RATM - Live at the Grand Olympic Auditorium

RATM - Live at the Grand Olympic Auditorium

2000. szeptember 12-én és 13-án a Rage Against The Machine a Los Angeles-i Grand Olympic Auditoriumban lépett fel. Aki ott volt, nem is sejtette, hogy minden idők egyik legenergikusabb bandájának utolsó koncertjén pogózik. A koncertlemezt még 2000-ben ki akarták volna adni, de a zenekar felbomlása közbeszólt, így csak 2003-ban látott napvilágot a korong, a DVD felvétellel kiegészítve.

A feloszlás ellenére a zenekar tulajdonképpen jelenleg is aktív, hiszen 2007 óta ismét rendszeresen koncerteznek, új lemezt 2000 óta nem kaptunk tőlük. E felvételt nézve hihetetlen, micsoda energiát szabadítanak fel a srácok a színpadon, ami a közönség soraiban már-már életveszélyes hatást generál. Kifejezetten nem az a buli, ahol meg tudsz állni a lábadon, majd sört szürcsölgetve sms-t írsz a barátaidnak, hogy te a keverőpult előtt várod őket. Nos, nem. Itt kérem néha háború van a küzdőtéren, miközben szól a széteffektezett gitár, Zack de la Rocha pedig celebrálja a funk-metál misét.

A lemezt a nap bármely szakaszában felhangosítva kell hallgatni, nincs az a szomszéd, aki be merne szólni, ha Rage-t hallgatsz... 

A DVD-n szereplő dalok:

1. "Bulls on Parade"
2. "Bombtrack"
3. "Calm Like a Bomb"
4. "Bullet in the Head"
5. "Sleep Now in the Fire"
6. "War Within a Breath"
7. "I'm Housin'"
8. "Killing in the Name"
9. "Born of a Broken Man"
10. "No Shelter"
11. "Guerrilla Radio"
12. "How I Could Just Kill a Man"
13. "Kick Out the Jams"
14. "Testify"
15. "Freedom"

Bónusz anyagok:

* "People of the Sun" és a "Know Your Enemy" (Live at the Grand Olympic Auditorium)
* Democratic National Convention fellépés dalai 2000-ből: 

1. "Bulls on Parade"
2. "Testify"
3. "Guerrilla Radio"
4. "Sleep Now in the Fire"
5. "Freedom"
6. "Killing In The Name"

* "How I Could Just Kill a Man" és a "Bombtrack" videoklipje

Rancid - Let the dominoes fall | Slipknot - Maszk nélkül

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr671509458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.09. 16:00:05

mindenidők legjobb zenekara ebben a stílusban. tom morellot máig az egyik legjobb gitárosnak tartom. az viszont biztos, hogy a ragen kívül már nem fognak tudni ekkorát alkotni külön-külön (mondjuk már együtt sem). jobb is ha csak koncerteznek és nem eröltetik azt amit nem kéne (új albumokat kiadni) mindenesetre elnézhetnének magyarországra is akár...

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.11.09. 21:50:40

Egyik kedvenc koncertDVD-m EVÖR!

Ha szar kedvem van, berakom a kocsiba és max hangerő. Energiabomba!

Ráadásul eredetiben van meg : ))

Lamond 2009.11.12. 08:54:23

Örülök, h írtatok erről a dvd-ről. Ez adta meg az utolsó löketet, hogy megszerezzem. Nem kellett csalódnom. Valóban amit a RATM művelt az páratlan. Még fülhallgatón keresztül is energiacsoki, elkezd dobolni az ember. Remélem, h nem adnak ki új anyagot, mert ehhez a műhöz szerintem hozzátenni már nem lehet, elvenni meg kár lenne. Tom Morello vaóban egy zseni és nagyon összeszokott csapat ez. NAGYON sajnálom, h lemaradtam a bécsi fellépésükről.

Jó ízlésetek van, sok ponton találkozik az általam hallgatottakkal, sok helyen nem :)

Heti koncertDVD rovat?

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.11.12. 09:47:08

@Lamond: Köszi :) Hát szerintem senkinek nem hiányzik, ahogy én az összes Queen és Pink Floyd-related DVD-t elemzem, ezen kívül pedig még van Dire Straits, a fenti RATM, pár Dream Theater, Quimby, talán Metallica klip, RHCP és fasztudja még milyen dvd-m. Szóval lehet azért higítani az ízlést más ízlésével, ha van ötlet, szívesen vesszük.

Rálf atya polca is roskadozik, majd onnan is szemezgetünk, de bárki küldhet be saját kritikát (azaz inkább ajánlót), nagyon szívesen vesszük.

Lamond 2009.11.12. 12:05:56

@Interstellar Overdrive: Most a cikk kapcsán poroltam le a fejemben a koncertdvd igényeimet. Johnny Cash-t kerestem volna, de csak "fröccsöntött" változatokat találtam (budget), az igazi ínyencségeknek az amazon a tárháza. Még régen: Cypress Hill Live At Filmore ...valami ilyesmi lehetett. Na arra kereségelek. Akkor Gorillaz "koncert". Viva la internet!

btw: A Woodstock dvdkiritkátok is felkeltette az érdeklődésem.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása