Ez a vonat ha elindult, hadd menjen!

Ez a vonat ha elindult, hadd menjen!

2009.08.25. | Péter Bócsi

Hogy mi ez a "hülye cím"?

Hát, egyrészt lehetne egy hivatkozás a Csík együttes tavaly megjelent lemezére, és annak zseni címadó dalára, de itt és most nem ők lesznek a hőseim.

Viszont ha a Csík ilyen sikerrel kutyulja össze a népzenét, a blues-t, meg mondjuk a Kispált vagy a TANKCSAPDÁT, akkor mondok: most én is jól összezavarlak majd titeket mindenféle, látszólag össze nem függő dolgokkal. Kicsit lazán szövöm a szálakat, de higgyétek el, valami majd csak lesz belőle!

Szóval Csík, meg vonat, mondjuk egy....LOKOMATÍV, meg a Tankcsapda kiegészítve Dombi "Vérfarkas" Tibi úrral....na, kapisgálsz már valamit?

Naná, hogy foci! Ma este olyan dolog történhet a magyar futballban - lehet, hogy épp Lukács  Laci által feltüzelt Dombi Tibi  góljának köszönhetően -, amire eddig csak egyszer volt példa: a Fradi után újabb magyar csapat juthat be a bajnokok ligája csoportküzdelmeibe! Ehhez "csak" a Szófiában megszerzett előnyt kell megtartani, s egy álom valóra válik!

És hogy miért írok ezen a fórumon a fociról? 

  1. Mert a zene és a foci két örök szerelem, felteszem, nem csak nálam.
  2. Mert Dombi Tibi, amellett, hogy világlasszis "bukó" (az ellenfél tizenhatosán belül gyengeség áll a lábába, s olyan ártatlanul zuhan össze, mint egy fáradt kisgyermek), akkora rokkenroller, hogy ezért megbocsátok neki minden, a Fradi ellen összehozott kamu tizenegyest.
  3. Mert a Tankcsapda és a DVSC futballistái között fennálló erős cimboraság nekem roppant szimpatikus (Dombi saját bevallása szerint mintegy hatvanszor járt Tankcsapda koncerten, ez alighanem világrekord, s Lukács ugyanilyen lelkes látogatója a DVSC meccseinek).
  4. Mert Dombi és Sándor Tomi, a Debrecen  valaha volt legtehetségesebb futballistája (roppantul sajnálom őt, hogy nem lehet aktív részese annak a sikernek, aminek a volt "kollégák" már a kapujában állnak)  a Wyrfarkas nevű, véresen komoly heavy-metal haknibrigád ritmusszekcióját adják (egy dal az egyelőre nem túl zsíros repertoárból)
  5. Mert A Tankcsapda révén még a témához kapcsolódó zenét is tudok prezentálni, ezzel végképp felmentve magamat a vád alól, hogy ide nem illő témákkal traktállak benneteket.

Szóval, induljon az a mozdony, meg se álljon jó sokáig! Hajrá LOKI!!!

TOP10 szurkolói dal EVÖR | TOP5 bevonuló zene EVÖR

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr131335530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salvatore Bonanno 2009.08.25. 08:57:31

Hajrá Loki!

A foci és a zene nem csak Debrecenben kapcsolódik össze:
Győr - Auróra
Sopron - Moby Dick (Gőbl még klubvezető is volt.)
Kispest - Kalapács Józsi

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.25. 09:51:18

Hajrá Loki!

Dombi azért korántsem akkora tizenegyesgyártó; ezt anno Vitray akasztotta rá, s tény, hogy kis termetű, ezért könnyen el lehet sodorni, de nem túl sok kamu tizenegyest lehet a számlájára írni. Utóbbi években pedig egyet sem.

kőleves 2009.08.25. 11:17:02

Dombinál nagyobb szerencsétlent ritkán látni futballpályán.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.08.25. 11:38:55

@kőleves: hidd el, bőven van. ettől függetlenül ma BL-be kell jutni, minden mindegy!

kőleves 2009.08.25. 11:59:51

@Interstellar Overdrive: nem vitatom, de a legtehetségesebb jelző, az több mint erős

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása