Óperentzia, eat me!, Esclin Syndo @ Trafó - koncertélmény

Óperentzia, eat me!, Esclin Syndo @ Trafó - koncertélmény

Hétfő óta különös bizsergéssel vártam a tegnapot, hiszen három izgalmas együttes zenéjével kecsegtetett a Trafóba meghirdetett program.

21.00 felé kezdett az Óperentzia együttes, sajnos ezúttal énekesnő (Kindrusz Emese) nélkül. A zenekar soraiban ellenben legnagyobb meglepetésemre feltűnt Barabás Lőrinc is, aki a héten már másodszor jelent meg számomra teljesen váratlanul, hiszen a keddi Random Trip jam session-ön is színpadra lépett az Instantban. A fiatal trombitás mellett nagyon komoly teljesítményt nyújtott a másik három zenész is, nem mintha erre nem lettem volna felkészülve, hiszen talán 1 éve az A38 hajón már egyszer ámulatba ejtettek. Volt itt downtempo, 70-es évek bűnüldözős zenéje, valamint pszichedelikus hang kavalkád. Mindenképpen az est zenei teljesítménye volt számomra.

Este 10 után jött az Eat me!, Kozma Orsival a soraiban. A zenekar első, WEEP címmel megjelent albumát mutatta be a már-már tömegnek kinéző közönség számára. Kifejezetten meggyőző anyagot hozott össze a banda, ugyanakkor az album meghallgatása és a koncertélmény után kijelenthetem: élőben jobban működött számomra a történet. Köszönhetően annak, hogy Kozma Orsi nagyon erősen frontlánykodik a színpadon, élmény volt nézni, ahogy megőrül a színpadon, mely őrületbe a zenekar összes tagját bevonta. Voltak andalító dallomok, táncos pillanatok, valamint erőteljes zúzás, melyben nyújtott teljesítményért a legnagyobb piros pontot a dob-basszus szekció (Bajkai Feri és az ex-Kimnowak tag Nagy Gergő) érdemli meg.

Kicsit megkésve érkezett a színpadra az Esclin Syndo, hazánk legismeretlenebb világszínvonalú bandája. Mert ez kérem szolid világszínvonal. A zenekar ismét nagyon profi előadást nyújtott, és immáron megérkezett a vetítés is, mely ugyancsak rátett egy lapáttal a borongós hangulatra. Sorra jöttek az Sleeping Traveler album rockot és elektronikát vegyítő ismert dalai, de a koncert során elhangzott pár új szerzemény is, mely bizakodásra adhat okot. Remélhetőleg nemsokára érkezik a második album! Aki pedig az első lemezt még nem ismeri, az nyissa ki a házifeladat füzetét és vésse be azonnal a feladatot: meghallgatni! Berger Dalma tegnap ismét nagyot alakított és kellemes meglepetésemre egyre többet mosolyog a színpadon. Vajon tudja, mennyire egyedi, istenadta tehetség?

A zenekarokról bővebb információt a myspace oldalakon találtok: 

Radnóti est a Müpában a Naprával | Vajon ma kikkel játszom egy zenekarban?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr211469689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2009.10.26. 09:38:59

nahát, nem is tudtam, h az eat me-ben Kozma Orsi énekel... amúgy nem rossz, amit csinálnak, kellemes disco shit, csak nagyon arrogánsak.:S

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása