Zombie Girlfriend-interjú

Zombie Girlfriend-interjú

1. Kérlek, mutasd be a zenekart a B-oldal olvasóinak!

A Zombie Girlfriend abszolút ad-hoc jelleggel született a tavalyi év végén; mivel a másik zenekarommal hónapok óta nem koncerteztünk, volt egy kis időm a kis hülyeségeimmel komolyabban is foglalkozni, úgyhogy felvettem pár számot egy ismerősöm házi stúdiójában. Mivel nekem - és másoknak is - tetszettek, folytattam. Maga a zene tulajdonképpen pofonegyszerű gitárpop, csak úgy szét van effektezve, hogy könnyebb azt mondani, lo-fi (és persze sokkal menőbb ezt mondani).

2. Mi a helyzet albumfronton?

Körülbelül két hét múlva letölthető lesz a The Great Plain, ami eredetileg EP-nek indult, végül minialbum lett belőle. Most az utolsó két számon dolgozunk, utána átnézzük a keverést és kész. Egyébként az összes eddig elkészült dal letölthető a Zombie Girlfriend Soundcloud- és Bandcamp-oldalairól.

3. Mi a TOP5 előadó / zenekar, mely hatással volt rád?

Érdekes, de kevés hasonló zenét hallgatok; az elmúlt két-három évben nagyon felfutottak a Spector-féle girl group-melódiákat zajongással vegyítő csajbandák, közülük a Dum Dum Girls és a Frankie Rose & The Outs kifejezetten tetszik, de a Best Coast bemutatkozása is kellemes volt. Az, hogy ilyen zenét játszom, nem feltétlenül jelenti azt, hogy álló nap ez szól otthon - ráadásul régóta írok is a zenéről, úgyhogy évente kétszázötven-háromszáz új lemezt simán elfogyasztok.

4. A közeljövőben hol láthat titeket a nagyérdemű?

Erről még korai lenne beszélni, a zenekari próbákat csak február végén kezdjük el. Ha egyedül vagy, bizonyos szempontból könnyebb a dolgod, mert stúdiózni sokkal gyorsabb így, viszont egy élő produkcióhoz szükséged van még két-három emberre. Addig nem kezdünk el koncertezni, amíg nem szól mindegy úgy, ahogy elképzeltem. Az biztos, hogy május-június környékén már mindenképpen a színpadon szeretnék állni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr922598607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása