Filmek, amiket ajánlok 3.

Filmek, amiket ajánlok 3.

Ha nem is önök kérték, de folytatom azon filmek mustráját, melyet ajánlok nektek (nyugi, láttam szar filmeket is közben)!

Ez itt Anglia (This is England), 2006

Falklandi háború, Margaret Thatcher, unalmas angol kisváros és a kis Shaun, aki apja halála után a skinhead fiatalok bűvkörébe kerül. A bőrfejűek bandája befogadja, eközben a banda régi vezére visszatér és eszméit egyre inkább ráerőlteti a fiatalokra. Hihetetlen jó zenék és képek, nagyon nagy hatással volt rám ez a film...

A hitetlen (The Believer), 2001

Mit tudhat egy olyan film, mely egy elvakult rasszista skinhead srácról szól, aki amúgy zsidó származású? Utóbbit persze senki nem tudja, a fiú pedig mindkét véglet felé kileng... Nem mondom, hogy nem láttam jobb filmet, de - az érdekes címfordítás ellenére - mindenképpen ajánlom. A filmet amúgy Daniel Burros (Amerikai Náci Párt egyik vezére) igaz története ihlette.

Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream), 2000

Nyilván alapfilm, de csak azért is ráerősítek, kötelező, kötelező, KÖTELEZŐ! Darren Aronofsky filmjét a Fekete Hattyú előtt néztem újra és mindenképp érdekes élmény volt 10 év távlatából... TOP1 drogos film EVÖR?

A szabadság útjai (Revolutionary Road), 2008

Kate Winslet és Leo lehet a jégtáblán találkoztak utoljára, de ebben a filmben teljesen más kapcsolatot mutatnak be. Nem az az elsőrandis film, fogalmazzunk így... kapcsolati dráma a lilaakác közben, megdöbbentő módra.

Nagy Hal (Big Fish), 2003

Na, ez pedig a fiú-Amélie film! Tim Burton nagyszerű meséje, mely viszont mehet első randira. :) Lesz elérzékenyülés, garantálom!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr402814284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2011.04.13. 09:19:51

"Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream), 2000"

Hadd gonoszkodjak:
Nem tudom felfogni, mitől olyan nagy szám. Top 1 megkésett klisés drogos tanmese evör. Amikor a regény megjelent, ez még nagyon új téma volt, de 2000-ben, könyörgök? Na jó, sokakat padlóra küldött, de engem nem. Ez van.

Leadfoot 2011.04.13. 09:53:08

@rettentó: +1. Én leginkább csak Clint Mansell zenéjét szeretem benne.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.04.13. 11:42:21

Szigorúan vagytok. Megkésett vagy sem, üt. :)

Persze nem gonoszkodásnak veszem, vélemény :)

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2011.04.13. 12:10:16

Ja, a Nincs bocsánat is megkésett, a vadnyugaton már nincsenek is cowboy-ok ;) (és klisék is vannak benne - ettől még jó film)

Ha már This is England: Amerikai história X gondolom megvolt.

rettentó 2011.04.13. 12:15:23

Nem mondom, hogy rossz, csak az ájuldozó reakciókat túlzónak tartom.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása