Mr. Big - koncertbeszámoló

Mr. Big - koncertbeszámoló

2009.09.30. | Péter Bócsi

Millió kartács és golyóbis! Micsoda koncert volt!

Vasárnap este a Diesel klubban hatalmasat robbantott a Mr.Big. Meg kell mondjam, féltem egy kicsit, hogy kevesen lesznek kíváncsiak a Magyarországon valahogy még rockzenei körökben is kevésbé ismert zenekarra. Billy Sheehan ide, Paul Gilbert oda, az átlag magyar zenebarát legfeljebb a To be with you-t meg a Wild word-öt ismeri a mjúzik tévéből, esetleg a falusi diszkóból ugyanezt tüc-tüc alapokkal megdobva.
Hát, kérem, ezért bizony nagy kár, mint ahogy azt is sajnálhatta minden későn kapcsoló sügér, hogy az időközben meglepetésemre full teltházassá váló koncertre a buli előtt már esélytelen volt jegyet szerezni. Azt hiszem, teljesen egyetértene velem a vasárnapi koncert összes látogatója – Alapi Istvánnal vagy épp a mirigyes Sípos Petivel - abban, hogy ritka szép este volt!

A program nagyjából azt hozta, amit az előzetesen levadászott setlist alapján várni lehetett, vagyis a Daddy, Brother, Lover, Little Boy indította a pazar estét, s a végjátékban megkaptuk a Colorado Bulldog-ot, a Burn helyett ezúttal a Purple-től a Smoke ont he Water-t (a zenészek össze-vissza cserélgették közben a hangszereiket, egy fő szabály volt csak: senki nem játszhat a fő hangszerén), leges legutolsóként pedig Sheehan-től a David Lee Roth-os, Steve Vai-os időszakából a Shy Boy-t, amitől mindig heves ingerenciám támad egy vad léggitározásra.
Természetesen óriás szóló orgiák is akadtak, de nem zavaró mértékben, meg hát, aki tiszteletét tette ezen az estén, az pontosan tudta, hogy miért megy oda, úgyhogy ne reklamáljon senki! Én is maximum csak az agyatlan technikus édesanyját tudom csókoltatni, aki biztos volt benne, hogy a csöppnyi színpadon jó ötlet elölről totál fény nélkül hagyni az éppen frenetikusan szólózó Billy bácsit, és megkísérelni hátulról(!) megvilágítani őt, de nagyon. Az eredmény: kezek a szem elé, és fütty…változás meg semmi. Bazmeg, a hülyéje tényleg azt hitte, hogy Billy Sheehan-t fütyülik?!

Ezt a butaságot viszont messze kárpótolta az, amit Billy Sheehan basszer, Paul Gilbert gitáros, Pat Torpey dobos és Eric Martin két órában elővezetett. Így az amúgy is szűkös és levegőtlen helységben forrt a levegő és izzott a hangulat. Sorjáztak a jobbnál jobb dalok, a közönség pedig rettenetesen hálás volt. Azt hiszem, ilyen fogadtatásra a banda sem számított, magával ragadta őket a közönség lelkesedése, és a minden dal után következő hatalmas ováció. Hogy a hangszeresek nem gyenge kezdők, azt mindenki tudta, de bevallom, engem váratlanul ért, hogy mind a négyen remek énekesek. Ezt a képességüket nem is hagyták parlagon: olyan többszólamú dallamokat hoztak olykor egyszerre négyen, hogy az még egy meleg fiúbandának is dicsőségére vált volna. Közben persze tolták alá a dögöt, szóval ez így nagyon rendben volt.


Mit mondhatnék még? Uram, ez felejthetetlen élmény volt!


Ja, és utólag meg kell kövessem Eric Martin énekest. Igaz, látni róla pár szar fotót a neten, amelyeken a frissen varrt(?) arca felettébb nőies, de élőben rendben volt a csávó. Fazonilag 49 évesen is mint egy pubertáskori kamasz, ez tény, viszont magabiztos volt, szórakoztató, és a hangja amellett, hogy roppant erőteljesen, karcosan, de tisztán szólt, elhitette velem, hogy ő se „más”, mint mi. 

Nem, ez nem a Diesel....The whole world is gonna know:

Nagy Úr házhoz jön | Új Megadeth album

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr901416895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

msadmin 2009.09.30. 12:16:07

vazze ez télleg jó. megyek is a mininovára bevásárolni

Vissszaaa! mennyééé! 2009.09.30. 12:19:10

a hangulat kb. 5x volt jobb, mint az aerosmith előtt a BS-ben.
ezek akkora királyok, hogy kétszer elsírtam magam, pedig Billy Steve Vai-al és Tony Mcalpine-nal is volt itt, mintahogyan Paul Gilbert az A38-on Pat Torpey-val.
de ez egyszerűen gigabrutál námber ván volt. még a lemerült URH és az anyatlan fényész sem tudta elrontani. mert az biztos, hogy a fénytechnikus egy autista balek volt, akinek még az sem volt meg, hogy milyen koncerten van. Pat dobost 1 perc késéssel bevilágítani, Paul-gitárost, Billy-basszert gegen-ben nyomatta. anyád.

a szervezőknek jó pont. mondjuk sajnáltam, hogy nem mertek rizikózni egy nagyobb hellyel, de megértem őket. senki nem számított ilyen közönségre és full házra. szerintem még 200 jegy elment volna.

de remélem itt lesznek még1x Nagy úrék, a szervezőknek üzenem, hogy
beszállok a költségekbe. csak úgy szponzorilag.

rock 'n' roll over, over & then

Balance Of Power 2009.09.30. 12:20:42

Zseni volt valoban!

De ez az Index cimlap... "Megmutatta..." - akik ott voltak, azoknak nem nagyon kellett megmutatni semmit, mert nagyon is jol ismertek a Mr. Big lenyeget.

Szalacsi_Dezső 2009.09.30. 12:34:31

Mr.Big nagyon csúcs, én mindig is a zúzós számaik miatt kedveltem őket.
Rongyosra hallgattam anno a kazettát a Wartburgban:-))

raja ram 2009.09.30. 12:36:13

a fénytechnikushoz csak annyit, hogy ők hozták

Sank 2009.09.30. 12:45:24

@Vissszaaa! mennyééé!:

Az Aerosmith előzenekara szerintem az Extreme volt.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.09.30. 13:04:19

Ma Prágában a Roxyban lépnek fel! :)) Lefényképeztük a plakátokat, még 1,5 hete hehe

Balance Of Power 2009.09.30. 13:27:58

@Sank: 94-ben igen. Elotte fel evvel meg a Mr. Big. Aki ott volt, azt mondja, alaztak! Extreme sem lehetett gyenge...

toroloco 2009.09.30. 14:09:39

Mr Big nagy király. Nem csak a sikamika hanem valóban képzett zenészek zúznak inteligensen. Ami azért eufemizmus és IMHO ezért se futottak be annyira minta amennyire a képességük és tehetségük predesztinálta őket.

Még a rég leégett BS-ben láttam őket a légkovácsok előtt illetve a világ legbambább közönségét ever. A Mr Biggel nem tudtak mit kezdeni (azért volt to be with you is a lámáknak) pedig 5-6 számnyi műsor alatt olyat zúztak, hogy mások egy koncert alatt se. Az Aerosmith is igen kitett magáért nem úgy mint pár hónappal késöbb az MTK stadionban ami krimonális volt (az Extreme mint előzenekar viszont nagyon korrektül melegítette be a népet a nagy semmire)

Vissszaaa! mennyééé! 2009.09.30. 14:26:13

@Interstellar Overdrive:
@toroblanco:

ja-ja volt az aerosmith előtt extrém is, de később az MTK pályán. ahol konkrétan kiábrándultam Gary Cherone hangjából, ami megbicsaklott a 3. dalnál és utána szétintonálta az összes dalt. szerintem az brutál blama volt, de az akkor új dobossal voltak, a Mike Manginivel, aki viszont jó, de a régi - neve nem jut eszembe - mégis jobban ízlett.

Mr. Big-et mégegyszer!
de ha összehozzátok az extreme-t, oda is beszíjazom magam.

Vissszaaa! mennyééé! 2009.09.30. 14:27:37

@raja ram:

akkor valószínűleg bamba volt vagy beszívott vagy nem ismerte fel a pulton a potikat.
vagy nem tudta mi hova vann programozva.
mondjuk volt egy pillanat, amikor japánosan ketté suhintottam volna bal fültől jobb fül aláig.

BJ 2009.10.01. 14:44:46

a Wild World ugye eredetileg Cat Stevens, ő is megérne egy kósza posztot valamikor

SzocsO 2009.10.08. 10:01:08

Remélem lesz még, ezt sajnálom h kihagytam, de kellett a zsé Gary Moore-ra : )

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása