2012 legjobb koncertjei a B-oldal szerint - 1. rész

2012 legjobb koncertjei a B-oldal szerint - 1. rész

ZechsMarquiseF.jpgAhogy 2011-ben, úgy 2012-ben is vezettem, mely koncertekre tettem be a lábam, illetve mely koncertekre akartam elmenni, de hiába terveztem, az valamiért nem sikerült. Az alábbiakban egy rövid tény-terv elemzést mellékelek számotokra, ráadásul a cikk második részében majd Rálf atya, a B-oldal másik szerzője is értékeli az évet.

A kép szerintem felemás. Az utóbbi 5 évben – ez most nagyképűen fog hangozni – szinte mindent láttam már itthon, ráadásul sok zenekart többször is. Már egyáltalán nem izgat fel a „MR2 generáció” többségének fellépése, főleg amiatt sem, hiszen már a fesztiválokon is túladagolják őket, szinte minden fesztiválon ugyanazok kaptak helyet. Nem azt mondom, hogy ez ördögtől való, csak azt, hogy az újdonságot kereső lelkemnek már ők kevesek, így idén szerintem kevesebb "magyar" koncerten jártam, mint 2-3 éve.

2012-benn – a nagyobb fesztiválok közül – csak a Szigeten jártam, a VOLT a tavalyi gyászos műsora után már vörös posztó számomra. A Balaton Sound ár / érték arány miatt nem volt scope idén számomra, lehet a közeljövőben egyáltalán nem is lesz már. A kisebb fesztiválok közül csak a Veszprémi Utcazene volt meg, de ott meg pont az utcazene tűnt el, remélem jövőre régi színében fog tündökölni a rendezvény, különben kiveszem a naptáramból.

Jellemzően az A38 vendége voltam, de számomra csalódás, hogy az Akvárium nem nagyon pörgött fel és nincs nagyon alternatív koncerthelyszín, ahová heti rendszerességgel hívnának meg érdekes előadókat.

Mindent összevetve, nem vagyok elégedetlen, de többet várok 2013-tól. Jövőre újra jön Roger Waters és a Depeche Mode, így ezek önmagukban is kitűntetett figyelmet érdemelnek, ahogy a Queens of the Stone Age VOLT-os bulija is, amire Rálf atya szeretne elrángatni.

Az alábbiakban megemlékezek pár számomra fontos 2012-es zenei élményről, különböző kategóriákba rendezve az idei eseményeket. (Engedjétek meg, hogy a december 30-i Budapest Bár koncertet megelőlegezzem magamnak, hiszen van jegyem, ellenben eme cikket még az ünnepek alatt ki akartam tenni.)

Koncertek, melyeken voltam: 23 (fesztiválkoncertek nélkül)
Koncertek, melyeket terveztem, de végül kihagytam: 24

TOP5 koncert 2012-ben SZERINTEM:

1. Zech Marquise, A38
2. Keep Floyding, MÜPA
3. Special Providence, Dürer kert
4. Mike Portnoy, Billy Sheehan, Derek Sherinian, Tony MacAlpine, PECSA
5. Fates Warning, A38

Jó volt nagyon, de épphogy nem fért be a TOP5-be:

1. Elektro Guzzi, A38
2. DJ Bootsie Acoustic Big Band, MÜPA
3. Peter Kruder, Divino (zárt körű)
4. Loop Doctors, Akvárim
5. Nadeah, A38

Év felfedezettje: Special Providence

Legjobb fesztiválkoncert: The Roots, Sziget

Legnagyobb koncertcsalódás 2012-ben: Kraak & Smaak, A38 (pedig a Szigeten tetszett)

Amit legjobban sajnálok, hogy kimaradt: Sonar, Odeon Lloyd Mozi; The Memorials, Akvárium

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr344979187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legjobb koncertek 2012-ben 2012.12.26. 19:23:21

mtomi ismét évet értékel A tavalyihoz hasonlóan újra itt egy szubjektív összeállítás az év legjobb koncertjeiről. 1. Metallica (Novarock) A Mastodon és a Slayer remek felvezetése után (a borzalmas Nightwisht hagyjuk) a Metallica a Novarocko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.26. 22:36:13

nem nagyon járok már koncertre, de a Riverside nagy élmény volt. Jövő év elején jelenik meg az új lemezük, remélem, utána ismét jönnek Bp-re, bár sajnos méltatlanul kevesen ismerik őket.

atika85 · http://funkyforum.hu 2012.12.27. 00:02:12

Sorrend nélkül:
Zechs Marquise, A38
Boom Boom, Barba Negra
Red Hot Chili Peppers, Zágráb
Warpaint, A38
Omar Rodriquez-Lopez Group (Bosnian Rainbows), Bécs
The Memorials, Szeged

Amit sajnálok, az a Mando Diao fellépése a Szigeten, de sajnos nem fért bele az időbe.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása