Interjú: SoNar

Interjú: SoNar

B-oldal: Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak!

SoNaR: A SoNaR zenekar 2004 óta létezik. Filmzeneszerű, “instrumentális progresszív pop“ muzsikájuk masszív, lüktető. Egyszerre lazulós és feszült. Instrumentális hangfolyam, melyben egyaránt fontos szereplők a digitális zajok, a hangszerek határait feszegető örök kísérletezőkedv, a vizualitás élménye, és a mindezeket katarzisként feloldó pop. Zenénk több stílusból táplálkozik. Hatással volt rájuk mind a kísérleti elektronika, mind a dallamos space rock, de a hiphop és a dub is egyaránt formálta zenéjüket. Célunk a folyamatos keresés és absztrakt megoldások, ingázás a downtempo és a feszült karcos rockzene között, zenénket erőteljes lüktetés, feszes ritmusok, szállós gitártémák, szépen megkomponált zörejek jellemzik. Sajátos, kompromisszumok nélküli  zenénket egy egész estés audovizuális koncertélmény teszi felejthetetlenné.A kísérletezőkedv a zenekar arculatában, kreatív ötleteiben is megjelenik. Az elsők között adtunk Magyarországon élő online koncertet saját stúdiónkból, ennek köszönhetően a zenekar élő fellépése a világ távolabbi pontjaira is eljuthatott.

Zenénket gerilla módszerrel is terjesztjük, a nemzetközi vásárlásmentes napon például nagyáruházak polcaira csempésztük be lemezeinket, az akciót még meg is örökítettük. :))

B-oldal: Mi a helyzet albumfronton?

SoNaR: Pár hete jelent meg 2. nagylemezünk 'On Air' címmel, mely a DDK gondozásában jelentettük meg, lemezbemutatónkat pedig 3D vetítéssel az ODEON moziban tartottuk meg. Első nagylemezünk a 'Celluloid' nevet viseli, előtte egy 4 számos EP és egy 4 számos demo jelent még meg a zenekartól szerzői kiadásban. A lemez egyik legszürreálisabb száma ihlette Badits Ákost, aki a dalra szuggesztív, ám széles körben vitatott animációs videót készített.

B-oldal: Mi a TOP5 előadó / zenekar, mely hatással volt rátok?

SoNaR: A zenekar tagjai egymástól különböző zenei környezetből érkeztek, más és más zenék hatottak ránk. Persze van metszéspont, mely nem is zenekarokban, hanem gesztusokban, zenei ötletekben, hangulatokban valósul meg. Azért megpróbálkozunk pár névvel, íme: dEUS, Radiohead, Flying Lotus, PVO, Battles.

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség?

SoNaR: Szívügyünk a saját szervezésű Börzsönystock fesztivál augusztusban, amin játszik többek közt a Sonar is. Ezen kívül két lekötött bulink van, egyik történetesen pont ma: július 19-én A38 tetőteraszán, július 27-én pedig a Cökxponban.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr624664857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.19. 11:18:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása