Irigy Hónaljmirigy görbe Quimby-tükre

Irigy Hónaljmirigy görbe Quimby-tükre

Hát, gyerekek, nem gondoltam volna, hogy az Irigy Hónaljmirigy valaha a B-oldal hasábjaira kerül...

A dolog persze nem róluk szól, hanem a Quimbyről. A lenti dalt hallva az első gondolatom az volt: ez már a vég, ha a Mirigyék a Quimby-t dolgozzák fel. A helyzet azonban sokkal szomorúbb. A dal átirata teljes mértékben üt, igazi görbe tükröt állítva az utóbbi 2 évben poénról-poénra, hangról-hangra ugyanazzal a műsorral koncertező zenekarnak. Mely persze továbbra is kuriózum valahol, de korántsem akkora, mint egyszer volt. A Kilégzés album három dala - Sehol se talállak, Most múlik pontosan, Autó egy szerpentinen - majd az Ajjajjaj igazi kommersz sláger lett, a zenekar pedig szép lassan már nem az underground jelzővel lett illethető. Mindenkié lettek. Persze, tökéletesen megértem őket, a zenekar majd' 20 éves, ideje pénzt keresni. Csak egyet ne higgyenek: hogy ők még underground zenekar...

A Quimby új albuma Kicsi ország címmel napokon belül megjelenik. Azt gondolom, ezzel az albummal sok minden eldől. Mennek tovább az Ajjajjaj által kikövezett úton és talán már csak hetek kérdése, hogy Livius feltűnik egy főzős műsorban, vagy az ékszerelmére, visszatér a varázs.

December 17-én a PeCsában lépnek fel. Nélkülem is teltház lesz, mint bárhol máshol, ahol a Quimby az utóbbi időben fellépett. (Amiért pedig még külön számolunk: 2011-ben nem lesz január 1-én Quimby Varázszene a Gödörben...)

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr92509753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.12. 10:54:11

Livius már ott van a Heti Hetesben, úgyhogy a folyamat már megállíthatatlan. :)

Nem hiszem azonban, hogy ez feltétlen baj. Sokszor a professzionalizmust kérjük számon más előadókon, míg a Quimby, ahelyett, hogy kompletten kinyírták volna magukat, beálltak abba a sorba, amit külföldön a u2, Sting, Geldof és mások visznek. Profi módon, ebből következve viszont kiszámíthatóan -mondjuk ki: unalmasan- szórakoztatnak. Mi emlékszünk még arra, amikor a Tilosban nyomták dunaújvárosi Tom Waits-rajongókként, meg néhány későbbi, zűrösebb koncertre (Sziget). A lemezek megvannak, majd húsz év múlva elmegyünk a búcsúkoncertre, az jó lesz. De az is lehet, hogy Tibi egyszer kifizeti a svájci hitelét, és utána visszamegy éneklő festőművésznek, és akkor megint jó lesz...:))))

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.12.12. 11:43:44

@efes: sőt, mindkét tehetségkutatóban volt Quimby-éneklés.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.12. 12:59:48

@Interstellar Overdrive: Igen? Én csak a Vecát hallottam - mondjuk, az a szám világsláger. A másikon ki volt és mit?

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.12.12. 13:41:36

@efes: Asszem ott a Most múlik pontosan egy közös dal volt.

dzsefi 2010.12.12. 14:07:41

mindenben egyetértek, a Varázszene hiányolásával különösen. 2001 óta körülbelül 40 Quimby-koncerten voltam, de az utóbbi időben valahogy nem akaródzik: túl nagy lett a tömeg, kicsit kiszámíthatóak a koncertek... A korábbi EP-k és az új lemez kapcsán (ami már hozzáférhető a dalok.hu-n) is egyre inkább úgy érzem, hogy kezd nem nekem szólni a zenéjük, ami életem egyik legmeghatározóbb zenekarával kapcsolatban nem jó érzés. Így megy ez :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.12. 19:14:54

Nem hiszem én se, hogy gáz lenne ez a folyamat. Ráadásul szerintem a Hol volt, hol nem volttal már betörtek, azt a Z+-on játszották olyan 10-11 éve agyon.

Meghallgatva a Jerry can dance-szerű angol albumokat, jobb ez így. Ja, amúgy soha nem komáztam őket kifejezetten :D a Hónaljmirigy meg...jájj.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.12.12. 21:11:26

@Modor Tibi: GYere Quimby koncertre és hallgasd meg a csendet, ha egy dal megy a Diligrammról és a halld a sikongatást, ha a Sehol se talállak megy. Nem az a baj, ha valaki népszerű, hanem az, ha valaki azt hiszi, hogy ő még underground, miközben Janicsák Veca énekli a dalukat (amúgy jól).

dzsefi 2010.12.12. 22:14:49

@Interstellar Overdrive: amúgy mit szólsz az új lemezhez? érdekelne akár egy poszt formájában is.

Nerám 2010.12.13. 03:40:19

Örülök, hogy végre valaki ki merte mondani, riszpekt.
Hogy ez most jó vagy rossz, nem tudom, de tényleg.
Alszom egyet rá.

PrimusSucks 2010.12.13. 09:18:57

Az új lemez pokol. Mintha a cirkusznak csinálnának aláfestő zenét. Összenéző, de jó fejek vagyunk album.
Mondom ezt régi rajongóként, aki vagy 60 koncerten volt, a fiúkkal sörözött, és imádta őket.

ezeket veszítik el ezekkel a lemezekkel. Mirigynek igaza volt, nekünk meg maradnak az emlékek és a régi lemezek....

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.12.13. 10:52:26

Amikor kijöttek ezzel a zorán-dallal, akkor már lehetett tudni, hogy ajjajjaj

:elnézést

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása