Bréking: Meghalt Patrick Swayze

Bréking: Meghalt Patrick Swayze

2009.09.15. | Horváth Oszkár

Bréking: hát ez van srácok. Már ment a találgatás ideje, a találgatásnak és a hasnyálmirigyráknak pedig ez lett a közös vége. Nem ő az, aki miatt hetente bementünk a moziba, sőt, talán a Zskategória állíthat neki méltóbb emléket, hiszen hat B-kategóriás kardozós-baszós film után jött csak el neki a Dirty Dancing. Amit viszont nem tud elfelejteni senki, aki 1987 öt év sugarú környezetében volt három percig házibuliban. Olyannyira fontos ez, hogy a B-oldal első komoly érdeklődésre számot tartó, az általános iskolai lassúzásokkal foglalkozó írásban és kommentjei között kihagyhatatlan volt. Mondhatnánk, hogy indítunk egy zenei blogot, vagyunk kedvelői, akár rajongói óriási zenekaroknak, de a Dirty Dancingbe mindjárt az első héten belebotlunk. Ilyen ez.

Olyan dolgokat tudunk a sráctól (itt jegyzem meg, 57 éves volt), mint a derékon csajt pörgetés, a vízben fej fölé emelés, és ennél jóval fontosabb, hogy Patrick megreformálta a művészeti- és kézműves táborok lehetőségeit. Mert biztosan volt 1-2 cifra dolog a hippiknél, csak úgy, mint a zenetáborban, de miután látták a Ghostban, hogy agyagozás alapon le lehet fektetni Demi Moore-t, új dimenziókat látott meg a kézműves foglalkozások iparága.

A Holt pont a mai napig a Die Harddal és a Csillagok háborújával együtt ott figyel azok között a filmek között, amelyeket bármennyiszer végig tudok nézni, és hadd ajánljam bárkinek a 11:14 című filmet, amelyben egy kisváros egymástól független bonyodalmai találkoznak és válnak összefüggővé egy fontos pillanatban (11:14-kor!), és az a fajta jó film, amiben addig ismeretlen színészek szoktak játszani.

Sokat hozzátett ahhoz, hogy meg tudtuk írni a B-oldalon a 15 táncfilm klisét, nélküle nem tudnánk ennyit erről a világról, és a táncos filmek sem értek volna annyit. Patrick, köszi, David Carradine is hiányzik, te is fogsz.

TOP10 Máté Péter dal EVÖR | Elhunyt Les Paul

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr311382787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.09.15. 09:09:07

Az Országúti diszkó összes látogatója nevében, köszönjük! RIP!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.15. 09:45:35

-Jó reggelt!
-Jó reggelt.
-Nem hallom, még egyszer!
-JÓ reggelt!
-Ez már alakul, de még mindig nem az igazi, JÓ REGGELT!
-JÓ REGGELT!

Vagyis a pedofil Jim Cunningham a Donnie Darkóból, ebben az egy szerepben ismertem igazán, de az 100% volt. Jól tolta.

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 10:08:22

A 11:14 igen kellemes meglepetés volt, nagyon tetszett, ahogy a Modor Tibi által említett Donnie Darkoban is király volt.

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2009.09.15. 10:09:29

A Holtpont nekem is bármikor megnézhető film, borzasztó belegondolni, hogy egy ekkora havaj ember is meghalhat fiatalon ilyen szörnyű betegségben.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.09.15. 10:54:45

11:14 igen olyan ismeretlen színészek min az akkor már Oscar díjas Hilary Swank és akkoriban a csúcson lévő Rachael Leigh Cook

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.09.15. 11:56:42

@spamdog: + Patrick Swayze :) Ettől még OLYAN, mint az ismeretlen színészes jó filmek, amiben teljesen mindegy, ki játszik, akkor is jó. Kanadai filmek tudnak ilyenek lenni.

Péter Bócsi 2009.09.15. 12:35:46

Hosszas "csend" után én az Eltakarítónő-ben (zseni vígjáték Rowan Atkinsonnal) láttam őt újra egy szenzációs mellékszerepben. Bájgúnár csábító, amerikai golf oktatót alakított, aki leginkább a papné lukára játszott:)

Jól csinálta!
Hiányozni fog.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása