Underground rap vérfrissítés Dunaújvárosból

Underground rap vérfrissítés Dunaújvárosból

2010.09.30. | Horváth Oszkár

Foglalkoztunk januárban egy TOP10 underground magyar rapszám EVÖR cikk keretében a műfajjal, lássuk be, nem ezen a szakirányon végeztünk, és van, aki online összetartsa ezt a közösséget (hiphop.hu, Saláta), és a hüvelykujját a műfaj vénáján tartsa, de ha valaki kikacsint ebből a szűk körből, akkor nagyon szívesen fordulunk felé, ilyen a Hősök, akár a FankaDeli vagy Szabó Balázs, DJ Bootsie rendszeresen, JoeKer, Bobafett, akik megfordultak már többször a B-oldalon, és ha be tudunk számolni új magyar hiphop klipről, ami onnan jön, ahonnan kell, és oda tart, ahová szeretnénk, akkor megtesszük.

Amire mindenképpen gyógyulunk: az önhatalmúlag "intelligens hiphop"-nak keresztelt műfaj, ahol igazán játszanak a szavakkal, és költészet jön át - nem az, mint a 90-es évek közepén, hanem amibe magam részéről 2000 után csöppentem, amikor igazán azt éreztem, hogy a magyar nyelv végre megszerezte magának a rapet, úgy, hogy nem izzad, hanem táncol.

Nos nekem abszolút ezen a vonalon szerepel a dunaújvárosi ELEVEN formáció, azaz 10+1, de elég, ha négyig tudtok számolni: Atehs, Joe, Paths és Yashyma, a négy MC egymást kiegészítve, szépen egymásra licitálva tálalják, hogy mit lehet a szavakból kihozni. Számomra ez olyan, amit első hallásra tudtam értékelni, és jó, hogy low budget megoldással most már látni is lehet hozzá valamit. A szám címe Szakadatlan, és egy klikkel megoszthatod a Facebookon, ha szerinted is rendben van:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr822333617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása