B-oldal szonda

B-oldal szonda

2009.07.26. | Horváth Oszkár

Nálunk még a nyereményjáték is bohóckodásba fullad :) Május 17-én indítottunk egy játékot, amellyel kapcsolatban minden beérkezett választ nagyon köszönünk. Nyertese Topci lett, akiről annyit mondhatok el, hogy velünk egykorú, de nem egy nemű. Ennél több információ megosztása esetén meg kéne benneteket öljelek, ami azért komoly felelősség, mert elég sokan olvassák a B-oldalt. Hogy kik?

Ezt a nyereményjáték közben megtudhattuk, és hálásak vagyunk érte. Már egy-két velvetes feljelentés érkezett, hogy itt-ott B-oldal pólóban láttak minket, vagy egy barátunkat tajtrészegen, de ettől csak boldogabbak lettünk, okosabbak nem.

A B-oldal blogként 2008. októberében indult. Első 5 hetében 52.570 oldalletöltést regisztráltunk.

b-oldal-stats-200810

Fél év elteltével 15 szerzőt tömörítve a blogra zenei magazinként hivatkozhatunk, állandó olvasóinknak - azaz nektek - köszönhetően oldalletöltéseink száma közel 50%-kal nőtt. Van miért írni, van, aki elolvassa, és kiegészítse, kijavítsa. Sokat tanultunk ebből az időszakból. 2009 áprilisát magában foglaló 5 hét méréseiben 74.559 oldalletöltést számoltunk. (És azóta is történt egy s más, az utolsó havi adat 28.602 teljesen egyedi látogatót mutat. Köszönjük!)

b-oldal-stats-200903 

reader-stats-ageA B-oldal hónapok óta naponta jelenik meg cikkel, amennyire lehetőségeink és szerzőink kreativitása engedi, néhány napon több írást is közzéteszünk. Témáinkba sokszor bekapcsolódtok mint hozzászólók, és veletek együtt válik teljessé egy-egy téma, zenei vagy filmes toplista. Témáink középpontjában az élőzene áll, de folyamatosan írunk az elektronikus zenéről, és egyre jobban szélesítjük a palettát. Emellett cikkeink 20%-ának témája film. A bejegyzések tárgyát saját élményeinken keresztül közelítjük meg, azok jelentőségét az elmúlt 10-20-30 évünkhöz hozzáadott értéke alapján ítéljük meg, pozitív hangvételben, a ma már megmosolygott csillagokat is érdemeik szerint és nem botlásaik alapján poroljuk le. Nosztalgia!

reader-stats-edu

És hogy kik vagytok ti? A nyereményjátékhoz kapcsolódó kutatás alapján az olvasók 96%-a a 18-49-es korosztály tagja, kétharmada 22-34 év közötti. Nem különben igaz ez szerzőinkre, a B-oldalra írók nagy része 22-34 közötti (Rálf atya is!), de személyesen szólnak korosztályukhoz a 18 éves és a 34 fölötti szerzőink is. Boldogok vagyunk, hogy a zenét nemcsak felületesen kedvelők olvassák írásainkat, minden témánál akad hozzászóló, akik nálunk jóval avatottabb szakértője a témának (ez a normális), és fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy közvetlen, komoly témákat is egy el nem tűnő, fekete humornak szóló mosollyal prezentáló hangvételünk ellenére olvasóink 60%-a tanult, vagy szerzett diplomátreader-stats-gender főiskolán / egyetemen, és további több mint 30% rendelkezik érettségivel. Saját kutatásunk szerint olvasóink 99%-a Magyarországról olvassa a B-oldalt. Az 1% is a Föld nevű bolygóról talál ránk. Ez az összeállítás nekünk nagyon szimpatikus. A látogatók 73%-a férfi, és 27%-a nő. Na EZZEL nem vagyunk elégedettek, sértődés persze ne legyen. :))

Miután nagyjából egy hónapja kisorsoltuk, hogy Topci kapja a Frogdesign által felajánlott B oldalas kazettát formáló táskát, valamint az általa kiválasztott női rózsaszín B-oldal rövidujjút, magunkhoz vettük a pólót, hogy majd útközben sikerül kézbesíteni. Így járt a póló egy legénybúcsún, ahol természetesen a vőlegény másik, gonosz baráti körének fékevesztettsége miatt láttunk táncosnőket, akiknek nem ajándékoztuk oda a nyereményt. Aztán eljött velünk pólópoklos zacsiban a VOLT fesztiválra, megúszva minden atrocitást, beleértve a szálláson egy póló akkurátus felszabdalását. Szerintem izgult. Utána a Balaton Soundon zötykölődött a hátizsákomban, de nem emlékszik, mert nagyon be volt rúgva. Az ezt követő vitorlázásnál már úgy éreztem, talán oda nem kéne jönnie. Augusztus 3-án a rózsaszín B-oldal póló Topci tulajdonába kerül, immáron számos élménnyel és egy hozzá való táskával felszerelkezve, köszöni nektek, hogy megszülethetett, ígéri, hogy jól fog viselkedni az új nagymamájánál tulajdonosánál.

Ez időtájban a kontrolling osztályunk is szabadságon járt, ezért a takarítónők és a kurváink együtt dobták össze ezeket a statisztikákat, de gondoltuk, leközöljük, úgyhogy zárásként még két érdekes adat. Az alábbiakból kiderül, hogy sokan olvassátok a Szlenget, a Lángolót, a Modorost, a Tardát, Izomtibit, a Quartot és a Zskategóriát. Nagy részét mi is. Ezen kívül szívesen olvastok és olvasnátok rockról, koncertekről, fimlekről, albumajánlókról, toplistákról és alter zenékről, és fej-fej mellett halad az érdeklődés a metál, a világzene és az elektronika iránt is. Ezeket időnként akár számon lehet majd kérni rajtunk. Íme mindez grafikusan, a Bé legyen veletek:

Kész a póló, úgyhogy nyerj táskát | Nyerj egy lemezt!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr331267784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.07.26. 10:22:26

Gratulálok mindenkinek, mindenhez, jó kis összefoglalás, ha egyszer a wiki-re kerültök ezt fogják alapul venni :)

2009.07.26. 11:54:31

Fasza! :)
A kommentek minőségén pedig igen sokszor látszik, hogy a népek aktív olvasói a szóvicc blognak is. Mondom ezt a lehető legpozitívabb értelemben. :)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.26. 12:03:08

Nekem az az egyik legnagyobb boldogság, hogy minimális moderálásra van szükség (néha csak magamat kell), ill. mennyire "szakértőiek" (van ilyen szó?) a sok komment. Hozzáad, nekünk is. Meg jó megosztani az élményeket.

asbi` 2009.07.26. 12:12:29

Gratulálok srácok! Csak így tovább! :)

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.07.27. 16:18:55

Örül a szívem és kárörvendőn röhög, h a klasszikusról, dance-ről, és hiphopról olvasnának legkevesebben többet. :)

topci · http://topciworld.blogspot.com/ 2009.07.27. 20:01:29

NE! most mér mondtátok el a korom??? ;)
köszi a pólót. ha időben odaadja a zsákosfrodó, akkor még lesz alkalmam parádézni benne fesztiválokon:)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása