TOP5 Live Aid előadás EVÖR

TOP5 Live Aid előadás EVÖR

1985. július 13-án tartották minden idők legmonumentálisabb segélykoncertjét, a Live Aid-et. A koncert eredeti célja az etiópiai-afrikai éhezők megsegítése volt. 24 éve történt. Gondoljunk csak bele, azóta hány segélykoncert lépett ezen esemény nyomdokába. A politika csak nyammog, a sztárok mindannyiszor összefognak, talán még 1-1 charity dal is megszületik, majd megérkeznek magángépeikkel, a rivaldafény sem annyira szúr, Bono mond valami okosat rózsaszín szemüvegében, páran pedig importálnak 1-2 malawi árvát európai rezidenciájukra, ha már ott voltak. Aztán jöhet a következő, melyen talán még egy szuperbanda reunionja, vagy utolsó fellépése is felfér a plakátokra. A Live Aid ettől függetlenül történelmi esemény, semmilyen segélykoncert nem léphet a nyomába. Megismételhetetlen. 

Az évforduló okán (bár pár napot csúsztam írásommal) leemeltem a polcról a 4 DVD-s csomagot, mely a monstre buli pillanatait örökíti meg. Hihetetlen ruhák, hihetetlen hajak, legendás fellépők (The Who, Eric Clapton, Queen, Tina Turner, Dire Straits, nem sorolom tovább), a 80-as évek krémje (pl. Spandau Ballet, Duran Duran) és persze a tömött régi Wembley és a még tömöttebb philadelphiai John F. Kennedy stadion. (Amúgy Live Aid rendezvények számos más helyen is zajlottak ebben az időpontban, pl. Melbourne-ben, vagy éppen Kölnben.)

Phil Collins mindkét helyszínen fellépett (londoni fellépése és bakija után átrepült dobolni Eric Clapton és a Led Zeppelin mögé Philadelphiába), a Queen minden idők legjobb fellépését produkálta, George Michaelről még azt hittük, hogy a nőket szereti, Mick Jagger elszakította Tina Turner ruháját, Ozzy kövéren, Madonna nagyon prolin nézett ki, Chevy Chase konferálta fel a Black Sabbath-ot, David Gilmour megbújt Brian Ferry mögött, a Beach Boys pedig elővehette a szörfös ingeket...mivel még nem írtam le a szervező, Bob Geldof nevét, ezért leírom: Bob Geldof.

A további felsorolás helyett, álljon itt a TOP5 Live Aid előadás EVÖR:

1. Queen - Bohemian Rhapsody / Radio ga ga
2. Phil Collins - In the air tonight
3. Eric Clapton - Layla
4. Dire Straits - Sultans of swing
5. The Who - Love Reign O'er Me

[Live Aid teljes setlist]

Black Sabbath - Paranoid (Live Aid)

Fesztiváldepresszió Mobyval | Magyar Dal Napja

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr551231027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.07.16. 20:04:28

Az utolsóhelyezett hiányzik. A Részeg [belőtt] Triász, Bob Dylan, Ke[eee]ef Richards és Ron Wood fehér ruhában. Bob Dylannek nem jutottak eszébe a BW akkordjai. Akkor véget ért valami.

r.tonyo3 2009.07.23. 13:35:19

bob geldof nevét azért pontosan le lehetett volna irni, ha már Bob Geldof

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.23. 17:38:51

@r.tonyo3: Szürke Gandalf. Ja elcsesztem, szorri vagyok, javítva, kösz.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása