. 08:57:29

Üdv:a trükk egy fémrúd ami mindkét végén L alakban végzödik,az egyik felén a kamera és pár foggantyu az elforditáshoz,a másik felén a zenész vagy a ruháján átvezetve vagy más modon rögzitve volt a rúdhoz.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása