Berger Dalma kilép az Esclin Syndo-ból

Berger Dalma kilép az Esclin Syndo-ból

... is.

Berger Dalma a Realistic Crew-ban. Berger Dalma kilép a Realistic Crew-ból. Berger Dalma a Singas Project-ben és az Esclin Syndo-ban. Berger Dalma megalapítja új formációját, a Volkova Sisters-t. Berger Dalma kilép az Esclin Syndo-ból.

Na, valahol itt tartunk MA. Ki a franc az a Berger Dalma, kérdezhetnék sokan, akik nem annyira mozognak Berger Dalma világában. Ha rövid és velős akarok lenni, akkor ő a TOP1 legidegesítőbb frontlány EVÖR, akit ha látsz énekelni, biztos, hogy elkezded utálni, vagy épp megszereted. Az egyik kedvenc énekesnőm, magam sem tudom, miért, hiszen nála idegesítőbben és unottabban kevesen sétálgatnak a színpadon... Mondjuk az Esclin Syndo-t kb. 10-15-ször láttam színpadon (köztük az MR2 Akusztikon élőben), ott az utóbbi időben azért már pár mosolyt megeresztett... Na, de akkor is.

Az utóbbi idők hírei már gyanúsak voltak. A Esclin-gitáros Rátkóczy Huba egyre többet kezdett koncertezni a Napokon zenekarral, akik ki is adták első lemezüket. Sándor Dániel (az Esclin Syndo másik kreatív vezetője) beszállt az Isten Háta Mögött-be, közben pedig Dalmával egyre jobban futtatni kezdték a Volkova Sisterst, melyről a Sziget vihara az utolsó nap engem hazazavart, így nem tudtam meg, milyenek... Majd a Facebook-on jött a meghívó: augusztus 24. Esclin Syndo koncert az A38 tetőteraszon. Ellenben Dalmával, utoljára. Oknyomozásom sokat nem derített ki ennél a ténynél, miszerint a következő alkalommal már nem Dalma áll az Esclin élén. Ez a következő alkalom amúgy valószínűleg november 11. - ... és valószínűleg 'fiú' lesz akkor már az énekes - de ez most mindegy is.

Érti a franc ezt a csajt! De komolyan. Azt gondolom, hogy az Esclin Syndo az utóbbi idők egyik legeredetibb, legérdekesebb és legszínvonalasabb magyar produkciója. Dalma pedig egy kiváló énekesnő, aki valószínűleg nem tud megszelidülni egy zenei produkcióban (sem), ezt így ránézésre kimondanám. Az Esclin Syndo "Sleeping Traveler" című első (utolsó?) lemeze ennek ellenére számos olyan dalt tartalmaz, melyet, ha egy külföldi fesztiválon, egy ismeretlen zenekartól hallanál, akkor tátott szájjal csodálnád, hogy "úúú, vajon kik ezek". Itthon pedig az ismeretlenség homályában, a legkevésbé ismert világszínvonalú produkcióvá satnyultak.

Hogy miért jutottak ide, ők tudják, de ebben - szerintem - több volt. Második lemez mindenképp. Remélem a zenekar sikeresen folytatja majd az új énekessel, részemről megvan a bizalom. A történetet ennek ellenére nagyon sajnálom. De nem őket. Magunkat.

Hát, akkor este, leiható 500 Forintos belépővel az A38 tetőteraszon. Leszünk vagy 120-an.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr292230935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a katona fehérben 2010.08.24. 08:33:12

A képességeiről nekem is nagyon jó a véleményem, de a bejegyzéshez találó választás ez a videó. Kevés modortalanabb dolgot tudok elképzelni színpadon, mint papírról olvasva, végig a közönségnek háttal állva énekelni.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.08.24. 09:01:44

@a katona fehérben: élőben nem zavart annyira, leesett az állam, tetszett a feldolgozás.

aranyláz 2010.08.24. 10:12:09

Én nagyon bírom a csajt, az Esclin is tetszik, a Singas meg talán még jobban. Igaz koncerten még nem láttam őket, errefelé gyengébb a felhozatal :)

Rálf atya 2010.08.24. 12:47:42

Én elősször a Blind Myself Ancient.... albumán hallottam, illetve egy év végi Pecsás bulin fícsöringelt is élőben, na ott döntöttem el, hogy erre a csajra figyelni kell.
Csak az a Seen lemez jönne már.....

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.08.24. 12:58:51

@Rálf atya: Na, igen, a nagy projekthalmozásból a Seen-t kihagytam...

www.myspace.com/seenband

Tulajdonképpen az Esclin felállás...

dolab 2010.08.28. 16:35:29

idegesítő picsa. leszarom a hangját. felperzselt talaj nő lába alatt

vesszenek a nagyhangú szőkék!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása