Dream Theater: a szemünkbe néztek

Dream Theater: a szemünkbe néztek

Persze. Szar az új lemez. Persze. Rudess miatt van az egész, nem tudnak megújulni. Persze. Meg eleve: LaBrie hogyan énekel már? Szánalmas. Persze. Meg a Portnoy. Mórikálja magát, kb. erre jó, ő is egyre unalmasabb. Persze. A Petrucci meg fel van püffedve. Ja. Az is baj, hogy a Myung mindig fekete pólóban lép fel. Jóhogy baj, persze. Túlbonyolítják a számokat és már nem tudnak megújulni. Ja, persze. Eleve: miért játszották megint a Pull me under-t, és miért nem a Honor thy Father-t? Meg, ááá, de uncsi volt az Erotomania, és miért nem volt az As I am, vagy a az Under a Glass Moon, hát még a Six Degrees. Persze. Hogy merészelik?

A Dream Theater fan (ejtsd: fan) fura állatfaj. Minden baj neki és semmi sem eléggé jó. Hiányzott ez, hiányzott az. Miért lila Portnoy szakálla?! Minden baj. Minden rajongónak megvan az az album, amely után "ez már nem is Dream Theater". Túl unalmasak. Túl tökéletesek. Mindenki elmegy már a... De tényleg. Kifelé, ahogy felkapcsolták a fényeket, már hallottam a fanyalgást. Hát, akkor fanyalogj. Hiányzott ez, hiányzott az. Én seggbe rúgva jöttem ki. Ilyen a jó koncert. Nem volt alibi. Szemünkbe néztek és azt mondták: ez itt a Dream Theater, kedves Budapest. És tényleg ez volt a Dream Theater, ma, nektek. Szerintem óriási volt. Pontosan azt éreztem, amit a Depeche Mode-on nem. Ezek, tegnap itt voltak, nekünk zenéltek, és élvezték.

Igenis kellett a Pull me under, öklökkel a magasban. Metropolis Pt. 1. áááá, ott mi volt már megint?! ÁÁÁÁ. Vagy a Solitary Shell vége?! Azt meg lehet unni, ha ilyen improvizáció a vége? Ha ki kell emelnem valamit, akkor nekem a Misunderstood, a Voices és a Metropolis Pt. 1. volt a legnagyobb, valamint a végén a Petrucci - Rudess szóló. Még nem tudok nagyon beszélni róla.

Persze, fél ház volt. Lehet mondani, hogy biztos rossz volt, hiszen csak fél ház volt. Ebből elég is. A Dream Theater ismét itt járt. Aki akarta, látta őket. Ők pontosan ezt akarták. Közönséget, aki figyel rájuk. Volt ott fiatal egykedvű lány az öccsével, idős anyuka a sörével, pocakos metálos a nagy hajával, valamint igazi rocker apuka a néha ásítozó gyermekével. Meg mi, akik tudjuk, hogy vannak előadók, akiket látnunk kell.

Szép álom volt! Persze, hogy az volt.

[Dream Theater - Budapest, 2009.07.01. - Setlist]

A Depeche Mode koncert emléke | Voltbeat Budapesten

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr471221216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2009.07.02. 11:01:46

Látom, belinkelted a setlistet.;) A Solitary Shell címét javítsd ki, elírtad.

Megjegyzem, tökéletes ez a véleményem nekem is, ők most itt _nekünk_ játszottak, dobverődobálással, -elkapással, vigyorgással, Petrucci- és Rudess-szívatással (nem, kétszer is úgy teszünk, hogy elkezdem a folytatást, aztán mégsem), dob alján meg keretén dobolással, mosollyal, jó kedvvel, feelinggel.

Persze, hiányzott sok minden, meg volt sok minden, amire nem számítottam. Ki számított Caught In a Web-re? Hogy a Constant Motion maradt ki helyette? Akkor meg az lett volna a baj, hogy miért nem volt több "régi".

Hogy altatódal a Misunderstood? "how can I feel abandoned even when the world surrounds me" - csak tudni kellene, miről szól, és máris nem altató! If I seem superhuman I've been misunderstood.

Hogy unalmas Portnoy? Azért, mert veri le az állványról a dobokat? Aki látta Scott Travist a Painkiller elején a dobtémát ütni, az ott és akkor észrevehette, hogy lehet úgy is izmosan dobolni, hogy nem szakad be a bőr a szerkón.

Myung meg a csendes zseni. Nem tudom felfogni, hogy lehet basszusgitáron gitártémákat riffelni. De az a lényeg, hogy ő tudja.:)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.02. 11:05:16

@Artie: Jaja, jó az a setlist oldal, máskor is sasoltam már. Illetve a dalcímet épp akkor javítottam, miközben kommelteltél, de kösz.

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2009.07.02. 11:16:49

Ja. Unalmas már ez a DT. :D Összenyúlnak mindenhonnan mindenféle témákat. Néha kicsit Muse, néha kicsit Metallica meg mindenféle másegyéb... Milyen ez már. Aztán megmutatják, hogy lehet azt jobban is tekerni... Most meg beborul az egész brigád. Darkos csajokra hajtanak, tuti...
Bár Petrucci csilivili ujjú rucija nagyon cuksy volt. :P

Tsabi 2009.07.02. 11:22:32

na ez a velemeny jobban kozelit ahhoz amit en eltem at nemreg. Amit meg a fanyalgasrol irtal, az ugy nez ki nemzetkozi a dolog, az itteni (nemet) fanok pont ugyanezeket mondjak. Hat ez van.

Giovanni Gatto · http://dobklinika.blog.hu 2009.07.02. 11:28:05

Nem vitatkozom. Örülök, hogy jól esett. én nem az első koncertjükön voltam (sőt ezen a turnén már másodszor látom Őket), és hidd el, tényleg voltak ennél sokkal, sokkal jobbak is.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.02. 12:20:40

@Giovanni Gatto: Elhiszem! :) Csekkold a Chad Smith égdobolós cikkem, az illene hozzátok is :)))

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.07.02. 13:47:35

A koncert naggggyon rendben volt, egy "fanyalgasom" van csak: lehetett volna hangosabb, de lehet, h. mar teljesen suket vagyok...

Fx 2009.07.02. 16:30:02

Köszi a cikket. Egyetértek. Teljesen így éreztem, és baromira nem értettem, hogy mások miért fikázzák. Nyilván nem volt életük legjobb koncertje, de én is úgy láttam, hogy élvezték és én is nagyon. És azért, mert játszanak olyan számokat, amiket már 15 éve is, nem csökkent az értékén. Azok is jók voltak...

gejzabela · http://www.gitar.blog.hu 2009.07.02. 16:47:16

Az általunk a délután folyamán készített interjúban Rudess minden zenésztársát perfekcionistának nevezte (magát is). Teljesen igaza van. Nekem ez volt a kb. 4. DT koncertem és TETSZETT. Jól szólt, nem volt hangos, csak a végén, bár a hangmérnöknek (aki új az előző koncertekhez képest) annyira nem jött össze az este. De ha a fikkantásról beszélünk, fikkantsuk közösen a videovetítést, ahol homlokegyenest mást vetítettek, mint ami a színpadon történt. És a Petrucci tényleg fel van püffedve, akkora a hasa, mint egy fél dinnye (szerencsére takarja a gitár).

tmichel · http://filmdzsungel.tumblr.com 2009.07.02. 22:39:12

én abszolút egyetértek a cikkel. pont így éreztem. csak a sok fanyalgásnál és bezártam a fülem. szerintem nagyon ott voltak tegnap este. így kell ezt!

Sierpe (törölt) 2009.07.02. 23:14:43

Voltam két éve is a pecsában, az nem tetszett, ez most igen. Szerintem is a Voices volt az egyik legjobb. Ha fanyalogni akarok akkor csak annyi, hogy a dob hangos volt a többihez képest (legalábbis a koncert első felében) és gyakran elnyomta a gitár és a billentyű hangját a szóló részeknél.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása