Elindult a B-oldal.TV

Elindult a B-oldal.TV

2009.11.16. | odeenHD

És mégis mozog a föld.

Próbáltam nem kilométeres közhellyel indítani életem első bejegyzését a B-oldalon, de a francba, nem sikerült. Mozog a föld, és akkor mi van? Semmi. De hogy (remélem) sokak kedvenc zenei blogja a mai naptól kilép a statikus világból és egy kicsit mozgóképpé alakul át, azt pár hónapja még senki sem gondolta volna.

Nosferato, Rálf és Overdrive testvérek derék munkát végeztek: egy év alatt igen komoly szintre hozták fel a B-oldalt, rendre használták a html programozás vívmányait, aminek segítségével becsempésztek némi máshova feltöltött videót. A Youtube embeddekre persze lehet sok jót és rosszat mondani. Jó azért, mert tényleg megmozgatja (mégis) az oldalt, színt visz a dolgokba. Kevésbé jó viszont az a tény, hogy ez egy kicsit a más tollával ékeskedés kategória. Nem különösebben nagy cucc, bárki megcsinálhatja: a tartalom publikus, bárki beillesztheti akármilyen website-ba.

Na de most... november 16. - talán egyszer nem csak azért lesz piros betűs nap, mert megszületett Barbara Payton, azaz Ellie a Dallas-ból, vagy azért mert a Queen New York-i koncertjén félmeztelen lányok biciklizetek be a Madison Square Garden színpadára.

2009-ben ezen a napon indul el a B-oldal.TV, vagyis egy olyan videótartalom-szolgáltatás, amely az első kockától az utolsóig saját készítésű filmekből áll össze. Ha egy ilyen videó a Youtube-on is megjelenik, az biztos, hogy innen, a B-oldalról került át oda.
A B-oldal.TV nem kevesebbet vállalt, mint azt, hogy immár nemcsak írásban, hanem mozgóképben is felületet biztosít kicsiny hazánk tehetséges, ám méltatlanul az underground világban leledző zenekaraiak-előadóinak. Konkrétan és nagyképűen videóklipeket és egyéb koncertfelvételek készítünk, amelyek egy darabig csak itt a blogon és a b-oldal.tv címen lesznek láthatóak.

Ja és csak hogy megemlítsem: szarral nem gurítunk! Nálunk minden saját klip HD-ben készül és kerül fel az oldalra. Bámulatos hol tart már a tudomány! - csak hogy még egy klasszikus, már-már a közhely határait súroló idézettel zárjam a B-oldal.TV bevezető posztját. Az első három videót egyszerre tettük közzé, a Turbo zenekar Gödör-beli fellépése, a Random Trip egyik őszi kedd estéje, és a Pastell Contemporro egyik számát nézhetitek meg HD-ben. Az így készült videókat 1-1 hónapig kizárólag a b-oldal.blog.hu-n, a b-oldal.tv-n és a b-oldal.hu-n lehet beágyazni, máshol nem láthatjátok.

Jó szórakozást! »

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr131527777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Bruder Netzwerk 2009.11.16. 08:49:03

ez teljesen jó ötlet. kicsit nekem túlságosan villogósra vannak vágva a klippek, de ettől eltekintve csak lelkesedni tudok az ötletért. gratulálok, csak így tovább! hajrá bp-i zenei élet, és annak promotálása!

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.11.16. 09:32:56

Nem azért, de mindegy hogy a vimeo-t vagy a youtube-ot használod mindkét helyen megoldható hogy csak 1 site-ra lehessen emmbeddelni az adott videót. Mellesleg a YT most kezdte az 1080p-s HD formátumot.

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 12:44:13

jó kis videók lettek! örülök, hogy végre lesznek élő részletek is, és hogy ha valami számomra ismeretlen dologról van szó akkor egyből bele is tudok hallgatni a dologba. Amúgy a Random Trip lett a legjobb:)

Flankerr 2009.11.16. 13:24:12

wow, igazán kedves születésnapi ajándék nekem tőletek..:)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása