Fleabass

Fleabass

2009.12.13. | Rálf atya

Azt susmorogják a californiai verebek, hogy a Red Hot Chili Peppers újra próbál, dalokat írnak, rakják össze a következő lemezt. Mind a 4 tag aktívan töltötte a Chili passzív idejét, ezt produktumok is bizonyítják, ott van Frusciante szólólemeze, a Chickenfoot lemez és most itt a Fleabass.

Az újszülöttek és a danubius (rip) rádión szocializálódottak kedvéért Flea-nek hívják azt az úriembert, aki a Chiliben a basszusgitárt szólaltatja meg, a bass meg ugye maga a basszusgitár. Hogy van neki? Igen, ez önmagában nem hír, az sem lenne szenzáció, ha egy neves hangszerkészítő cég készítene számára egy signature modellt (bőven mazsoláztunk ilyenek közül a Jazz Bass cikkben), ő viszont előállt egy saját márkával. Na, ez a Fleabass.

Kis barátunk a Chili pihenője kezdetén (modorosan "hiatus") a zene iránti alázattól túlfűtve elhatározta, hogy elmegy egy neves zeneiskolába, hogy jobban megértse a zenében rejlő matematikát. Gondolom sikerült neki, de az alázkodásból még arra is futotta, hogy beszállt egy nonprofit zeneiskolába. Itt jött a ráismerés, hogy sok csóringer gyerek, akik meg akarnak tanulni egy hangszeren játszani, de vagy nem tudnak nekik venni a szülők, vagy csak egy szar minőségűt, rá vannak kényszerülve a gagyi basszusgitárra. Ennek a gordiuszi csomónak a keresztülvágása lenne a Fleabass.

Elmondása szerint ennek a hangása tónusgazdag, rendesen megdörren, nem néz ki egy játékgitárnak, mint amikkel megjelentek tanítványai. És nem utolsósorban nagyon jól néz ki. Ez utóbbival kicsit szembeszállnék. A pickup-ok és a forma alapján egy Musicman Stringray-re hajaz, ami ígéretesen hangzik, de tessék megnézni, hogy milyen színekben álmodta meg őket Flea:

Kb 70-80 000 Ft-nyi dollárért már lehet is szerezni, de ha végiggondoljuk, ennyiért már egy Squier Jazz Bass-t is vesz az ember, az meg tényleg szép és szól úgy, mint egy nagyságrendekkel drágább hangszer.

A lenti videón egy kiállításon jammel Flea és Chad Smith, sajnos a felvétel nem bizonyító erejű arra, hogy kihagyhatatlan portéka lenne a gitár. Ha valakinek van infója, ossza meg velünk!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr761593350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.12.13. 15:24:31

Most találtam egy fórumot, ahol egy srác osztja meg élményeit a saját fleabass gitárjával, ahogy olvasom nem nagyon van vele megelégedve.
www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=576672

Viszont akinek ez nem veszi el a kedvét, az nyerhet egy dedikált példányt, a győztest Flea fogja kiválasztani, és hogy mit kell tenni, az itt van. www.stadium-arcadium.com/win-a-fleabass-signed-by-flea.php

wendriner úr 2009.12.14. 03:43:10

breaking: John Frusciante megint kilepett.

wendriner úr 2009.12.14. 11:14:20

mondom breaking: RHCP-bol kilepett John Frusciante!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.12.14. 13:19:30

@wendriner úr: John Deacon szindrómaként ismerik az orvosok az esetet.

wendriner úr 2009.12.14. 13:50:49

@Interstellar Overdrive: en inkabb a XXI. szazad Sun Ra-jat latom benne. Talan jobb is lesz, ha veget er a Chili, nem akarom oket Aerosmithkent latni.

Mr_Orange · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/355-bmw 2009.12.15. 09:14:27

azért én elfogadnék egyet és sztem jól is néznek ki. pont az amit fleatől várnék...

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása