Sensation White fülűeknek

Sensation White fülűeknek

2009.05.26. | Horváth Oszkár

Na megvolt a buli - NEM voltunk. Monumentális emberhömpöly, amely nem tagadom, hatással van rám, életem legjobb ilyen élménye David Morales volt a Szigeten, 2001-ben. Na de egyrészt eltelt pár év, és bár továbbra is rajongok az ütősebb négynegyedes elektronikus zenékért, kicsit megszerzetesültem. Másrészt ahol mindenki FEHÉRBEN van, ott valami olyan felcicomázás előzi meg a bulit, amiben én nem szeretnék se 20, se 20.000 fővel együtt részt venni.

Mondjunk először jókat a jelenségről!

  • Akárhogy picsogok, ha ott vagyok, megőrültem volna az örömtől.
  • Nagyon jófajta kábítószerekhez lehetett volna akár mások izzadságába való belenyalás útján hozzájutni.
  • Eszméletlen komoly a (tavalyi...) díszlet, amit elhoztak, kicsit olyan, mint a tengermélyi varázs bálja, ahol az öreg McFly fater megismerkedett Marty anyukájával 1955-ben, csak jobb. Ha itt alámerülsz, kipróbálhatod, hogy kibírod-e víz alatt 8 órán át, egy levegővel.
  • Nem csak frissen avanzsált sztárok parádéja ez, tavaly itt volt Paul Oakenfold, és Fedde le Grand, utóbbi tavalyi hollandiázásunkat jelentősen feldobta.
  • Axwellt lehet adni, Sebastian Ingrosso és Sander van Doorn (eleve milyen név már ez bazmeg, összes kedvenc színész és konkvisztádor nevét összekeverés) azonban már csak annak isten, aki 2000 után csöppent a hasonló zenék szerelmesei közé.
  • Minél nagyobb a tömeg, annál inkább elveszel benne, és egy ilyen buli olyan, mintha egy emberként folynál ezrekkel, irgalmatlan jó, ezt azért leszögezném, mielőtt belecsapunk.
  • A fensziskedést és státus fölött bulizást nem tudom röhögés nélkül nézni, esetleg a white címke nélkül egy sima sensationt összedobhatnának, néhány komolyabb játékossal.
  • Azt viszont muszáj megjegyeznem, mivel a B-oldal kétharmada évekig elvolna egy hajón az Amstelen egy kis hangstúdiót működtetve, hogy amszterdami gyökerű a rendezvény, és ebből elvakultan azt kell következtetnem, hogy nem hülyeség.
  • 1999-2001 között trance trackeket csináltunk egy magyar DJ-nek, azt kell mondjam, ismerem belülről ezt a zenét, és csak idő híján és hozzám közelebb álló zenék birtokában nem hallgatom. Tuc-tuc óráimat is már csak a deephouse és a techno világában töltöm. De szeretem, értem, és tudom élvezni, és vétek volna leparasztozni a fehérneműbe öltözött vendégsereget a zene miatt. Itt a ruhán kívül semmivel nincsen baj.

Itt egy videó, ami belülről adja a dolog hangulatát, és talán érezni belőle, hogy az idióta dresszkód ellenére van valami nagyon komoly a levegőben:

Na de térjünk át a lényegre, a Magyar Vegyipari Kereskedelmi Kisszövetkezet hipófogyása megugrott május 16. másnapján, hiszen ezrek buliztak fehérben. Lássuk a TOPX okot, ami zavaró vagy éppen előnyös lehet egy white partyn:

  • Bruce Willist nem engedik be, mert az atlétáján piros is van.
  • A mentőorvosok fél órára elvesztik egymást a tömegben.
  • Mágenheim doki viszont egészen közel tud lopózni Julcsihoz, hogy lássa, nem az olaszszótárat keresik, hanem dugnak.
  • Nem látod, ha lekokainoztad a ruhádat. Vagy ha másét.
  • És csak UV-ban látod, ha valamilyen örökítőanyag ment rá. Vagy máséra.
  • A csehfaszúak (értsd: nagyon fehér bőrűek) mehetnek meztelenül is.
  • Mindig van egy masszív paraszt réteg, aki sötét tangát, vagy nemtől függően (függően?) fekete alsónadrágot vesz a fehér alá, lehet mulatni.
  • Mindig van egy masszív riszpekt réteg, aki semmit nem vesz alá, szintén lehet mulatni.
  • Rózsa Gyuri és Torgyán kedvenc öltönyében simán besétál.
  • A teniszcsillagok kisgatyában, kistrikóban ki-besétálhatnak. Boris Becker duplán, mert ő még csehfaszú is.
  • Akármennyire vannak elsőáldozónak öltözve, másnap a partyphoto.hu-n megtalálod az összes kalapácsfejű iskolakerülőt, aki csak ezért vonatozott 14 órát.
  • Ha a Tardablog ajánlása ellenére elfelejtettél széntablettát nyelni, ha átszarod a gatyádat, a kashmir pulcsi derékra kötésével könnyű elkamuflázsolni.
  • Japánoknak jó hír, hogy a white partyra csak a fehér (tehát a jó) nindzsák jöhetnek be. Ha esetleg a fekete nindzsa kihipózva be akarna jönni, attól is elveszik a surikent az inkálosok, meg a 38 darab fényképezőgépet is, amivel a turistabuszról leszállt.
  • A szombat esti John Travolta és az Airplane-ből Ted Pinacsősz akár patában, akár tengerésztemetésre öltözve akkreditálva van a bulira.
  • Whitesnake hátul próbál meg belógni, miután rájönnek, hogy nem a csúszómászónak, hanem a kezeslábasnak kellett volna fehérnek lennie. (Aki viszont Ba-snake pólóban van, bemehet.)
  • Ha lány vagy, és nem tudod, kit szoptál le, kifelémenet felismered az arcod inverzét az ágyékán.
  • Ha viszont iwiw linkre hajtó fiú vagy, másnap ülhetsz az ágyad szélén... "kivel ismerkedtem meg? asszem fehérben volt...".
  • A pékek egyenesen innen mehetnek dolgozni, vagy jöhetnek melóból.
  • Munkaruhás buli másoknak is. A chef egy napig együtt ünnepel a su-cheffel, szakács a kuktával, ápoló a kényszerzubbonyossal, pantomimes az erőművésszel, műtős a sebésszel, konfekcióosztályos kartársnő a középiskolai konyhással.
  • A ku-kluxusok (bár remélem nincsenek hazánkban) megtarthatják éves közgyűlésüket egy sarokban.
  • Akik ballagáson, szavalóvsersenyen, úttörőavatáson vagy érettségin voltak délután, csak a nadrágot kell lecseréljék, és ugyanez igaz azokra, akik csak úgy alávették a tesicuccot.

Tudjátok mit? Megvetjük a fehérruhás sznobériát DE boldogok vagyunk, hogy az elektronikus zene ilyen méretű ünnepének hazánk is egy állomása, és hogy aki ott volt, jól szórakozhatott. Pontosan ugyanezért fogjuk kitombolni a belünket a Balaton Soundon, kicsit jobb fellépőkre, kicsit színesebb ruhák közt, kicsit ugyanebben az extázisban.

 Szakmává alázzuk-e a DJ-zést? | Mizu, vidéki vagy?

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr971141369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmintgéza · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.05.26. 10:44:17

... továbbá ne feledjük a jegesmedvéket valamint a világ összes albinó élőlényét, akik a Jóisten adományaként, genetikailag rendelkeznek a biztonsági szervezeten (by: Gino, az Oláh családból) átvezető dress-codedal
éljenek-éljenek

nemuccaszoc 2009.05.26. 10:54:45

Barmok vagytok, barmok, de sokszor mndtam ezt már a szó POZITÍV értelmében, a lekokainozós nem látós, a legjobb.

Gabor... 2009.05.26. 11:00:01

szerintem ez nagyon gyenge volt, ....

altero 2009.05.26. 11:00:45

Jó lett, Nos többet írjál ide, mert ezek a legjobbak :)
Egyszer majd mesélhetsz a megboldogult, de azért a maga nemében fantasztikus habparty jelenségről. Ha gondolod, segítek :D

ÁSÉS gyerek · http://ases.blog.hu 2009.05.26. 11:01:21

@Gabor...: á, szerintem jó buli volt, nem volt gyenge!

answer 2009.05.26. 11:03:02

a nindzsásnál a falat kapartam. :)

Übermayer 2009.05.26. 11:25:14

@gmintgéza: "jók a pogramok csak 1 kicsit sok itt a köc*ög... és kevés a biztonsági szervezet"

:)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.05.26. 12:18:15

a vegyeszek is whitepartyznak egesz evben...

miss.flash · http://sensation2009.blog.hu/ 2009.05.26. 12:19:54

szerintem is jó volt, persze attól függ, minek tekintjük a bulit. mert ez egy show, nem egy sima party. van, aki annyira vadállat, hogy legóból is megcsinálta az egészet: http://sensation2009.blog.hu/2009/05/13/sajat_sensationt_rendezett_egy_sved_rajongo_legobol
teljesen kész a csávó...

Celtic 2009.05.26. 12:54:27

Hihi, nagyon jo kis iras :)

Lord_Cica (törölt) 2009.05.26. 13:29:38

régi álmom, hogy egyszer bejussak egy white partyra talpig feketében

ladislaus 2009.05.26. 13:30:02

Feldobtad a napomat :)
Kosziiii :)

sanyix 2009.05.26. 13:40:01

juj feküdtem. Úgy kéne csinálni, hogy bevinni valami rikító nem fehér cuccot, majd bejutás után felvenni :D

Rocko- 2009.05.26. 13:44:31

white fülû hmm hmm.
mint ha már írtam volna valahol.
persze lehet véletlen si.

chr(27) 2009.05.26. 14:15:01

lakossági trance volt az nemmás

gitáros 2009.05.26. 14:30:24

Mélységesen utálom a műfajt, a leírás viszont kva jó volt :))

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2009.05.26. 14:42:06

A white partyt lenézem, bár a sok génkezelt csaj miatt talán megérné... Majd Kraftwerken színesben inkább.

Pozst atom.

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2009.05.26. 14:42:50

A white partyt lenézem, bár a sok génkezelt csaj miatt talán megérné... Majd Kraftwerken színesben inkább.

Pozst atom.

2009.05.26. 15:36:09

Zseniális! Nagyon jót szakadtam. :)

Falshang 2009.05.26. 16:41:04

Inkább írjatok még zagarról meg a jó zenékről, ilyen írásra kár még időt is fecsérelni.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.26. 19:55:23

@miss.flash: a legós arccal járnék is, óriási!! Beraktam a gyurcsányos videót a blogodról, mert ilyen jót nem találtam sehol.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása