Találkozás Stinggel, avagy az összerágcsált filctoll

Találkozás Stinggel, avagy az összerágcsált filctoll

Mikor már azt hittétek, hogy a rajongói klubokat bemutató cikksorozatunkat befejeztük, ráteszünk még egy lapáttal és így egy újabb fanatikus társasággal ismerkedhettek meg.

A Sting rajongói klub vezetőivel, pontosabban a két alapító taggal, Máté Attilával (Attis) és Nagy Gergellyel (Greg) beszélgettünk.

1. B-oldal: Mikor alakult a klub, mi a története? Hányan vagytok jelenleg?
Attis: A Magyar Sting Lista és Fan Club (MSL) 1999. szeptember 1-én alakult. Ekkor indult el ugyanis internetes levelezőlista formájában Sting és Police rajongók számára. Néhány hónap elteltével kezdtük el klubnak is nevezni, ahogy egyre jobban elkezdett gyarapodni a tagságunk. Jelenleg a levelezőlista kb. 100 főből áll és éppen a megújításán gondolkodunk.
Greg: Attis előtte már 1999. július 16-án sikeresen elindította a …Brand New Site (BNS) nevű magyar nyelvű, azóta is egyedülálló Sting rajongói oldalt, mely azóta már a Sting.hu-n olvasható.

2. B-oldal: Van tagdíj a klubban? Milyen gyakran van klubnap?
Attis: Nincs tagdíj és főként a kezdeti időkben szerveztünk klubnapokat, később akkor jöttünk össze, amikor Sting vagy zenészei Budapesten vagy a környéken koncerteztek (például Bécsben, Pozsonyban vagy Brnoban), de találkoztunk már exkluzív Sting-videóvetítésen is. Mostanában az internetnek hála főleg online megmozdulásokat szervezünk.

3. B-oldal: Mi volt a klubtagok legnagyobb élménye eddig?
Greg: Kétszer is volt alkalmunk személyesen találkozni Stinggel Budapesten. Először egy belvárosi szálloda előtt 2000 júniusában, másodszor pedig a színfalak mögött a nagyszabású Kapcsolat-koncertet megelőzően 2004 júniusában. Mindkét alkalommal sikerült röviden beszélgetnünk vele, illetve egy-egy ajándékot is átnyújtanunk neki. Mindkét ún. „fanbook” általunk netes kampányok során, a világ minden tájáról összegyűjtött több száz személyes rajongói üzenetet és fényképet tartalmazott. Nagyon értékelte a meglepetéseket, tetszett neki a figyelmességünk, sőt egyszer még utólag üzent is nekünk az USA-ból egy rajongón keresztül...
Attis: A 2004-es koncert alkalmából az akkori Metro újság különszáma több oldalt szentelt a magyar Sting rajongói klubnak, és a Send Your Love To Sting! nevű kampányunk több más zenei- és napilapba is bekerült. Ekkor készítettünk exkluzív interjút Sting legrégebbi zenésztársával, a gitáros Dominic Millerrel is. 2006 júniusában pedig egy este lefogása alatt három koncerten vettünk részt: a Sportarénában először az előzenekar Fiction Plane játszott (ahol a frontember Joe Sumner, Sting legnagyobb fia), utána következett Sting és együttesének fergeteges bulija, majd később, egy másik helyszínen Dominic Miller és Mike Lindup adott elő egy kis örömzenélést. És legutóbb például tiszteletjegyeket kaptunk a Cotton Club Singers Sting-estjének bemutatójára.

4. B-oldal: Milyen programok várják az érdeklődőket?
Attis: A klubnapokon újságcikkek, relikviák cserélgetése folyt és persze élmények megbeszélése. Néhány klubtalálkozón speciális, saját készítésű hírlevelet adtunk ki tagjainknak.

5. B-oldal: Milyen speciális relikviátok van, melyet a klub őriz?
Attis: Számos Sting aláírás könyvekben, lemezeken, posztereken…
Greg: Sőt, van egy Sting által dedikálás közben összerágcsált filctollunk is!

6. B-oldal: Idén mi lesz a legnagyobb durranás a klub háza táján?
Attis: Tíz évesek leszünk, megújulunk, új tagokat szervezünk, hiszen megjelenik Sting új stúdióalbuma!
Greg: Ez utóbbi azért is nagy dolog, mert Sting poplemezzel 2003-ban jelentkezett utoljára (azóta ugyan volt egy középkori lant albuma, de főleg a Police újraegyesülésével volt elfoglalva). 2010-ben talán új világkörüli turnéra is számíthatunk tőle!

7. B-oldal: Ki a legnagyobb, legelvetemültebb rajongó?
Attis: Sok van, de Greg már több alkalommal találkozott Stinggel és zenészeivel, interjút is készített némelyikükkel, sőt lefordította az összes Sting dalszöveget magyarra!
Greg: Számomra egyértelműen Attis az, aki hihetetlen kitartással és lelkesedéssel dolgozik a Sting.hu-n már majdnem egy évtizede. Nemcsak nagyon igényes, de naprakész és állandó megújulásra is képes az oldal!

8. B-oldal: Szerintetek mi a TOP5 Sting szám EVÖR?
Attis & Greg:
1. I Was Brought To My Senses
2. Desert Rose
3. Englishman In New York
4. If I Ever Lose My Faith In You
5. Fields Of Gold

9. B-oldal: Hol vagytok elérhetőek? Mi a honlapotok címe?
Attis: A „Sting.hu …Brand New Site” oldalán vagyunk elérhetőek: www.sting.hu
Greg: A levlistánkra a hunsting-subscribe@yahoogroups.com címre írott levéllel lehet feliratkozni, illetve talán érdemes más projektjeinket is meglátogatni a következő címeken: attis.blog.hu és gregjazz.blog.hu.


Sting - I Was Brought To My Senses (Live)

 

A rajongói klubokat bemutató sorozatban megjelent cikkek:

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr871059109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.04.12. 16:19:31

Nem vagyok egy rajongó fajta, de éppen Sting az, akit még nemrajongói távolságból is felemelnék. Azon kevés előadók közé sorolom, akik képesek olyan albumot készíteni, amin csak jó szám van. Nyilván a kedvenc előadója mindenkinek csak ilyen lemezt készít :)) De ha kicsit őszintén belegondoltok, azért ez nagy bravúr, nem megy olyan könnyen.

8 Sting albumom van, én ebből a Nothing Like the Sunnal és a Mercury fallinggal elvolnék életem végéig. Azért mondom, hogy nem vagyok rajongó, mert 30 olyan előadó van, akitől ennél több kiadványom van, és vannak olyan igazi kedvenceim, akiktől csak 1 lemezt hallgatok orrba-szájba, mégis jobban szeretem.

Annyira inspiráló Sting zenéje, hogy nincs az a nála fiatalabb zenész, aki ne sorolná fel a rá ható zenészek nevei közt, vagy ne volna a kedvencei közt legalább valaki, aki felsorolta :)) Mondhatnám, két lépésből mindenki felnéz Stingre, mint ahogy két lépésből minden színész összekapcsolható Kevin Baconnel, vagy bárkivel (lásd iWiw).

Asszem nekem a Be still my beating heart a kedvencem, illetve Police ügyben a Roxanne-től toporzékolni tudnék, ha nem hinném azt, hogy maradt némi méltóságom, annyira kurva jó a dob+basszus alapja.

2009.04.13. 22:22:34

@nosferato: Igen, Roxanne-t legtöbben kiváltképpen borzalmas alkotásnak tartják. Már-már betegnek érzem magam, amiért szeretem. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.04.14. 10:00:08

Az első The Police lemez úgy zseniális, ahogy van

Viszont a második, az Outlandos d'Amour minden idők egyik legjobb pop-rock-izé lemeze.
pont.
Hibátlan lemez.

Ugyanez elmondható egyénként a Nothing like the sun-ról is

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.04.14. 16:40:51

óóó fiúk ti biztosan nem hallgattok duran durant,(és szerintem nektek ők viccesek is egy kicsit) de ezt a rajongó klubbot nem mutatjátok be? jó sokan vannak, meg riportoltak simonékkal londonban, meg ilyenek.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.04.14. 22:52:26

@Bettie Page: nem vagyok elkötelezett, a James Bond TOP5 cikkben is hozzá kellett tegyem, hogy nálam csak TOP10 esélyes. Egyszerűen nem ismerem eléggé. Az Ordinary Worldöt néha szoktam üvöltetni, a Wild Boyst csak ha a rádióban megy. Ha az igazi 80-as évek hangot kéne prezentálni, a 15 legjellemzőbb zenekar közé bedobnám...

Overdrive a fanclub-interjú felelős, talán ha a Duran Duran és Roger Taylor kapcsolatát firtatjuk, illetve a Band Aid szereplésüket, akkor egyből rákap a témára :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása