Nouvelle Vague az A38 hajón

Nouvelle Vague az A38 hajón

Szerepeltek már a hajón, sőt, tavaly a Szigeten és a Balaton Sound-on is, de szeptember 11-én ismét Budapesten, az A38-on lép fel a francia Nouvelle Vague.

Nevük magyarul újhullámot takar, ennek ellenére (vagy éppen ezért) műfajilag besorolhatatlanok. Feldolgozásaikban ott van a francia sanzon, a bossanova, a karibi zene, vagy éppen a triphop, miközben Billy Idol, a Depeche Mode, a Joy Division, vagy éppen Blondie dalainak átiratait halljuk, sok más egyéb előadó mellett. 2004 óta három lemezük jelent meg, melyek közül a másodikkal (Bande a part) már itt a B-oldalon is foglalkoztunk.

Kötelező program, a nyilvánvalóan gyorsan fogyó jegyek okán még nyári jegyvásárlást követelve... Ismerkedés gyanánt szólaljon meg öt dal, amolyan Nouvelle Vague TOP5. Szerintem.

1. Master and servant (Depeche Mode)
2. Too drunk to fuck (Dead Kennedy)
3. Heart of Glass (Blondie)
4. Dancing with myself (Billy Idol)
5. Dance with me (Lords Of The New Church)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr302175535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.07.28. 08:38:26

Eisbär
Just can't get enough

Khm.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.28. 09:26:31

A Too Drunk To Fuck volt az, ami vagy 10 évnyi pulttámasztásból táncba tudott küldeni. Merci Beaucup!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.28. 12:36:30

@Interstellar Overdrive: nem :) amikor először meghallottam a Nouvelle Vague-féle verziót...:)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása