Rock Aid Armenia - Smoke on the water

Rock Aid Armenia - Smoke on the water

1989-ban pár öregedő élő legenda összeállt, hogy jótékonysági célból felvegye a Smoke on the water című klasszikus Deep Purple nótát, ezzel is segítve az 1988-as örmény földrengéss áldozatait.

Nem igazán tudom, hogy az eredmény (mely a lenti videón is látható) 1989-ben mekkorát ütött, de most újfent elérhető és DVD melléklettel együtt megrendelhető. Már a borító odacsap, hiszen a képen David Gilmour egy levágott végű gitárral, míg Brian May kis sortban szólózgat... Ha ez még nem lenne elég, akkor a teljesség igénye nélkül felsorolom az álomzenekar további tagjait is: Ian Gillan, Tony Iommi, Bruce Dickinson, Ritchie Blackmore, Roger Taylor...

A kiadvány hivatalos honlapja, melyen számtalan fotó és érdekesség található: http://www.rockaidarmenia.com

Tartalom:

Disc: 1

1. Smoke on the Water (2010 Wermut & Dee Remix)
2. Smoke on the Water (1989 Original Mix)
3. Smoke on the Water (1990 Radio Mix)
4. Smoke on the Water (1989 Ian Gillan vocal session from `Smoke on the Water' TV documentary)

Disc: 2

1. The Making Of Smoke On The Water (Documentary) - 42 min
2. Videoclip - 6 min
3. Where the money`s going: Rock Aid Armenia`s visit to the Octet Music School - 2min

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr902588593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2011.01.17. 13:37:12

Volt ott egy album is anno, nem csak a SOTW! Egy válogatás album, a résztvevő művészek/zenekarok rock slágereiből.

TomAce 2011.01.18. 12:47:21

Erről most az jutott eszembe, hogy rengeteg külföldi hangszerboltban ki van függesztve egy lista azokról a dalokról, amit gitárvásárlás közben tilos játszani. A Smoke on the water legtöbbször az első helyen áll ezen a listán:)
Amúgy alapnóta meg minden, rock on!

Hamster · http://hamster.blog.hu/ 2011.01.20. 21:40:02

Ezt a feldolgozást sose értettem... Ott vannak a világ legjobb rockzenészei (meg még Bryan Adams), és mégis idegesítő hangzavar lett csak belőle. Két dolog tetszik benne: a dob és Dickinson részei. A gitárosok viszont mintha elfelejtettek volna játszani - pedig a "top 5 kedvenc gitárosom ever" nagy része ott van! Gilmour, May, Blackmore, Iommi, ők valami mást hallgattak szólózás közben, vagy hogy jött ez össze? Tudom, süket vagyok, menjek a fenébe, de akkor is mindig előjön belőlem a csalódottság, amikor ezt hallom :)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.01.21. 08:20:16

@Hamster: Mondasz egyébként valamit. Nekem olyan, mintha mindenki felvette volna a szólót, amit rákevertek a riffre, mindenki elférjen. A dob tényleg kurvajó, Roger Taylor valahogy teljesen másképp dobol mint a Queenben, pedig láttam párszor hogy dobol. Itt valahogy jobban odabasz :)

Amúgy szerintem Brian és Gilmour eleve nem az a riffelős, hanem ők prüntyögősek ehhez a nótához.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása