Filmek, amiket ajánlok 2.

Filmek, amiket ajánlok 2.

Úgy tűnik, most a filmek jobban lekötnek, így itt egy újabb csomag, melyeket láttam és nektek is látnotok kell.

Apám nevében (In the name of the father), 1993

Leglegleg...  Önéletrajzi téma egy link faszról, akit faterjával együtt börtönbe csapnak egy londoni bombamerénylet miatt. Ja, ártatlanul. Egyik legjobb sztori, mely az IRA-val kapcsolatos, nagyon parádés az egész, Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite (RIP), egyszóval: standing ovation.

Fekete vidék (Boyz n the Hood), 1991

Eleve a 90-es években hordott ruhák miatt már fontos lenne megnézni, de nem csak ezért ajánlom. Talán a legjobb négeres, bandázós, "ki tudunk-e törni innen, illetve akarunk-e egyáltalán"-típusú film ez, Ice Cube, Cuba Gooding Jr., Laurence Fishburne főszereplésével.

David Gale élete (The Life of David Gale), 2003

Hihetetlen, hogy ezt a Kevin Spacey-filmet is csak most néztem meg... Kisebb a csavar, mint a Közönséges bűnözőkben, de végig feszült sztori egy egyetemi tanárról, aki egész életében küzdött a halálbüntetés ellen, most mégis ő tölti kivégzés előtti utolsó napjait. Miközben a tanár úr csücsül a hűvösön, a Kate Winslet alakította karakter bogózgatja a szálakat. Kurva sok ideje már nincs...

Vizsga (Exam), 2009

Nem tört be a mozikba a Vizsga című film (legalábbis a magyar mozikba nem...), így utólag azt mondom, érdemtelenül. Kicsit Kocka, kicsit Fűrész, 1-2 kiszámítható fordulat, de azt mondom, hogy összességében nagyon jó kis szórakozás. 1 kérdés van, mi a válasz?

Elrabolva (Taken), 2008

A sok figyelős, művészkedős, krimis filmek közé néha be kell szúrni olyen filmet is, mint az Elrabolva. Tanulság: sose rabold el Liam Neeson lányát, bajod lesz. Charles Bronson szintű bosszúállás, hihetetlen body count. Igényes akciófilmnek mondanám. Kell ilyen is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr922796781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2011.04.05. 12:39:18

Ezekből Takent láttam, az feltétlen megérdemli a listán szereplést, mert rohadt jó film.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása