A nulladik nap echojának echoja

A nulladik nap echojának echoja

2009.08.13. | Horváth Oszkár

Elvtársak-sak-sak-sak-sak! Overdrive kolléga ma megírta, hogy nem volt meghalva a 0. naptól, és egyet is értek vele, de mivel van, amit élményként kiemelnék, ezt inkább posztban teszem, mint kommentben. Ezzel is fitogtatva, hogy nekem osztottak lapot ebben a kiváló blogban, hörr...

Bár a rasszizmust nem az Emilióval fellépő Balázs Fecó fogja gyökeresen visszavetni, az egésznek olyan mellékíze volt, mint amikor azt mondja a szabvány hülye, hogy "ismerek rendes ...-kat/-ket is, DE...". Annyi értelme volt az egész "tematizálásnak", hogy nagyjából azok jöttek el, akik tudnak úgy viselkedni, hogy egy napra elhiszem, hogy nincs bennük előítélet. Megváltoztatni olyan zene tud, amit kizárólag feketék, vagy indiaiak játszanak, aminek az az üzenete, hogy nesze itt van valami, most legalább látsz valamit abból a világból, amitől annyira félsz a tudatlanságod miatt. Tetszik? Akkor jó.

Utóbbit a világzenei nagyszínpadon és a Budapest Jazz Club színpadokon sikerült megtalálni. Vagy az van, hogy így kellene kinéznie egy ZARE koncertnek, mint amit ezeken láttam, vagy hívhatnák Magyar Dal Napjának ami a nagyszínpadon folyik. A világzenein a Miles From India formációban hagyományos indiai hangszerekkel plusz két dobon, billentyűn, szaxofonon és persze trombitán adták elő Miles számait, bár a végén kicsit elborultak. Előtte sem volt rossz a helyzet, délután egyszerre volt színpadon Borlai Gergő, Babos Gyula, László Attila, Latmann Béla, Fekete Kovács Kornél, Borbély Mihály, Dresch Mihály, Csepreghy Gyula, Zsoldos Béla, Zsoldos Dániel, Horváth Kornél, Nagy János, és még mások is, csak győzném fejben tartani. Éjfél körül pedig 1 színpaddal arrébb Szakcsi Lakatos Béla, Balázs Elemér és Lakatos Pecek Krisztián kellemes ellazulós zenét nyomtak, esküszöm, ki is pihentem magam, mielőtt fröccsről pálinkára váltottunk.

Visszatérve a nagyszínpadra, tavaly csak Ákosra voltunk kiborulva, hogy miért kell olyan számot játszani, ami kurvára nem akkora sláger, ami a saját TOP3-ba vagy TOP5-be beleférne. Na ő nem is jött idén, idén másoknak sikerült ezt elmodoroskodniuk.

Aki viszont GECI jó volt: Deák Bill. Nem hibázott az öreg, volt minden, a Zöld csillag végén ismét volt egy fél telefonkönyvnyi lista, Radics Béla, Cserháti, Zavadszky, Orszáczky, (Westbam, Marusha, Lenny D., Sven Väth, stb.). A dobkeverésre azt hittem, beraktak egy Metallica lemezt, nagyon patentül szólt, gitár óriási, billentyű óriási, Deák Bill óriási, nem hejehujázott annyit, mint egy saját koncerten, nem is beszélt annyit, feljött, tarolt, majd lement, átadva a helyét a következő fellépőnek. Csillagos ötös volt.

Mivel a jegy 5.750 volt, tavaly meg ha jól emlékszem, még a Sziget fizetett azért, hogy bemenjünk a 0. napra, elmaradt a tömeg, és emiatt az együtt megőrülés a szélén. Tavaly eleve nem volt széle a közönségnek. Idén úgy tűnt, hogy "végre korán kiértünk, és nincs az a tömeg", de aztán később se volt :) Legjobban megint az szórakoztatott, hogy teljesen más számokat énekeltünk rá az alapokra, ökörködtünk, gyakoroltuk az angolt, valamint növeltük a cseppfertőzéssel terjedő H1N1 terjedésének kockázatát. Legközelebb csütörtökön megyek ki, megnézem, mi változott, tudnak-e már a franciák magyarul, meg ilyenek.

Közben ajánlom a Modoros blog Idén már nem megyünk ki című írását, Tibi nagyon sok kommentet megspórol, ahogy leírja az "na és ezért nem megyek a szigetre" és a "de kell egy hét együttlét" típusuk képzeletbeli párbeszédjét.

A nulladik nap echoja | Magyar Dal Napja

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr291305979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.13. 12:24:06

Kösz Noszi, édes pofa vagy. És bevallom, tényleg szomorkodom egy kicsit, hogy nem mentem/megyek ki idén. Mondom persze, hogy szar meg drága meg húgyszag van, de akkor is.

Gondolom, Bill megemlítette még az öreg Tunyogit, Bencsik Samut is. Ő nyomja a legjobb koncerteket, fürödve saját maga bálványozásában. És joggal, pedig borzasztóan hamis. Na ki a király? BILL a Király.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.13. 14:11:02

"nagyjából azok jöttek el, akik tudnak úgy viselkedni, hogy egy napra elhiszem, hogy nincs bennük előítélet"

Ezekért a mondatokért érdemes blogot olvasni:) Nagyon durván benne van minden. 13 évig laktam a 7. kerület olyan részén, ahol többen voltak az arabok, a feketék és a cigányok, mint "mi" (ez milyen már?). És még az "úgy teszünk, hogy..." dolog sem működött azon a helyen. Vagy tényleg nem voltak előítéleteid, és akkor nyugodtan élte mindenki a saját életét, vagy nem, de azt a helyzetet nehezebb volt "ép bőrrel megúszni". Engem - érdekes módon - soha nem bántottak, viszont rájöttem, hogy nem biztos, hogy az a jó fej, aki koponyaméret alapján válogatja meg a barátait.

tommygun 2009.08.13. 14:52:02

Én arra a koncertre mennék el, ahol arab zenészek lépnek fel a nem-muszlimok diszktiminációja, a nők körülmetélése, a becsületgyilkosságok, a terrorizmus és a vallási fanatizmus ellen.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.08.13. 15:08:04

A legszebb Nagy Feró, akkor a Magyar Sziget vendége is volt :))

gitáros 2009.08.13. 15:09:15

@tommygun: ja, meg Free Tibet, mi?.

Idézet Rejtőtől (Piszkos Fred közbelép):

"A tömeg szíve megmozdult! Valaki sínylődik a távoli óceánon! A szomszéd lakásban megőszül egy zongorahangoló, és senki sem törődik vele. Viszont az eltűnt kutatót a csendes-óceáni szigeten mindenki szívből sajnálja, mindenkit dühbe hoz a felelős tényezők hanyagsága és a polgárok zöme úgy érzi, hogy rokona lett az elveszett kitűnő tudósnak.
(...)
És ez a fő. Értik?
A szomszéd zongorahangolónak küldhetnek tíz dollárt, tehát megtalálja a módját, hogy diszkreditálja az ilyen tolakodó nyomort! (...) Mennél távolabb fekszik térben a szánalom célja, annál gyorsabban és kényelmesebben eljut hozzá megértő embertársainak szíve!"

Nem tudom, érted-e?

szeme közé, laposan! 2009.08.13. 15:30:20

Köszi a Scooter-es poént...:)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.08.13. 15:47:34

@Interstellar Overdrive: És ezzel mi a gond? A Magyar Sziget nem rasszista rendezvény. Még ha egyesek úgy is próbálják beállítani, hogy minden, ami a magyar kultúrához, hagyományainkhoz, gyökereinkhez kötődik, az náci.

Amúgy meg a mínuszegyedik napi 'csapda gecijó volt, nem értem miért pont ez az n+egyedik rasszizmus elleni baromság kellett nektek :)

tanár úr 2009.08.13. 15:47:41

Azér nagyon utálatos volt a nyomulós Novák Péter, Geszti Péter, ..szóval a " madarak" azért elég sokan voltak...Bródy, stb...r,,...szóval túl sokan vannak ebbe a "szakmában"...lehet hogy ezért utálják a kampós orrú" madarakat"?????

daBEERDRiNKeR 2009.08.13. 16:23:48

Elég csak a múltévi "Magyar" Dal Napja beszámolót elolvasni, és kiderül az igazság :D

hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12582

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.15. 11:05:50

A két utolsó kommentért külön riszpekt, legalább nem kell magyarázkodni, ha a rasszizmus szóba kerül, csak mutatni az élő példát.

Linkelt cikk is zseniális: aki Presszert az életműve után senkinek titulálja, az minimum a zenetörténet doktora. A tömény zsidózás már csak a summa cum laude a doktori címhez.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása