Hét dala: Dire Straits - Private Investigation

Hét dala: Dire Straits - Private Investigation

Hét dala: Dire Straits - Private Investigation

Album: Love over gold (1982)

Miért pont ez? Ez az egyik kedvenc Dire Straits számom a múltból, kíváló szöveggel és az egyik legjobb instrumentális befejezéssel, melyet egy dal kaphatott. Mark Knopfler új albumával kapcsolatban már egyszer megszakítottuk adásunkat, ugyanakkor még azt nem tudhattuk akkor, hogy 2010. július 4-én a leghíresebb fejpántos magyar ismét hazánkba látogat.

Találós kérdés: melyik magyar dal hasonlít kísértetiesen a Private Investigationre? Na?! A szövege e nótának is parádés, és az énekesnek kb. annyi szüksége van a fejpántra, mint manapság Knopfler úrnak. (MEGOLDÁS)

Hét dala: Genesis - Jesus he knows me | Green Day - Time of your life

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr371466484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.22. 08:31:59

Hatalmas, és amúgy UK No. 1. Mit nem adnék egy koncertért az eredeti felállásban....

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.22. 09:37:20

@Modor Tibi: aszondja a wiki:

"Although it was not released as a single in the US, it reached #2 in the UK, and is one of their biggest chart successes in the United Kingdom."

Amúgy Guy Fletcher (billentyű) a szólózenekarában is nyomja, ő jön Pestre jövőre. Én nem hagyom ki (remélem).

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.10.22. 10:57:42

Arról is megérné egy cikk, h miért szokták a Dire Straits-et az unalmas 80-as évek-zenék netovábbjának tartani. EZ HÜLYESÉG. A Dire Straits kib jó, az az első lemez, az a dinamika, amit a tiszta gitárokkal csinálnak, meg az a dalszerzés, ó! Hallgatok én Birthday Party-t is (csak h ne mondhassa senki, h ja, puhapöcsűeknek jó a Dire Straits is), de a Dire Straits akkor is jó.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.22. 11:51:25

@Lamorak: Szerintem DS túl jó és a legtöbb zeneszerető barátom már túlhallgatta. Innen egyenes út vezet ahhoz h már nem hallgatja. Mellesleg én is túlhallgattam, de most mikor megint elővettem, hát... erős. Knopfler szóló lemezei nekem picit unalmasak, egyformák.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.10.22. 12:28:14

@Interstellar Overdrive: Knopfler szólót sosem hallgattam, de nem igazán tudom, mi is a 'túlhallgatás' (olyan, mint mikor túltörölgeted a napszemüveget, és lejön róla az a tükrös réteg?). Ez egy jó zene, régen sokat hallgattam, aztán nem, de soha nem gondoltam, h nem jó zene.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.22. 13:10:29

@Lamorak: túlhallgatás = egy időben állandóan hallgatás, melytől már egy idő után úgy érzed, hogy nehogymá csak ezt hallgassam és eltávolodsz. ettől függetlenül tudod h jó és néha 1-1 dologra persze visszatérsz.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása