Bobby McFerrin hangszótára

Bobby McFerrin hangszótára

Új lemezzel jelentkezik a legendás Bobby McFerrin! Hirtelen az jutott eszembe, vajon született már róla olyan cikk, melyben nem volt leírva, hogy "Don't worry, be happy"? (Amúgy az egyik legszánalmasabb élmény ezt a dalt karaokén hallani, főleg a fütyülős és a húúúhúúús rész tud odavágni.) Na, már az elején elkalandoztam. Szóval!

A  “VOCAbuLarieS” című lemez a szabad emberi hangot helyezi a középpontba – amint erre a címben rejlő szójáték is utal. A felvétel különböző műfajokat képviselő válogatott énekesi csapattal - azért is felsorolom: latin, olasz, szanszkrit, zulu, spanyol, orosz, héber, portugál, mandarin-kínai, japán, francia, arab, német, angol és gael nyelvű szövegtöredékek felhasználásával - készült.

Bréking még, hogy Bobby McFerrin augusztus 21-én Debrecenben, 22-én pedig Budapesten lép fel az új lemez anyagára épülő műsorral, a terv szerint magyar művészek közreműködésével. Nem lehet nem szeretni a csávót.

Végül, de nem utolsó sorban, engedjétek meg, hogy beszúrjam az egyik legjobb közönség-énekeltetés videó EVÖR-t, melyet nyilván Bobby jegyez. Egy nap lehet kaptok ebből a témából egy TOP5-öt...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr781784503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbking 2010.02.25. 10:52:19

Karaoken nekem is megvolt :)

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.02.25. 16:46:59

A Don't worry, be happy az első videóklipek között volt, amit életemben láttam még a '80as években :))!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.25. 16:55:11

@Viola1984: :) Tetszik a blogod, kérdeznék valamit, dobj lécci egy mélt az overdrive@b-oldal.hu -ra!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása